Copy
Problemen met het lezen van de deze e-mail? Bekijk hem dan in je browser
11 augustus 2022 | Inhoud

Van het bestuur

Terug- en vooruitblik

We kijken met heel veel plezier terug op de Dag van de Rotterdamse geschiedenis op 25 juni in de Laurenskerk. Een drukbezochte, interessante, gezellige en leerzame dag over de geschiedenis en het erfgoed van onze stad. Zo’n 2000 mensen kwamen af op het programma en de informatiemarkt. Dank aan iedereen die er was! 
Ook dit najaar zijn er interessante jubileumactiviteiten. In september is het Roterodamum Café in Trompenburg. Het kinderboek Van Rotta tot Roffa wordt in oktober gepresenteerd. Samen met andere partijen organiseren we een symposium en in november verschijnt het Rotterdams Jaarboekje 2022. Ben je lid van Roterodamum dan ontvang je bij het decembernummer van de Kroniek het nieuwe Rotterdams Essay.
In de Kroniek en op roterodamum.nl lees je meer over alle activiteiten. 
Wil je nog even nagenieten of horen wat je hebt gemist hebt op de Dag van de Rotterdamse geschiedenis? Er zijn veel foto’s gemaakt en zelfs geluidsopnames. 
Lees meer >

Agenda

11 september Roterodamum Café in Trompenburg

Tijdens de Open Monumentendagen organiseert Roterodamum een bijzonder Roterodamum Café in Trompenburg Tuinen & Arboretum. Trompenburg kent een rijke historie. Directeur Gert Fortgens zal hier uitgebreid over vertellen. De eerste aanleg van deze buitenplaats vond zo’n 200 jaar geleden plaats. Eerst in privébezit, maar sinds 1958 als stichting. 
Lees meer >

6 september Commodore lezing op het ss Rottterdam

Geheel in de traditie van het eigenzinnige ontwerp van het schip en de kunst aan boord introduceert het ss Rotterdam de Commodore lezing. De eerste editie is op dinsdag 6 september met de heer Pieter van Oord, CEO van het familieconcern Van Oord. Naast de leden van de Captains’ Club zijn Roterodamum-leden ook welkom.
Lees meer >

Nieuws

Update restauratie Bijenkorf Beeldengroep

Om het jubileumjaar kracht bij te zetten en een bijzonder ‘cadeau’ terug te geven aan de stad, hebben wij het initiatief genomen voor de terugplaatsing van een bijzonder monumentaal historisch kunstwerk: de 'Bijenkorf gevelsteen'. De crowdfundingactie is voor de zomer succesvol afgesloten. Het laatste traject van de fondsenwerving vindt de komende maanden plaats. We hopen voor het einde van het jaar de opdracht voor restauratie te kunnen geven.
Lees meer >

Tips

In het licht van de eeuwigheid

Een aantal Rotterdamse culturele instellingen besteedt dit najaar aandacht aan componist en schrijver Willem Pijper (1894-1947). Pijper geldt als een van de grondleggers van het modernisme in Rotterdam. Met optredens, exposities, gesprekken, publicaties en archiefmateriaal zal het gedachtengoed van Willem Pijper worden teruggegeven aan de stad.
Lees meer >

Rotterdam jaren 80/90

Hansje de Reuver is al sinds de jaren zeventig betrokken bij het culturele leven in Rotterdam. Ze fotografeerde tal van bekenden uit met name het literaire leven in de stad. Een selectie van haar foto’s is tot en met 3 september te zien op de expositie ‘Rotterdam jaren 80/90’ bij galerie DIG IT UP. 
Lees meer >

Eeuwenoude kaarten en tekeningen online

Rotterdam is sinds kort een digitale schat rijker. De collectie 'Rotondetekeningen' is helemaal beschreven en online gezet. Het gaat om meer dan 8000 kaarten, plattegronden en tekeningen. Deze zijn gemaakt tussen het einde van de 16e eeuw en 1900. Ze werden meestal in opdracht van het stadsbestuur gemaakt en werden bewaard in het oude Stadhuis.
Lees meer >
Schrijf uit | Stuur door | Update inschrijving
Email Marketing Powered by Mailchimp
Historisch Genootschap Roterodamum | http://www.roterodamum.nl | Roterodamum@roterodamum.nl