Copy

Ons Actueel augustus 2019, week 31

Dit is de tweewekelijkse nieuwsbrief van KBO-Brabant,

belangenvereniging van 130.000 senioren in Brabant.
De maat is vol 

Op 19 juli stuurden wij een persbericht uit met de titel: 'Stichting PensioenBehoud en KBO-Brabant gaan juridische strijd aan met Nederlandse Staat over pensioenwetgeving'. Inmiddels neemt ook een derde partij deel: de Vereniging van Gepensioneerden Pensioenfonds PGB (VVG-PGB). Op 30 juli hebben we het persbericht daarom aangepast. Klik hier voor de inhoud. De Telegraaf heeft het eerste persbericht opgepakt en op zijn website geplaatst. Klik hier.

Op de website en in de krant van het Eindhovens Dagblad werd bovendien een opinie-artikel van onze voorzitter Leo Bisschops over de pensioenen geplaatst, met de titel: 'Rekenrente bij pensioenen is strijdig met EU-richtlijn: De maat is helemaal vol'. Klik hier om het te lezen.
Te gast bij Omroep MAX 

Donderdag 25 juli stond het programma Hollandse Zaken van Omroep MAX in het teken van de verdere aantasting van de pensioenuitkeringen. Wilma Schrover, directeur van KBO-Brabant, en pensioenexpert Rob de Brouwer behoorden tot de gasten. Lees hier verder op onze website. En klik hier om de uitzending te bekijken.
Donaties voor pensioenprocedure

Naar aanleiding van onze aankondiging om samen met Stichting PensioenBehoud en de VVG-PGB tegen de Staat te gaan procederen krijgen wij heel veel reacties; men wil ook graag financieel bijdragen om te helpen de procedure te bekostigen. Daarom hebben wij een gezamenlijke website-pagina aangemaakt en een rekening open gesteld. Klik hier voor meer informatie. Klik hier als u ook wilt doneren.
CBR nieuws op onze website


'Het voelde als een groot cadeau', 'Bingo!', 'Eindelijk medewerking'. Dit is een greep uit de vele dankbare reacties die wij krijgen van mensen die we hebben kunnen helpen bij een snellere verlenging van hun rijbewijs. We hebben op de website een pagina aangemaakt met al het nieuws rond het CBR. Daarop staat ook een aantal van deze reacties. Klik hier voor de pagina.
Hebt u vragen, stuur dan een e-mail naar beleidsmedewerker Edith Mostert: emostert@kbo-brabant.nl.Dagtocht voor Afdelingen
’75 Jaar Bevrijding Brabant’


De bevrijding beleven, samen met uw leden? Geef uw Afdeling dan op voor de dagtocht ’75 Jaar Bevrijding Brabant’. U start in het Oorlogsmuseum Overloon, met koffie, gebak en een rondleiding. Na de lunch staat een routedeel van operatie Market Garden op het programma en bezoekt u – met een WOII-gids – de hotspots van Eindhoven, Son en Best. Ook kunt u eventueel meedoen aan een korte wandeling aan het Stratumseind in Eindhoven, waar de geallieerden binnentrokken om de lichtstad te bevrijden. Deze herdenkingsdag is speciaal samengesteld door KBO-Brabant en Havi Travel en is compleet verzorgd, inclusief vervoer per luxe touringcar.

Datum: in overleg. Prijs: € 49,50 per persoon. Informatie en reservering (voor KBO-bestuursleden) bij Havi Travel in Lith: bel 085-070 87 95 of mail Arjan Stokman: lith@havi-travel.comToneelproject KBO-Brabant Remembers:
gratis posters te bestellen

Voor het project waarbij negen Afdelingen van KBO-Brabant dit najaar een toneelvoorstelling brengen in het kader van 75 jaar bevrijding van Brabant, zijn posters gemaakt. Het is mogelijk om er hier een aantal van te bestellen. Zo kunt u uw leden attent maken op voorstellingen bij u in de buurt.  Stuur voor informatie over het bestellen een e-mail naar Eva Geelen: egeelen@kbo-brabant.nl.
Op onze website houden we een pagina bij met alle informatie over deze voorstellingen. Zodra de precieze locaties bekend zijn met de speeltijden en wijze van kaarten bestellen wordt dat online gezet. Klik hier.

Copyright © 2019 KBO-Brabant, Alle rechten voorbehouden.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? U kunt zich afmelden door op deze link te klikken.
U kunt hier uw voorkeuren aanpassen. Wilt u oude edities inzien, klik hier.