Copy

Ons Actueel juli 2019, week 27

Dit is de tweewekelijkse nieuwsbrief van KBO-Brabant,

belangenvereniging van 130.000 senioren in Brabant.
Lezing te boeken voor Afdelingen/Kringen


In het juni-juli-nummer van ledenmagazine Ons stond een interview met twee van de vrijwilligers die de lezing ‘In gesprek over het levenseinde’ geven. Deze vrijwilligers, Rieke Mes en Jos Vermunt, vertellen hierover en over hun motivatie om zich voor dit onderwerp in te zetten. Dat het onderwerp volop in de belangstelling staat, blijkt wel uit de stroom van reacties die we kregen na publicatie!
‘In gesprek over het levenseinde’ is dit jaar al bij 18 Afdelingen uitgevoerd. De reacties zijn zonder uitzondering positief. De lezing gaat over zowel de praktische als de emotionele kant van het levenseinde. De spreker behandelt vragen als: hoe verloopt een overlijden, wat is euthanasie, wat kunt u vastleggen voor de laatste levensfase en uw uitvaart? Lees hier verder over de mogelijkheid om deze lezing te boeken. Er zijn geen kosten aan verbonden.
Vitaliteitsdagen Helmond groot succes


Senioren meer inzicht geven in hun gezondheid, vitaliteit en leefstijl. Dat is wat KBO-Brabant, vrijwilligers van de lokale Helmondse seniorenverenigingen en leerlingen van Avans Hogeschool deden tijdens de vitaliteitsdagen op 1, 2 en 3 juli in wijkhuis De Geseldonk in Helmond. Gemeten werden onder meer fysieke fitheid, balans en stabiliteit, eetgewoonten, zicht en gehoor. Het project is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van Stichting Dioraphte.
Lees verder op onze website. Voor een Youtubefilmpje: klik hier.

 Voorlichting over slecht zien


Van de Oogvereniging Noord-Brabant/Zeeland kregen wij een aanbod voor Afdelingen om voorlichting te komen geven over hoe om te gaan met mensen die slecht zien. Hier kunt u lezen wat het aanbod inhoudt en met wie u contact kunt opnemen om de mogelijkheden te bespreken.


 

Bridgekampioenschap 2019

 
Het jaarlijkse KBO-Brabant Bridgekampioenschap voor leden wordt in oktober georganiseerd op vijf regionale punten in Brabant. In de Ons van augustus zal een bericht hierover worden gepubliceerd. Als Afdeling kunt u dit misschien ook onder de aandacht brengen bij uw bridgers of via uw nieuwsbrief.
Inschrijven kan voor de voorrondes in Zevenbergen op 1 oktober, Berkel-Enschot op 7 oktober, Boxmeer op 11 oktober, Den Dungen op 16 oktober of Waalre op 17 oktober. De finale is in Berlicum op dinsdag 5 november.
Aanmelden kan na verschijning van het augustusnummer van de Ons via www.kbo-brabant.nl onder de knop 'Activiteiten'. Kosten: € 14,- per paar.Fietsen en wandelen in de
Brabantse Natuurpoorten

 

In de zomermaanden organiseren wij samen met de ANWB en het Netwerk Brabantse Natuurpoorten fiets- en wandel activiteiten bij vier Brabantse Natuurpoorten. Leden en niet-leden zijn van harte welkom! De eerste mogelijkheid is dit weekend in Milheeze. Er zijn daar ook driewielers om uit te proberen!
De data en locaties zijn:
  • zaterdag 6 juli, Natuurpoort Nederheide, Milheeze
  • zaterdag 27 juli, Natuurpoort Visdonk, Roosendaal
  • zaterdag 17 augustus, Natuurpoort De Malpie, Valkenswaard
  • zaterdag 7 september, Natuurpoort TerSpegelt, Eersel
Meer informatie op de website van de ANWB, klik hier.
Neem voor overige informatie contact op met Edith Mostert, emostert@kbo-brabant.nl, (073) 644 40 66.
Copyright © 2019 KBO-Brabant, Alle rechten voorbehouden.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? U kunt zich afmelden door op deze link te klikken.
U kunt hier uw voorkeuren aanpassen. Wilt u oude edities inzien, klik hier.