Copy

Ons Actueel oktober 2019, week 43

Dit is de tweewekelijkse nieuwsbrief van KBO-Brabant,

belangenvereniging van 130.000 senioren in Brabant.


Handtekeningenactie pensioen

KBO-Brabant, KBO-PCOB, PVGE, Stichting PensioenBehoud, Vereniging Pensioenverlies, Omroep MAX, 50PLUS, SP, PVV, FvD en DENK hebben het initiatief genomen voor een online handtekeningenactie. De actie roept het kabinet met klem op een realistische rekenrente toe te passen. Pensioenfondsen maken al decennialang rendementen die gemiddeld tussen de 6 en 7 procent liggen. Maar bij het berekenen van de dekkingsgraad moeten ze net doen of ze amper 0,5 procent rendement halen. Lees hier verder.


Vrijwilligers gezocht!

Voor het project Ons Vitaal Brabant zoekt KBO-Brabant vrijwilligers. In dit project organiseren lokale KBO-Afdelingen en -Kringen, soms samen met andere partijen, zogenoemde ‘Vitaliteitsdagen’.
 
Uitgangspunt van de vitaliteitsdagen is dat het verbeteren van je gezondheid niet per se moeilijk is en niet zwaar hoeft te zijn. Werken aan je gezondheid is gewoon leuk! En we kunnen het prima zelf. Deelnemers aan de dagen lopen samen met een vrijwilliger langs verschillende metingen. Denk bijvoorbeeld aan een wandeltest, stabiliteits-, knijpkracht- en gewichtsmeting. Ondertussen praten vrijwilligers en deelnemers samen over gezondheid en leefstijl. Aan het eind kennen begeleider en deelnemer elkaar goed genoeg om samen na te denken over vervolgstappen. Misschien wil de deelnemer vaker fietsen (met de KBO!) of wil men een eetkring oprichten. Natuurlijk kan ook verwezen worden naar professionele dienstverleners, zoals een opticien, of kan bezoek aan de huisarts worden aangeraden. We proberen echter de dagen zelf zo min mogelijk ‘medisch’ te maken.
 
Kortom: als je zin hebt in leuk vrijwilligerswerk, zonder langdurige vaste verplichtingen, met een interessante opleiding en contacten met nieuwe mensen: word vrijwilliger bij onze Vitaliteitsdagen! We zoeken mensen die het leuk vinden om zich bezig te houden met gezondheid, die goed kunnen luisteren, zelf nog redelijk actief zijn en vooral enthousiasme uitstralen. Bel of mail voor meer informatie met Marieke Pette, mpette@kbo-brabant.nl, 073-6444066.


Speciaal voor leden:
Van Gogh-arrangement bij HNBM

Op zaterdag 16 november 2019 kunnen leden van KBO-Brabant deelnemen aan een speciaal programma rond de tentoonstelling over vrienden en familie van Van Gogh: 'Van Goghs intimi'. Deze vindt plaats in Het Noordbrabants Museum, Verwersstraat 41, ’s-Hertogenbosch.

De kosten zijn zonder Museumkaart: € 18,  met Museumkaart: € 5,25 p.p.

Programma

  • 13.30 uur: Aankomst met koffie/thee.
  • 14.00 uur: Inleiding op de tentoonstelling door een Van Gogh-kenner. Tijdens deze inleiding worden enkele relaties van Van Gogh kort besproken, zodat het verhaal bij de kunstwerken en voorwerpen die u in de tentoonstelling zult zien, tot leven komt.
  • 14.30 uur: Bezoek aan de tentoonstelling Van Goghs intimi op eigen gelegenheid.

Tickets voor dit arrangement zijn online te koop via www.hnbm.nl/kbobrabant Ticketverkoop sluit op 11 november 2019.
Let op, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, vol is vol!


Informatiemiddag reis naar Taizé

Op 31 oktober is er een informatiemiddag in 's-Hertogenbosch over een vierdaagse reis die wordt georganiseerd naar Taizé in Frankrijk, van 23 t/m 26 april 2020.Tijdens deze reis kan men intensief kennis maken met het gedachtegoed van Taizé, maar ook met inspirerende en ontspannende plekken in de omgeving. Taizé is dé plek van solidariteit, bewust leven en eigentijds geloven. De reissom bedraagt ongeveer € 490,00 bij minimaal 25 deelnemers (halfpension).

Deze reis is nadrukkelijk óók bedoeld voor senioren die alleen reizen. Voor onderlinge kennismaking vooraf wordt gezorgd.

De informatiemniddag op 31 oktober in ‘s-Hertogenbosch is van 14.00 uur tot 15.30 uur. U zou deze middag nog onder de aandacht kunnen brengen van uw leden, er is veel belangstelling voor! Lees hier verder.


Wegens groot succes nóg een Kloosterdag

De eerste twee Kloosterdagen waren dit jaar dermate druk bezocht dat de werkgroep Identiteit & Zingeving speciaal voor de liefhebbers dit jaar nóg een Kloosterdag organiseert! U bent welkom op donderdag 7 november voor een dag van bezichtiging en bezinning in Museum Krona. Het museum (voorheen Museum voor Religieuze Kunst Uden) ligt binnen de muren van de abdij van de zusters Birgittinessen te Uden. Voor informatie klik hier.


Wijzigingen collectieve zorgverzekering
KBO-Brabant

Er gaat wat veranderen in de collectieve zorgverzekering van KBO-Brabant. Er is een powerpoint-presentatie gemaakt met de wijzigingen. Klik hier om deze in te zien.


Aanbieding Onsledenvoordeel

Leden van KBO-Brabant kunnen voordelig genieten van een dagje wellness. Wilt u deze aanbieding als Afdeling ook promoten in uw nieuwsbrief of op uw website, dan kunt u gebruik maken van deze PDF. Of als u wilt knippen en plakken uit een tekst, klik dan hier voor een word document. Daarin zitten ook foto's die u kunt gebruiken, op pagina 2.

Facebook
Twitter
YouTube
Website
Email
Copyright © 2019 KBO-Brabant, Alle rechten voorbehouden.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? U kunt zich afmelden door op deze link te klikken.
U kunt hier uw voorkeuren aanpassen. Wilt u oude edities inzien, klik hier.