Copy

Maart 2021, week 10

Dit is de tweewekelijkse nieuwsbrief van KBO-Brabant,
belangenvereniging van 125.000 senioren in Brabant.
Nieuwe lezers heten wij hierbij van harte welkom!

Voor inschrijven/uitschrijven/e-mail wijzigen:
kijk onderaan deze nieuwsbrief.

Vragenuurtje over vaccinaties op maandag 15 maart, 19.00 uur

Er leven nog steeds veel vragen over de vaccinatie tegen Corona. Daarom organiseren wij op maandag 15 maart van 19.00 uur - 20.00 uur nóg een online vragenuurtje hierover. Wij doen dat in samenwerking met het Eindhovens Dagblad, Brabants Dagblad, BN/De Stem, AD en Catharina Ziekenhuis.

Heidi Ammerlaan, internist/infectioloog, Ed Berends, huisarts/lid van de Raad van Bestuur van SGE en Joost van der Steen, infectieverpleegkundige van GGD Brabant Zuidoost, beantwoorden al uw vragen over coronavaccinaties.

Stel uw vraag via Whatsapp: 06 – 13 38 70 32.

Zodra de link naar de website van het ED bekend is, plaatsen wij die op onze eigen website. Daarop komt de mogelijkheid om de livestream te volgen en later na te kijken. Klik daarvoor hier.

In hoger beroep tegen uitspraak rechtbank Den Haag

Woensdag 10 februari 2021 heeft de Rechtbank in Den Haag uitspraak gedaan in de bodemprocedure die Stichting PensioenBehoud en seniorenvereniging KBO-Brabant zijn gestart tegen de Nederlandse Staat. Op 9 maart besloten beide organisaties hoger beroep aan te tekenen tegen deze uitspraak.

Lees
hier het hele bericht op onze website.

Veilig stemmen

Op woensdag 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Hoe kunt u op een veilige manier stemmen? Op de website van Vilans staat nuttige informatie. Klik hier.

Ook de Rijksoverheid biedt informatie voor kwetsbare groepen, klik hier (kwetsbare groepen) en hier (algemene informatie over maatregelen bij stemmen).

Parlementaire ondervraging pensioenstelsel

Wij verzochten politieke partijen om na de verkiezingen via een parlementaire ondervraging grondig te onderzoeken wat er is misgegaan in de uitvoering van het huidige pensioenstelsel.

Klik
hier voor het volledige bericht op de website.

'Extra aandacht voor ouderen nodig'


Noud van Vught, voorzitter van KBO Kring Land van Cuijk en lid van het Algemeen Bestuur van KBO-Brabant, zegt het in een brief aan alle politieke partijen en gemeentebesturen van de vier huidige gemeenten die per 1 januari 2022 samen de nieuwe gemeente Land van Cuijk vormen.

Voorkom vereenzaming, zorg voor seniorenzorg en pas het woonbeleid aan op de behoeftes van ouderen. Het zijn aanbevelingen van KBO Kring Land van Cuijk aan de nieuw te vormen gemeente Land van Cuijk.

In De Gelderlander, Eindhovens Dagblad, Brabants Dagblad en BN/De Stem verscheen een artikel hierover, klik
hier.

Nomineer uw vrijwilligers!

De Nationale Vrijwilligersprijzen 2021 / Mensen maken Nederland

Hoe zou Nederland eruit zien zonder vrijwilligers? Dat is niet voor te stellen. Vrijwilligers verzetten ongelooflijk veel werk. Ze doen dat vanuit de liefde van hun hart en bereiken daarmee heel mooie resultaten. Hoe leg je uit dat iemand in armoede weer zin kreeg in het leven doordat een vrijwillige coach naast hem ging staan? Hoe leg je uit dat een buurthuis open kon blijven doordat vrijwilligers zorg hebben voor hun buurt? Nederland kan niet zonder haar vrijwilligers: ze zijn de smeerolie van de samenleving. 

Vrijwilligers verdienen erkenning en waardering. De NOV - Nederlandse Organisatie van Vrijwilligers - looft in 2021 de Nationale Vrijwilligersprijzen uit en roept alle vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in Nederland op om mee te dingen! De prijzen worden beschikbaar gesteld door de VriendenLoterij en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In juni 2021 reikt de minister van VWS de prijzen uit.

Kent u in uw organisatie mensen die het verdienen in het zonnetje te worden gezet? Nomineer ze dan! Dat kan in de categorie: 3. Individueel, de VriendenLoterij Passieprijs. Er zijn over heel Nederland 350 prijzen te vergeven van 250 euro.

Klik
hier voor alle informatie. Aanmelden kan tot 1 mei 2021.

Luisterlijn heeft een nieuw nummer

Vanaf nu is de Luisterlijn bereikbaar via het nieuwe telefoonnummer 088 0767 000. Dat meldt de organisatie, die alle inwoners van Nederland emotionele ondersteuning op afstand biedt. Het nummer is dag en nacht bereikbaar voor mensen die nergens met hun verhaal terechtkunnen of behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek.

Reden voor de overstap naar het nieuwe telefoonnummer zijn de hoge kosten van het 0900-nummer. Op dit moment betaalt de Luisterlijn per minuut en voor elk gesprek dat binnenkomt. 'Hoe meer we worden gebeld, hoe hoger de kosten. Op deze manier voorkomen we deze kosten', zegt Leo Noordegraaf, directeur-bestuurder bij de Luisterlijn. Een 088-nummer is nagenoeg kosteloos voor de Luisterlijn. Voor het bellen naar het nieuwe telefoonnummer 088 0767 000 betaalt de beller – net als bij het oude telefoonnummer – geen extra kosten, alleen het normale beltarief.

Klik hier voor het hele bericht.

Ook klanten van VGZ belaagd door fraudeurs

Van VGZ ontvingen wij het volgende bericht:

'Er zijn meerdere phishingmails in omloop. Dit zijn mails die lijken alsof ze van VGZ afkomstig zijn, maar het zijn fraudeurs die proberen om aan gegevens of geld te komen. Het kan zijn dat u zo'n mail in uw mailbox krijgt. Op deze pagina leest u wat u kunt doen tegen phishing: 
https://www.vgz.nl/service-en-contact/phishing

In onze nieuwsbrief (van VGZ) aan de verzekerden wordt ook aandacht gegeven aan dit onderwerp.
Helaas is dit een fenomeen waar we steeds vaker mee te maken krijgen en we doen we ons best om te voorkomen dat verzekerden hiervan de dupe worden.'

Campagne Positivi-tijd van VGZ en KBO-Brabant, deel 2

Gratis kookboek voor een fijn gevoel
Gezond en lekker eten is goed voor lichaam én geest: wie gezond en energiek is, voelt zich gelukkiger. Huisarts Tamara de Weijer helpt u daar graag bij, met haar kookboek vol makkelijke, gezonde en vooral lekkere recepten en 10 goede tips voor een gezond eetpatroon.

Download uw gratis kookboek: klik
hier.

Nieuws van Voor-de-Ouderen

Van Voor-de-Ouderen ontvingen wij mail, die wellicht voor Afdelingen interessant is. Klik hier voor de tekst.
Vier fondsen maken platform Voor-de-Ouderen mogelijk; uw eigen inzamelingsactie voor materiaal of een activiteit wordt door hen verdubbeld tot maximaal 2.000 euro.

Er is in februari een video gemaakt van een online bijeenkomst over wat Voor-de-Ouderen inhoudt: klik hier.

Facebook
Twitter
YouTube
Website
Email
Copyright © 2019 KBO-Brabant, Alle rechten voorbehouden.

Uitschrijven/aanmelden/e-mail wijzigen


Wilt u zich uitschrijven, dat kan door op deze link te klikken.

Wilt u zich aanmelden, dat kan door op deze link te klikken.

Wilt u uw e-mail wijzigen, dan kunt u hier uw voorkeuren aanpassen.

Wilt u oude edities inzien, klik hier.


 


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
KBO-Brabant · Albert Luthulilaan 10 · 's-Hertogenbosch, 5231 HV · Netherlands