Copy
Mail niet zichtbaar? Klik hier.
HOBO_Reizen_Logo_RGB.jpg

Kleine groepen van 8 tot 16 personen met Nederlandstalige begeleiding

NIEUWSBRIEF

Januari 2022 (3)

Via onze nieuwsbrieven houden wij u graag op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends in de wereld van het reizen naar Europese en verre bestemmingen.

Virologen voorspellen mooi voorjaar en prachtige zomer
Nu blijkt dat de omikronvariant weinig ziekmakend is en onze virologen een mooi voorjaar en prachtige zomer voorspellen, kijken de meeste mensen uit naar een deugddoende vakantie. Hobo Reizen heeft maar liefst 84 bestemmingen waaruit u kan kiezen. Wil u niet te ver van huis reizen dan vindt u tussen onze 28 Europese bestemmingen zeker een mooie trip. Wil u de twee verloren reisjaren goedmaken dan kan u kiezen tussen 56 wereldbestemmingen in alle continenten.


 
Digitale infovoorstellingen
Nu onze Hobo Reisbeurs pas zal plaatsvinden op 4 december 2022, kunt u nu al met enkele van onze bestemmingen kennismaken via een nieuwe reeks digitale infovoorstellingen. Wij proberen u een Hobo Reisbeurs-gevoel te geven door u in een setting met stand van het land onder te dompelen. U krijgt een audiovisuele voorstelling van uw favoriete bestemming ingeleid door een ervaren reisleider, gevolgd door een reportage van de reis. 

Heeft u een vraag over één van deze bestemmingen? Of een vraag over reizen met Hobo Reizen in het algemeen? Bezorg ons deze op voorhand via onderstaand formulier. Op het eind van iedere voorstelling zal de reisleider met veel plezier een selectie van deze vragen beantwoorden en verder toelichten. 
 


Dinsdag 8 maart
19 uur: Peru
19u30: Spanje Extremadura
20 uur: Mexico
20u30: Schotland

Woensdag 9 maart
19 uur: Indonesië
19u30: Andalusië
20 uur: Bulgarije
20u30: Saoedi-Arabië
 
U dient enkel te beschikken over een internetverbinding om deze live te volgen via uw PC, tablet of smartphone. Deelnemen is gratis, op voorhand in te schrijven via onze website, onder de pagina "Agenda". Na inschrijving ontvangt u zo'n 30 min vóór aanvang een e-mail met de link naar de video. U kan deze ook steeds herbekijken wanneer het u uitkomt.
 
 

Uitzonderlijke aanbieding voor de vlugge beslissers
Naar aanleiding van onze 34ste verjaardag hebben wij gekozen om onze trouwe klanten deze prachtige reis tegen een uitzonderlijke prijs aan te bieden.
 
 
 

 
Bestemming in de kijker tijdens de Paasvakantie: Jordanië
Via deze rondreis Jordanië treed je in de voetsporen van Lawrence van Arabië. In de Wadi Rumwoestijn verzamelde deze overbekende historische figuur zijn troepen om Aqaba van de Ottomanen te bevrijden. Evenwel niet zonder oog te hebben voor het tot aan de horizon reikende natuurschoon. "Onmetelijk, vervuld met echo en goddelijk", luidde zijn oordeel.

Kan de mens de natuur overtreffen? In Petra zou u dat haast denken. Enkel met hamer en beitel hakten ijverige Nabateeërs deze stad uit de omringende honderden meters hoge roze-rode rotsen. Onbetwist de allermooiste antieke bezienswaardigheid van het Midden-Oosten.

Een meer dan verdienstelijke tweede plaats is weggelegd voor Jerash, de best bewaarde Romeinse site buiten Italië. Deze groepsreis naar Jordanië is een rondreis exclusief voor liefhebbers van schoonheid!

Vertrekdata voorjaar: 2 april en 9 april 2022
 
📷 Jan Robbeets
   
 
Afreizen voorjaar 2022
Vertrekken april

Brazilië: 01/04/22 (nog 4 plaatsen, uitzonderlijke aanbieding: €4.500,00 / persoon)
Kirgizstan/Oezbekistan: 01/04/22
Vietnam: 01/04/22
Marokko: 02/04/22 (volzet)
Japan: 02/04/22 (volzet)
Oman: 02/04/22
Namibië: 02/04/22 (laatste plaatsen!)
Jordanië: 02/04/22, 09/04/22
Mexico: 03/04/22
Zuid-Afrika: 04/04/22
Kirgizstan/Oezbekistan: 29/04/22 (volzet)
 
Vertrekken mei
Albanië: 02/05/22 (volzet)
Extremadura: 07/05/22
USA west: 07/05/22
Marokko: 07/05/22 (laatste plaatsen!)
Japan: 07/05/22 (volzet)
Corsica: 07/05/22
Griekenland: 08/05/22
La Réunion: 09/05/20
Bulgarije: 09/05/20 (laatste plaatsen!)
Baltische Staten: 10/05/20
Indonesië: 12/05/22
Malta: 19/05/22
Armenië/Georgië: 28/05/22
Andalusië: 29/05/22
 
 
 
Boekentips
Tammye Huf – Een volmaakte eenheid
Afro-Amerikaanse slavernij roman (historische fictie)

Tammye Huf is voormalig docent en werkt nu als vertaler en auteur. Haar korte verhalen zijn gepubliceerd in verschillende tijdschriften en bekroond. Ze komt oorspronkelijk uit Amerika, verhuisde naar Duitsland en vervolgens naar Engeland met haar gezin, waar ze nu al 20 jaar woont. Op 12 januari 2022 verschijnt bij uitgeverij Signatuur de Nederlandse vertaling ‘Een volmaakte eenheid’ van de debuutroman A More Perfect Union van de Afro-Amerikaanse schrijfster Tammye Huf. Een volmaakte eenheid is een episch en waargebeurd verhaal over een verboden liefde, opoffering en vrijheid. De roman is gebaseerd op het leven van Tammy Hufs betovergootouders.

In 1848 ontvlucht Henry O’Toole het door hongersnood geteisterde Ierland en vertrekt hij naar Amerika. Als rondtrekkende smid belandt hij op de plantage Jubilee in Virginia. Daar ontmoet hij Sarah, een tot slaaf gemaakte dienstmeid die lijdt onder de gevaarlijke eisen en grillen van haar witte meesters, en haar plaats in de pikorde van de medeslaven moet vinden. De aantrekkingskracht tussen Henry en Sarah is groot, maar ook gevaarlijk. Zal hun liefde sterk genoeg zijn om de beperkingen van een maatschappij, waarin hun relatie als illegaal en immoreel wordt gezien, te overwinnen?

Het verhaal in “Een volmaakte eenheid” is een huwelijk tussen een fictief verhaal en haar eigen familiegeschiedenis. Door talloze uren onderzoek en research kreeg Tammey Huf een goed beeld over de historische periode en het leven van de mensen van toen, maar die abstracte geschiedenis werd persoonlijk voor haar omdat het de wereld was waarin haar betovergrootouders leefden.
 


Productcode (EAN): 9789056727000
Verschijningsdatum: 12/01/2022
Aantal bladzijden: 352
Uitgeverij: Signatuur
 


Terje Tvedt - De Nijl, biografie van een rivier
Terje Tvedt (Noorwegen, °1951) is historicus en geograaf met een hoogleraarschap aan de Universiteit van Bergen. Als internationaal gerenommeerd Nijl-expert schreef hij verschillende boeken over de rivier, maakte documentaires, en won prijzen voor de meeslepende wijze waarop hij wetenschap aan een groot publiek presenteert. Op 19 januari verschijnt de Nederlandse vertaling van The Nile, history’s greatest river.
 
Terje Tvedt reist langs de Nijl, van de monding tot de bronnen in Rwanda en Ethiopië. De Nijl is een reisverslag door elf landen en vijfduizend jaar geschiedenis, van de Middellandse Zee tot Centraal-Afrika. De Nijl, de beroemdste rivier ter wereld heeft een lange en fascinerende geschiedenis. In het Egypte van de farao’s werd hij aanbeden, Mozes werd er in een rieten mandje te vondeling in gelegd, hij was de prijs waarvoor in de Middeleeuwen werd gevochten door Fatamiden, Mammelukken, Ottomanen, hij speelde een rol in de Eerste en de Tweede Wereldoorlog, en is nu de inzet van een strijd om het water tussen de landen in Midden-Afrika.

De Nijl is het fascinerende verhaal van de immense economische, politieke en mythische impact die water kan hebben. Boordevol bekende personages in de strijd om de Nijl – van Caesar en Cleopatra tot Churchill en Mussolini, en verder tot de politieke leiders van vandaag. De Nijl is een levendig reisverslag en culturele geschiedenis ineen. Terje Tvedt reist van de monding tot aan de bron, met talloze anekdotes over geschiedenis, folklore en natuur langs de Nijl en vertelt een indrukwekkend verhaal. Terje Tvedt is erin geslaagd een zeldzame mix te creëren van goed onderbouwde geschiedschrijving, geografie en politieke overwegingen, hydrologische beschrijvingen en biografieën van figuren van wereldhistorisch belang.Productcode (EAN): 9789028450554
Verschijningsdatum: 19/01/2022
Aantal bladzijden: 592
Uitgeverij: Wereldbibliotheek
 


Interessante weetjes
Ecuador vergroot natuurreservaat rond Galapagoseilanden
Dit weekend kon u in het VRT-nieuws horen dat Ecuador het beschermde natuurgebied rond de Galapagoseilanden met 60.000 vierkante kilometer heeft uitgebreid. Het sluit nu aan op het reservaat rond het Costa Ricaanse Cocos-eiland, waardoor voor onder meer walvissen, haaien en zeeschildpadden een veilige migratieroute ontstaat van bijna duizend kilometer.
 
Op termijn wordt het natuurgebied, waar grootschalige visserij verboden is, ook nog verder uitgebreid naar de wateren van Colombia en Panama. De Ecuadoraanse president Guillermo Lasso opende vorige vrijdag het nieuwe natuurpark, Hermandad genaamd, wat Broederschap betekent. Dat gebeurde officieel aan boord van een onderzoeksschip, door een lint door te knippen dat gemaakt was van afval dat is opgeruimd van de stranden van de Galapagoseilanden. Bij de plechtigheid waren ook de Amerikaanse oud-president Bill Clinton, president Iván Duque van Colombia en afgevaardigden uit Costa Rica en Panama aanwezig. Klik hier om het volledige artikel te lezen.
 
 
Ook zin om met Hobo de Galapagoseilanden (samen met Ecuador) te ontdekken?
Dit zijn onze afreisdata: 4 maart (speciale promotie), 8 juli, 16 september en 28 oktober 2022

 
 
TV reeksen
Noord-Europa: Cuddly & Wild - Adorable animal babies
Zaterdag 22 januari om 18u10 op Eén

Het eerste levensjaar van een dier in het wild is allesbepalend. In deze documentaire leren we de gevaren kennen waar de jonge dieren in Noord-Europa mee geconfronteerd worden, van vosjes over kraanvogelkuikens tot everzwijnenbiggen en zeehondenjongen. Gelukkig helpt de natuur hen een handje bij de start. De overlevingskansen van de kleintjes hangt in grote mate af van hun ouders.


 
Spanje/Portugal: Dehesa – Forest of the Iberian Lynx
Zaterdag 22 januari om 18u55 op Canvas

De Dehesa is een van de bijzonderste stukken natuur in Europa. Het is een streek vol eikenbossen die zich uitstrekt over grote delen van Zuidwest-Spanje en Portugal. De regio wordt al eeuwen vormgegeven door de mens en het mediterrane klimaat van de regio, de biodiversiteit is er enorm. Het is de habitat van verschillende roofdieren. Denk maar aan de adelaar, de mangoest en de Iberische lynx, de meest bedreigde katachtige ter wereld.


 
China: Vranckx – De toekomst van China
Zaterdag 22 januari om 20u10 op Canvas

In het veeleisende China is het moeilijk om jong en onbezonnen te zijn. Drie creatieve adolescenten verzetten zich elk op hun manier tegen de verwachtingen van de maatschappij en het jachtige leven. Ze streven vrijheid en individualiteit na via vogue dancing, TikTok en Tangping of liggend protest. Zo gaan ze op zoek naar hun eigen plek in de toekomst van China.


 
Gabon: Expedition – Gabon, Expedition Jungle Paradise
Zondag 23 januari om 20u10 op Canvas

Brits avonturier en natuurwetenschapper Steve Backshall gaat naar het Moukalaba Doudou Nationaal Park in Gabon. Met primatologen en jungle-experts aan zijn zijde wil Steve achterhalen of dit onontgonnen regenwoud de thuis zou kunnen zijn van een onontdekte chimpanseesoort.


 
The secrets to civilization – Roman Empire and epidemics
Zondag 23 januari om 21u05 op Canvas

Op het hoogtepunt van het Romeinse Rijk - in de tweede eeuw na Christus - kreeg het te maken met de eerste van verschillende verwoestende plagen, de eerste geregistreerde pandemieën in de geschiedenis. Vanaf dan was het verhaal van Rome er een van economische neergang, met de val tot gevolg. Wat kan de wetenschap ons vertellen over het verband tussen deze verschillende evenementen en hoe kwam het dat Rome met zoveel tegenslag te maken kreeg?

 
 
 

Recept: Carne Colorado uit Ecuador
(met dank aan reisleider Marleen M.)

Carne Colorado is een typisch recept van de streek rond Otavalo en Cotacachi in Ecuador. Letterlijk betekent het rood vlees. De naam komt van de oranjerode kleur dat het vlees krijgt nadat het gemarineerd is in achiote of annatto. Achiote of annatto is een rode kleurstof die gewonnen wordt uit de zaden van de orleaanboom of de anattoboom (Bixa orellana). De boom is genoemd naar het woord Bixa (uitspraak Bisha) van de Taigon indianen waarmee ze de rode kleurstof bedoelden die ze op hun gezicht aanbrachten.
 
  

Voor de naam van de soort werd Orellana gekozen als eerbetoon aan Francisco Orellana. Hij bevoer in 1541 als eerste Europeaan de gehele Amazone. Deze kleurstof wordt gebruikt door inheemse volkeren uit tropisch Amerika om hun gezicht of haren te verven. Verder wordt annatto gebruikt in allerlei lokale gerechten. De smaak van annatto is wat nootachtig, beetje peperachtig, beetje zoet… de moeite om het eens te proberen.
 
 
 
Ingrediënten voor 4 personen
De achiote pasta is niet overal te koop. Het is ook mogelijk om dit mengsel zelf te maken door gelijke delen paprika en kurkuma te gebruiken.

Vlees
• 750 gr rundsvlees (bv ossen- of varkenshaas) in vierkante blokjes gesneden
Achiote marinade
• 4 teentjes knoflook (geperst)
• 1 rode ui in iets grotere stukjes gesneden
• 2 eetlepels achiote (annatto) dit kan vervangen worden door 1 eetlepel kurkuma en 1 eetlepel paprikapoeder
• 1 eetlepel gemalen komijn
• ½ eetlepel oregano
• 1 eetlepel limoen- of citroensap
• ½ kopje bier
• Boter of olie

Bereidingswijze
 1. Meng knoflook, ui, achiote pasta, komijn, oregano, limoensap en het bier tot je een gladde puree hebt. Laat een beetje achiote pasta over om later het vlees te braden.
 2. Doe het vlees in een kom en meng er de marinade doorheen. Bedek met een vershoudfolie en laat het vlees tenminste 2 uur marineren.                                       
 3. Verwarm de olie of boter, voeg nog wat achiote pasta (of zelfgemaakt mengsel) toe. Laat het even sudderen gedurende 15 minuten totdat de olie of de boter de kleur van de achiote heeft aangenomen.                                                                                                    
 4. Verhit deze achiote olie. Voeg het gemarineerde vlees toe en laat gedurende 20 tot 30 minuten stoven tot het vocht is verdampt. Roer regelmatig.                                         
 5. Voeg indien gewenst nog wat zout toe en serveer met bijgerechten.
 
De hoeveelheid bijgerechten voor dit gerecht hangen af van het aantal gasten. In Cuenca serveert men er vaak gebakken banaan bij, maar ook maiskolven, salade met bonen en aardappelkoekjes.
 
Que aproveche!
Smakelijk!

 


Uitgebreide info op www.hoboreizen.be

HOBO_Reizen_Logo_RGB_2.jpg

Bondgenotenlaan 165 - 3000 Leuven - travel@hoboreizen.be - www.hoboreizen.be - tel. 016 20 80 47

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Google logo


This email was sent to <<Jouw e-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
HOBO Reizen · BONDGENOTENLAAN 165 · LEUVEN 3000 · Belgium