Copy

Ons Actueel februari 2020, week 7

Dit is de tweewekelijkse nieuwsbrief van KBO-Brabant,

belangenvereniging van 130.000 senioren in Brabant.

Nieuwe lezers heten wij van harte welkom!

Bijeenkomsten maart over Hypotheekproblemen na je 50ste

Op de maandagen 16 en 23 maart organiseert KBO-Brabant bijeenkomsten over de (on)mogelijkheden van het financieren van een woning op latere leeftijd. In 2008 heeft de overheid strakke criteria ingevoerd voor ‘gezondere’ hypotheken. Maar hoe pakt dit uit in de praktijk voor senioren met een eigen woning? Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen die willen verhuizen, mensen die hun hypotheek willen oversluiten, mensen die voor het eerst willen kopen, mensen die hebben afgelost, maar nu een deel te gelde willen maken, etc. 

Klik hier voor meer informatie op onze website voor de locaties en om u aan te melden. Of ga naar www.kbo-brabant.nl en klik bij het blokje Actuele activiteiten.

Dit bericht komt in de Ons van maart, maar wellicht handig om ook in de eigen Afdelingsnieuwsbrief mee te nemen.


Carnavalslied 'Oew Blaas'
van KBO-Brabant en i4Nature

Campagne openbare toegankelijke toiletten start met eigen Carnavalslied!

Nederland heeft te weinig toegankelijke openbare toiletten en kan een voorbeeld nemen aan omringende landen: daar zijn openbare toiletten veelal makkelijker te vinden én toegankelijker. Voor veel mensen is de afwezigheid van een toilet in de omgeving een probleem. Het kan er zelfs toe leiden dat ze niet meer op pad gaan. Vandaar een campagne, die start met een mooi carnavalslied! Een gezamenlijke actie van i4Nature (een jongerenvereniging) en KBO-Brabant. De videoclip is in de maak. Houd onze website in de gaten! Zodra de clip klaar is, wordt het lied gepubliceerd. Deel alstublieft dit lied zoveel mogelijk binnen uw eigen netwerk!

Symposium 1 april : 'Het goede leven, als dingen niet meer vanzelfsprekend zijn'

Oud worden, we willen het allemaal. Maar als we het eenmaal zijn dan blijkt dat goede leven ineens niet meer zo vanzelfsprekend te zijn. Want wat maakt het leven tot een goed leven? Gezondheid helpt natuurlijk, maar is gezondheid daarmee een voorwaarde voor een goed leven? Geld helpt ook misschien. Of gaat het om relaties, je verbonden weten, van betekenis zijn? Tijdens dit symposium gaan we op zoek naar het geheim van het goede leven.

Waar en wanneer, kosten
In De schakel in GIlze, op 1 april van 10.00 uur tot 15.30 uur, 20 euro per persoon inclusief lunch en koffie/thee.

Aanmelden
Klik hier voor de pagina met meer informatie en om u aan te melden. Of ga naar www.kbo-brabant.nl en klik bij het blokje Actuele activiteiten. Graag per persoon apart invullen. 


Lezing te boeken voor Afdelingen:
'In gesprek over het levenseinde'

Tijdens de lezing ‘In gesprek over het levenseinde’ wordt stilgestaan bij verschillende aspecten rondom sterven. En dat is nodig. Want hoewel we allemaal ooit doodgaan, vinden veel mensen het lastig om erover te praten. In de media wordt de beeldvorming sterk bepaald door de discussie over euthanasie, terwijl in de praktijk maar 4% van de mensen sterft als gevolg van euthanasie.

Ook een lezing aanbieden?
Wilt u als Afdeling deze lezing óók aanbieden aan uw achterban? Dat kan geheel gratis. Samen met Eva Geelen van KBO-Brabant prikt u een datum. Eva zorgt dat één van de vier vrijwillige sprekers beschikbaar is.

Twijfelt u nog? Kom dan binnenkort een kijkje nemen bij één van de lezingen die voor dit voorjaar gepland zijn.
Voor meer informatie, lees dit document.


Informatiemiddag over glaucoom
op 11 maart in Tilburg

Het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) houdt woensdagmiddag 11 maart op locatie ETZ Elisabeth in Tilburg van 13.30 tot 16.15 uur een informatiemiddag over glaucoom, een ziekte die de oogzenuw beschadigt. De informatiemiddag vindt plaats vanwege Wereld Glaucoom Week.

De Wereld Glaucoom Week is een internationaal initiatief van oogartsen en patiëntenverenigingen om aandacht te vragen voor de oogziekte glaucoom. “Glaucoom is een chronische ziekte, omdat je vaak niet weet dat je glaucoom hebt”, zegt oogarts Nicole Bemelmans. “Het is een sluipende dief van je gezichtsvermogen die je niet zijn gang moet laten gaan, maar vroeg moet betrappen en uit alle macht moet tegenwerken om blindheid te voorkomen.”
Voor meer informatie en om u aan te melden; klik hier voor de website van het ETZ.

Foto: ETZ Fotografie & Film | Maria van der Heyden

Facebook
Twitter
YouTube
Website
Email
Copyright © 2019 KBO-Brabant, Alle rechten voorbehouden.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? U kunt zich afmelden door op deze link te klikken.
U kunt hier uw voorkeuren aanpassen. Wilt u oude edities inzien, klik hier.
Wilt u zich aanmelden, klik hier.