Copy

Nieuwsbrief juni 2021
 

Eindelijk, méér Zeeland!

We hebben er lang naar uitgekeken... Vanaf morgen (zaterdag 5 juni) gaat stap 3 van het openingsplan in en dat betekent dat er eindelijk meer kan. Daar worden we blij van! 😀
Zo gaan bijvoorbeeld café's, restaurants en musea weer open. Komt dat even goed uit! Want in Zeeland ben je hiervoor aan het juiste adres. In deze nieuwsbrief geven we je onze beste tips.

Wat dacht je van een bezoek aan de grootste Nederlandse filmproductie van de afgelopen 10 jaar? Slag om de Schelde, is niet alleen een prachtige film maar vertelt ook het vrijwel onbekende verhaal van de bevrijding van Zuid-Nederland. Of wil je eindelijk weer het museum in? Een dagje erop uit, of blijf je langer en boek je een veilig verblijf? Voor degene die er als eerste bij zijn, hebben we een prachtig gratis magazine over Zeeland om thuis nog verder te dromen over jouw volgende bezoek aan Zeeland. Je leest dit en meer in deze editie.

Cultuur snuiven in Zeeland

Zeeland kent een bijzondere historie. Met de heropening van kunst en cultuur, geeft dit een goede reden voor een bezoek aan onze historische musea; van het Watersnoodmuseum tot het Visserijmuseum of het Zeeuws museum in het hartje van Middelburg. Maar ook moderne kunst en wetenschap krijgen hier in Zeeland een mooi podium. Alles over het Zeeuwse aanbod, lees je hier.

Naar het culturele aanbod

We mogen weer het terras op en ook restaurants gaan weer open. Genieten maar!

Wat hebben we hier naar uitgekeken. Op het terras ploffen voor een verfrissend drankje en een versnapering, of écht culinair genieten. Met ingang van stap 3 van het openingsplan, mogen restaurants hun deuren nu openen van 06.00 tot 22:00 uur en aan een tafel kun je nu met 4 man. Je hoeft dus niet langer meer te wachten op zilte zaligheden en culinaire hoogstandjes. Wij geven je 8 culinaire tips, om Zeeland op een unieke manier te beleven.

> 8x culinair Zeeland

Fietscafé's weer open, reden te meer om er op uit te gaan!

Er op uit in de 5-sterren fietsprovincie, heerlijk in de Zeeuwse natuur? Dat kan altijd! Maar nu er verruimde versoepelingen zijn in de horeca, kan er ook weer volop gebruik gemaakt worden van de fietscafe's!  Ideaal als je zelf even wil opladen met een snack of uitgebreide lunch, nog idealer als ook de accu van je fiets wat energie nodig heeft of je fietsband net als jij wat lucht nodig heeft ;-). Fietscafe's zijn verbonden aan het Zeeuwse fietsnetwerk en zijn er in alle soorten en maten, van Grand Café tot koffiehuis en Zeeland kent er maar liefst 125! Weten hoe je ze herkent? Dat lees je hier. Gelijk jouw volgende route kiezen?

> Bekijk de top 9 fietsroutes in Zeeland

Een dagje uit in Zeeland!

Meer versoepelingen bieden meer kansen om er op uit te gaan! Door héél Zeeland is er genoeg keuze om eens op pad te gaan. Van Noord- en Zuid-Beveland tot aan Zeeuws-Vlaanderen. Duik in de Zeeuwse historie. Of begeef je tussen allerlei soorten dieren. Laat de adrenaline door je lijf gieren tijdens een ronde in een zogenaamde 'buggy' (soort 4-wheel drive) of stap op de fiets, scooter, surfplank of (zeil)boot. Alle verhuurlocaties zijn weer open dus je hoeft niets zelf mee te nemen. Doe hier inspiratie op, of:

> Bekijk de leukste dagjes uit in Zeeland

Bezoek de film Slag om de Schelde

Nu de bioscopen open zijn, is dit ook hét uitgelezen moment om de film Slag om de Schelde in de bioscoop te zien. Dat kan door heel Nederland, maar ook in Vlissingen of Terneuzen. De grootste Nederlandse filmproductie in 10 jaar is deels opgenomen in Zeeland en kun je als echte Zeeland fan niet missen.

Boek hier je tickets

Overnachten in Zeeland

Kun jij niet wachten om in plaats van een dagje een paar nachten in Zeeland te verblijven? Wij hebben de verschillende opties voor je uitgelicht op onze 'Veilig overnachten' pagina. Zeeland is het hele jaar door een goed idee. Laat je verrassen door de veelzijdigheid met een on-Nederlands mooie natuur, maar liefst 650 km kustlijn, zilte zaligheden, monumentale steden én karakteristiek dorpen. 

> Ontdek waar jij moet zijn!

Raak jij ook niet uitgelezen? Vraag gratis Z magazine aan!

Ben jij benieuwd naar de onbekende kant van Zeeland? Hoe bewoners het ervaren en wat de best waarde geheimen zijn? Vraag dan nu gratis het Z magazine aan! Een prachtig magazine, vol bijzondere verhalen over Zeeland. Over rauw Vlissingen, bijzondere Zeeuwse bedrijven, historische jazz cafés en de tofste kringloopwinkels. 

We mogen een beperkte oplage weggeven, dus wees er snel bij :)

> Direct aanvragen

Benieuwd naar de vakantie mogelijkheden in Zeeland?

Bekijk dan regelmatig onze speciale pagina corona maatregelen in Zeeland. Na iedere persconferentie wordt deze informatie vernieuwd. Liever op een afstandje van Zeeland genieten? Bekijk dan eens deze prachtige drone beelden!

Facebook
Instagram
Pinterest
YouTube

Copyright © 2021 Zeeland.com. Alle rechten voorbehouden.

Je ontvangt deze e-mail omdat je je hebt ingeschreven voor de nieuwsbrief van Zeeland Visit. Wil je je uitschrijven? Klik dan hier.