Copy
Problemen met het lezen van de deze e-mail? Bekijk hem dan in je browser
7 juni 2022 | Inhoud

Van het bestuur

Dag van de Rotterdamse geschiedenis

Roterodamum nodigt je van harte uit voor de Dag van de Rotterdamse geschiedenis op zaterdag 25 juni in de Laurenskerk. Een feestelijke dag, voor jong en oud. De toegang is gratis. Een greep uit het programma: 
Ton Wesselink, voorzitter van Roterodamum opent de dag om 10.30 uur samen met de kinderen van het Rotterdamse kinderkoor ‘Prettig Weekend’. De documentaire ‘Rotterdam is vele dorpen’ gaat in première. Rotterdamse organisaties presenteren zich in de wandelgangen. Er zijn rondleidingen, lezingen en workshops. Op meerdere momenten van de dag klinkt orgelmuziek. Het Rotterdams Symfonisch Blaasorkest geeft een lunchconcert. De Dutilhprijs wordt uitgereikt aan de schrijver van het beste boek over Rotterdam en de dag wordt afgesloten met een bijzonder Roterodamum Café́ met unieke Rotterdamse beelden uit het archief van het Instituut voor Beeld en Geluid. 
We hopen je te zien op 25 juni! 
Aanmelden is niet nodig. Je kunt binnenlopen wanneer je maar wilt. 
Lees meer >

Meer over het programma op 25 juni

In de Wandelgangen

Tijdens de Dag van de Rotterdamse geschiedenis vind je in de kerk allerlei kramen met informatie van organisaties die betrokken zijn bij de Rotterdamse geschiedenis en Rotterdams erfgoed. Dus wil je meer informatie over de geschiedenis van onze stad? Maak dan een rondje door de kerk. De deelnemers aan de informatiemarkt vind je op deze pagina:
Lees meer >

Première film: Rotterdam is vele dorpen

Ook vindt deze dag de première plaats van de documentaire ‘Rotterdam is vele dorpen’. In opdracht van de ‘Stichting Rotterdam is vele Dorpen’ heeft ‘Open Rotterdam’ deze film gemaakt over een aantal heel verschillende plekken in Rotterdam. Ferrie Weeda ging op bezoek in Delfshaven, Hoek van Holland, Rozenburg, IJsselmonde en Charlois. Hij sprak met vrijwilligers van historische verenigingen en passanten over de geschiedenis en het erfgoed van de stad waarop ze zo trots zijn. Historische fragmenten en op straat gemaakte beelden wisselen elkaar af. In 10 minuten krijgt de kijker een eigentijds beeld van de dorpen van Rotterdam. 
Lees meer >

Lunchconcert

Het Rotterdams Symfonisch Blaasorkest geeft tussen 12.00 en 13.00 uur een lunchconcert. Alvast meer lezen over de geschiedenis van dit orkest? Voor de Kroniek -het magazine van Roterodamum- heeft Lida Veringmeier een artikel geschreven over de geschiedenis van dit blaasorkest. 
Lees meer >

Hulp nodig

De organisatie van de Dag van de Rotterdamse geschiedenis kan op 25 juni nog wel wat handjes gebruiken. Ben je handig met techniek, kun je sjouwen of vind je het leuk om bijvoorbeeld mensen te begeleiden en ben je minimaal 4 uur beschikbaar? Er zijn drie mogelijkheden: je bent er van 08.00 tot 12.00 uur of van 12.00 uur tot 18.00 uur. Of misschien zelfs wel de hele dag. Meld je aan via: 75jaar@roterodamum.nl

Agenda

16 juni: Algemene Ledenvergadering + Roterodamum Café

Eerst is op 16 juni in het Maritiem Museum nog de Algemene Ledenvergadering van Roterodamum gevolgd door een Roterodamum Café over ‘150 jaar Nieuwe Waterweg’.
De ALV begint om 16.00 uur. Het bestuur blikt terug op het afgelopen jaar en kijkt vooruit naar de komende periode. Ook wordt er afscheid genomen van twee bestuursleden. De agenda staat op de roterodamum.nl.

Direct na de ALV start om 17.00 uur de vierde en laatste lezing over ‘150 jaar Nieuwe Waterweg’. De lezing wordt gegeven door: Han Meijer, emeritus-hoogleraar stedenbouwkunde aan de TU Delft. Het onderwerp is: De Nieuwe Waterweg als gefixeerde riviermonding – hoe lang nog? Over de aanleg, ontwikkeling en toekomst van de Nieuwe Waterweg in perspectief van de langdurige veranderingsprocessen van de Rijn-Maasdelta. Aanmelden is nog mogelijk via het formulier op de website. 
Lees meer >
Schrijf uit | Stuur door | Update inschrijving
Email Marketing Powered by Mailchimp
Historisch Genootschap Roterodamum | http://www.roterodamum.nl | Roterodamum@roterodamum.nl