Copy

December 2020, week 51 

Dit is de tweewekelijkse nieuwsbrief van KBO-Brabant,
belangenvereniging van 125.000 senioren in Brabant.
Nieuwe lezers heten wij hierbij van harte welkom!

Voor uitschrijven/aanmelden/e-mail wijzigen:
kijk onderaan deze nieuwsbrief.

Kerstwensen 2020

KBO-Brabant wenst iedereen een zalig kerstfeest en een heel goed en gezond 2021!  

Wij hebben verder voor u nog speciale wensen van:

  • Onze voorzitter Leo Bisschops. Klik hier.
  • Onze geestelijk adviseur Wim Kalb, klik hier
  • Commissaris van de Koning Ina Adema, met een videoboodschap, klik hier
  • Bisschop Gerard de Korte met een videoboodschap, klik hier.
Het bureau in 's-Hertogenbosch is op 25 en 31 december en op 1 januari gesloten.

Nieuwe website Onsmagazine.nl

Maandag 21 december lanceren wij officieel de nieuwe website Onsmagazine.nl, dit is tegelijk met de verschijning van de Ons van januari 2021, waarin een artikel is opgenomen over deze nieuwe site. 

Onsmagazine.nl is een digitale doorvertaling van het vertrouwde ledenmagazine Ons. Per papieren editie komt een aantal belangrijke artikelen uit de Ons op deze website te staan. Iedereen kan de artikelen lezen, bezoekers hoeven geen lid te zijn van KBO-Brabant. Meelezers onder uw vrienden en familieleden kunnen dus voortaan ook op deze speciale Ons-website terecht, zelfs als ze Brabant lang geleden hebben verruild voor Groningen of Canada. Op de website zijn ook vele artikelen uit eerdere edities van de Ons terug te lezen. Daarmee biedt de website een handige archieffunctie! De artikelen worden gerubriceerd naar drie thema’s die ook in het magazine terug te vinden zijn: Ons Belang, Leven en Mensen. 

De website is al in de lucht; u kunt vast een kijkje nemen! Op de site vindt u rechtsboven een mogelijkheid om u aan te melden voor een aparte nieuwsbrief. 

Er is hard aan gewerkt door de redactie van de Ons, wij zijn best een beetje trots op het resultaat!

Dode mus van minister Koolmees

Na eerste bestudering van de pensioenbrief die minister Koolmees 16 december naar de Tweede Kamer heeft gestuurd, constateren ANBO, KBO-PCOB en Koepel Gepensioneerden dat ze zich blij hebben laten maken met een dode mus.

Lees hier verder.
En lees 
hier de brief van minister Koolmees.

U kunt zelf ook reageren op de website van de rijksoverheid, klik hier.

Nieuw lid van het Algemeen Bestuur

Tijdens onze Algemene Vergadering op donderdag 26 november trad Gérard Mustert uit Vught af en werd Elly Teune-Kasbergen uit Haaren benoemd. Zij vervult bestuursfuncties bij diverse organisaties en is ook lid van de Raad van Toezicht van het steunfonds KBO-Brabant.

Geweldige kerst-initiatieven en inzet van onze Afdelingen door heel Brabant!

Zóveel Afdelingen van KBO-Brabant organiseren een kerstactie met attentie voor leden! Het wordt zeer gewaardeerd. Mede mogelijk dank zij bijdragen van Sluyterman van Loo, RCOAK en #eenkleingebaar en #nietalleen (van VWS).

Zo worden leden deze dagen verrast met een persoonlijk bezoek van vrijwilligers, die een presentje aanbieden en een praatje aan de deur komen maken. Banketstaven, kerststollen, worstenbroodjes, chocolade, oliebollen, bloemen, zelfgemaakte tijdschriften, puzzels, kerstversieringen, kaarsen en waardebonnen van lokale winkels (om die ook te steunen!) worden uitgedeeld. Soms op ludieke wijze, in een arrenslee of door vrijwilligers verkleed in kerstsfeer.

Ook in het afgelopen jaar werd al contact gehouden met leden door hen te bellen en door attenties uit te delen. Op die manier kon vaak gesignaleerd worden wie er eenzaam is en wie er wel wat hulp kan gebruiken. Geconstateerd werd dat veel mensen thuis vereenzamen. In al die gevallen proberen vrijwilligers de helpende hand te bieden. Dat is waar KBO-Brabant en zijn lokale verenigingen voor staan: naar elkaar omzien en voor elkaar klaar staan.

Klik hier voor een foto-impressie van de acties. Deze pagina wordt dagelijks bijgesteld.

Op de foto boven het bericht: Afdeling Schaijk hard aan het werk met het maken van pakketjes.

Tussenevaluatie Onze Belcirkels

Medio maart 2020 ging ons land al de eerste keer in lockdown. Afgezien van het hoogstnoodzakelijke mocht niemand de deur uit. Het was een ongekende situatie die ook organisaties voor grote uitdagingen stelde. Want wat kun je nog doen voor je achterban als niemand meer ergens naar toe mag? Voor KBO-Brabant had deze lockdown nog een andere dimensie: immers zowel onze vrijwilligers als onze doelgroep behoorden tot de voor corona meest kwetsbare groepen. Onze Belcirkels werden in het leven geroepen. Lees hier verder over de opzet en de ervaringen.

Korting voor Passiespelen Tegelen 2021

Zondag 18 april 2021 gaat na één jaar wachten de 21ste editie van de Passiespelen Tegelen in première. ‘Hem achterna. Een passiespel’ raakt, schuurt en verbindt en plaatst de actualiteit in een breder perspectief. Herkenbaar, scherp en indrukwekkend. Er staan in Openluchttheater De Doolhof in Tegelen t/m zondag 5 september 29 voorstellingsdagen op het programma. De voorstelling wordt twee keer per dag gepresenteerd in een aangepaste vorm, ‘coronaproof’. Leden van KBO-Brabant ontvangen bij een individueel bezoek korting op de reguliere verkoopprijs bij bijna alle voorstellingen. Voor meer informatie: ga naar https://www.passiespelen.nl/kbo/


Deelnemers gezocht voor onderzoek naar bereikbaarheid van betaalmiddelen

De Nederlandsche Bank (DNB) doet regelmatig onderzoek naar betaaldiensten in Nederland. U moet dan denken aan contant betalen, betalen met de pinpas en internetbankieren. Maar ook aan de hulp in bankkantoren bijvoorbeeld. Het gaat in het onderzoek over de vraag hoe bereikbaar en toegankelijk deze diensten zijn voor consumenten. Het onderzoek is belangrijk, omdat iedereen in Nederland in staat gesteld moet kunnen worden om bijvoorbeeld te pinnen, overschrijvingen te doen of bij een bankkantoor te kunnen komen. Onderzoeksbureau Conclusr is door De Nederlandsche Bank (DNB) gevraagd om dit onderzoek uit te voeren.
 
Zij zijn op zoek naar deelnemers die een vragenlijst willen beantwoorden. Iedereen kan meedoen aan het onderzoek. Het is niet alleen digitaal, maar ook op papier of per telefoon. 
Lees hier verder.


Doorbreek je drinkgewoontes

De meeste mensen weten wel dat het gezonder is om bewust om te gaan met alcohol. Toch is het niet altijd eenvoudig om dat ook daadwerkelijk te doen, bijvoorbeeld door even niet te drinken tijdens een avondje met familie of vrienden. Met de nieuwe publiekscampagne Dranquilo wil staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) mensen aanmoedigen om drinkgewoontes te doorbreken.
Lees hier verder over deze campagne.

Facebook
Twitter
YouTube
Website
Email
Copyright © 2019 KBO-Brabant, Alle rechten voorbehouden.

Uitschrijven/aanmelden/e-mail wijzigen


Wilt u zich uitschrijven, dat kan door op deze link te klikken.

Wilt u zich aanmelden, dat kan door op deze link te klikken.

Wilt u uw e-mail wijzigen, dan kunt u hier uw voorkeuren aanpassen.

Wilt u oude edities inzien, klik hier.


 


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
KBO-Brabant · Albert Luthulilaan 10 · 's-Hertogenbosch, 5231 HV · Netherlands