Copy

Maart 2021, week 14

Dit is de tweewekelijkse nieuwsbrief van KBO-Brabant,
belangenvereniging van 125.000 senioren in Brabant.
Nieuwe lezers heten wij hierbij van harte welkom!

Voor inschrijven/uitschrijven/e-mail wijzigen:
kijk onderaan deze nieuwsbrief.

Mensen met schrijnende pensioenschade

Voor een televisieprogramma zijn wij op zoek naar mensen die door het pensioenbeleid van de afgelopen jaren grote en/of schrijnende pensioenschade hebben geleden of dreigen te gaan lijden. Herkent u zich hierin én bent u bereid mee te werken aan een uitzending hierover op televisie, laat het ons zo spoedig mogelijk weten via info@kbo-brabant.nl o.v.v. 'pensioenschade'. Vermeld in uw e-mail uw contactgegevens en een korte duiding van uw situatie.

Hartelijk dank voor uw medewerking!

Campagne Senioren en Veiligheid weer van start

Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont. Daarom werkt KBO-Brabant mee met de campagne van het ministerie van Justitie en Veiligheid aan de Senioren en Veiligheidsmaand. Senioren krijgen concrete tips om te voorkomen dat ze slachtoffer worden en over wat ze moeten doen als het wel gebeurt. Onder de slogan ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’ wordt gedurende vier weken aandacht besteed aan verschillende vormen van criminaliteit: meekijken bij pinnen, babbeltrucs, hulpvraagfraude (via bijvoorbeeld WhatsApp), phishing, spoofing en online veiligheid.

Klik hier voor het volledige persbericht.

Klik hier voor het programma van de campagne en allerlei tips met filmpjes.

Klik hier voor een overzichtelijke brochure met allerlei oplichtingstrucs.

Voor ditzelfde bericht kunt u ook terecht op onze website (als bijvoorbeeld het downloaden van de brochure hier niet lukt). Klik
hier.

Bekijk ook onze web-pagina over fraude en oplichting
Hierop staat onder andere de eerdere campagne van september 2020, met - deels dezelfde - filmpjes. Klik 
hier.

Uitgelicht: valse e-mail namens Budget Energie

KBO Rijsbergen waarschuwde ons dat er weer een valse mail in omloop is. Dit keer namens Budget Energie. Budget Energie reageert dat er meer meldingen hierover zijn binnen gekomen en vindt het uiteraard heel vervelend. In de nep-mail wordt vermeld dat het om een openstaand bedrag of eindjaarafrekening (verkeerde spelling!) gaat en dat als men niet betaalt, er administratie- en vervolgens incassokosten in rekening zullen worden gebracht. Het rekeningnummer is vreemd en verdacht. Ook zijn er taalfouten in de tekst.

Dus wees alert op dit soort mail!
En check altijd of het rekeningnummer overeenkomt met het gebruikelijke. Omdat er zoveel details en zelfs een telefoonnummer worden vermeld lijkt het betrouwbaar.

Verzoek meedoen aan verkeersonderzoek

Van Bats Nuismer, stagiaire bij team Verkeersarchitectuur van DTV, ontvingen wij de vraag om mee te werken aan een onderzoek. Hij schrijft ons het volgende.

We lopen of fietsen allemaal weleens naar het stadscentrum. Dit kan vanaf een treinstation, een parkeerplaats of vanuit huis. Om inzicht te krijgen in wanneer mensen bereid zijn om naar het centrum te lopen of te fietsen, hebben wij uw hulp hard nodig! Door middel van een enquête willen wij inzicht krijgen in de factoren die invloed uitoefenen op de keuze om te gaan lopen of fietsen naar het stadscentrum.

U kunt de vragenlijst met de volgende link bezoeken: klik hier.

Kom-erbij-pakket voor de Week tegen Eenzaamheid

Van de organisatie van Een tegen Eenzaamheid ontvingen wij dit volgende bericht.

Wat ziet u graag in het Kom erbij-pakket voor de Week tegen Eenzaamheid? Laat het ons weten in deze korte enquête. Zo kunnen we het pakket met promotie- en aankledingsmaterialen voor activiteiten zo goed mogelijk aan laten sluiten bij uw wensen. De Week tegen Eenzaamheid 2021 is van 30 september t/m 7 oktober.


Ga hier naar de vragenlijst.

Campagne Positivi-tijd van VGZ en KBO-Brabant, deel 4

Gratis oefeningen om u even op te laden
Een derde van de Nederlanders ervaart meer stress in deze lastige tijd. Een moment rust pakken is belangrijk om u goed te blijven voelen. Maar soms is ontspannen best lastig als u gespannen bent. Met de VGZ Mindfulness App leert u hoe u met eenvoudige oefeningen kunt ontspannen. De app is gratis, ook als u niet verzekerd bent bij VGZ.

Download hier de gratis app.

Facebook
Twitter
YouTube
Website
Email
Copyright © 2019 KBO-Brabant, Alle rechten voorbehouden.

Uitschrijven/aanmelden/e-mail wijzigen


Wilt u zich uitschrijven, dat kan door op deze link te klikken.

Wilt u zich aanmelden, dat kan door op deze link te klikken.

Wilt u uw e-mail wijzigen, dan kunt u hier uw voorkeuren aanpassen.

Wilt u oude edities inzien, klik hier.


 


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
KBO-Brabant · Albert Luthulilaan 10 · 's-Hertogenbosch, 5231 HV · Netherlands