Copy
Bekijk deze email in uw browser.
Nieuwsbrief Netwerk Palliatieve Zorg Eemland

November 2022
 
Beste lezer,
 
Nieuwsgierig of je je nog kunt scholen dit najaar in de palliatieve zorg? Jazeker, in november staan er nog twee gepland!
Verder lees je meer over nieuwe en herziene richtlijnen; een publiekscampagne van VWS over palliatieve zorg; informatiemiddagen 'Weet u wat u wilt' en podcasts over proactieve zorgplanning (ACP).
 
Voor contact over palliatieve zorg in de regio Eemland: Marjan Hoeijmakers, netwerkcoördinator,
marjan.hoeijmakers@beweging3.nl – T 06 10288650
 
Geef je op voor de laatste scholingen van dit jaar!
 
Omgaan met mensen in een existentiële crisis. Hoe doe ik dat?
Voor artsen, verpleegkundigen en verzorgenden.
Soms krijgen je patiënten, bewoners te maken met groot verlies en reageren ze daar bijzonder heftig op. Dan is er misschien sprake van een existentiële crisis. Als betrokken zorgverlener wil je daar adequaat mee omgaan. Deze scholingsavond biedt je daar goede handvatten voor.
In het auditorium van het Meander Medisch Centrum, Maatweg 3, Amersfoort, 10 november van 19.00-21.00 uur

 
Palliatieve zorg bij mensen met dementie en palliatief redeneren
Voor verzorgenden en verpleegkundigen.
Steeds meer mensen hebben te maken met dementie. Als zij in de palliatieve fase komen wil je als zorgverlener de best mogelijke zorg geven. Hoe doe je dat en hoe kun je palliatief redeneren daarbij gebruiken. Je leert van de ervaringen van zorgorganisatie Norschoten.
In WZC De Pol, Vetkamp 85, Nijkerk, 21 november van 19.00-21.00 uur
 
AANMELDEN VIA DE WEBSITE
 
Voor alle scholingen is accreditatie aangevraagd bij PZNL voor de beroepsorganisatie V&VN. Een bewijs van deelname is ook mogelijk.
 
Informatiemiddagen 'Weet u wat u wilt'

Sinds deze zomer organiseert het netwerk samen met Het Bezinningshuis informatiemiddagen om mensen na te laten denken en in gesprek te laten komen over de laatste levensfase.
Dat we op een gegeven moment overlijden is onvermijdelijk. Op sommige dingen, zoals de zorg in de laatste levensfase, kan men wél invloed hebben door er tijdig over na te denken en te praten.
Er hebben al drie middagen plaatsgevonden, dit jaar volgen er nog twee. Lees hier het artikel [plaats hier de link naar het artikel] dat in de stadskrant van Amersfoort verscheen. Krantenartikel
Nieuwe richtlijnen palliatieve zorg

Er verschenen recentelijk verschillende nieuwe of herziene richtlijnen voor de palliatieve zorg:
  • Delier in de palliatieve fase
  • Rouw in de palliatieve fase
  • Palliatieve zorg voor mensen met een verstandelijke beperking
  • Palliatieve sedatie

 
Deze en andere richtlijnen zijn hier te vinden.
 

 


PalliaPodcast

Op donderdag 13 oktober is PZNL gestart met een zesdelige podcastserie: de PalliaPodcast. In de serie komen zorgverleners aan het woord over één van de meest belangrijke onderdelen van de palliatieve zorg: proactieve zorgplanning.

Hoe en wanneer start je het gesprek over behandelwensen en zorgbehoeften met patiënten en hun naasten? Wat zijn de knelpunten en wat als het gesprek anders loopt dan verwacht?  Met de PalliaPodcast willen we bijdragen aan het bespreekbaar maken en het realiseren van proactieve zorgplanning. Met casuïstiek, dilemma's en meningen van de sprekers. Luister de podcast hier

De Palliapodcast is een initiatief van PZNL en is mede mogelijk gemaakt door ZonMw.

VWS Campagne palliatieve zorg binnenkort van start

Op 15 november lanceert het ministerie van VWS een campagne over palliatieve zorg. Houd de website www.overpalliatievezorg.nl in de gaten! Sowieso een aan te bevelen website voor patiënten en naasten.

De campagne komt voort uit een amendement van de Tweede Kamer, en heeft als doel om ervoor te zorgen dat mensen die te horen hebben gekregen dat ze niet meer beter worden/ een levensbedreigende ziekte hebben en hun naasten informatie tot zich nemen over palliatieve zorg. Met deze informatie kunnen ze tijdig en voorbereid het gesprek voeren over hun wensen, waarden en behoeften (met elkaar en met zorgverleners).

 
Facebook
Website
Copyright © 2022 Netwerk Palliatieve Zorg Eemland, Alle rechten voorbehouden.
U ontvangt deze mail omdat u ingeschreven staat voor onze nieuwsbrief. 

Our mailing address is:
Marjan.Hoeijmakers@beweging3.nl

Veranderen hoe je de email ontvangt?
Verander je voorkeuren of Uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp