Copy

Januari 2021, week 2 

Dit is de tweewekelijkse nieuwsbrief van KBO-Brabant,
belangenvereniging van 125.000 senioren in Brabant.
Nieuwe lezers heten wij hierbij van harte welkom!

Voor uitschrijven/aanmelden/e-mail wijzigen:
kijk onderaan deze nieuwsbrief.

Gezocht: Afdelingen die ruimte bieden aan derden

Voor een artikel in ledenmagazine Ons zijn we op zoek naar Afdelingen die in hun clubgebouw een plek bieden aan (bijzondere activiteiten van) andere organisaties en daarmee ook niet-leden over de vloer krijgen. U moet hierbij denken aan een prikpost, een bibliotheek, speel-o-theek, puzzeltheek, de kapper of bijvoorbeeld een spreekuur voor de ergotherapeut, diëtist, of de (Rabo)bank of iets heel anders ..... Is dat bij u het geval, laat het dan vooral weten aan Jacquelien Cuppers, e-mail: redactieons@kbo-brabant.nl. Zij neemt dan contact met u op. Vermeld uw naam, Afdeling en  telefoonnummer.

Weer live-vragenuurtjes

KBO-Brabant gaat in samenwerking met ED, BD en BN/De Stem weer een serie livestreams met deskundigen van onder andere het Catharina ziekenhuis uitzenden. Dit in de vorm van een vragenuurtje zoals we vorig jaar ook gedaan hebben. Er zijn drie thema’s op de volgende data vastgelegd:

  • Maandag 18 januari van 19.00-20.00 uur: over vaccinaties
  • Maandag 25 januari van 19.00-20.00 uur: over Draaiboek code zwart
  • Maandag 1 februari van 19.00-20.00 uur: over samen beslissen

Vragenuurtje coronavaccinatie maandag 18 januari: 19.00 uur
Over de coronaprik leven veel vragen. Deskundigen zoals bijvoorbeeld een huisarts en een infectioloog van het Catharina Ziekenhuis schuiven aan tafel bij presentator Jelle Krekels. Zij beantwoorden uw vragen over de prik. Via Whatsapp kunt u vragen indienen. Het telefoonnummer is 06-13387032.

Nadere informatie op de website
Op dit moment kunnen we niet meer informatie bieden. Houd onze website in de gaten, die vullen we aan.
Klik hier.


Vaccinaties, wanneer aan de beurt?

NRC biedt een korte test aan waarmee u kunt nagaan wanneer u aan de beurt bent voor vaccinatie tegen corona: klik hier.

Dit is een pagina van de rijksoverheid met alles over vaccineren: klik hier.


Afdelingslogo laten maken op maat

Afdelingen die het nieuwe beeldmerk van KBO-Brabant ook willen gaan gebruiken kunnen dat op maat laten maken bij ons. Mail naar Marieke Hageman, mhageman@kbo-brabant.nl. Vergeet niet de naam van de Afdeling te vermelden. U krijgt een setje in verschillende vormen, met teksten links en rechts van het beeldmerk.


Voor penningmeesters met vragen

Penningmeesters met vragen over bijvoorbeeld BTW-plicht, verzekeringen, kascommissie, LeaSrFin, Leaweb, ANBI, giften en phishing kunnen daarvoor terecht bij Olaf Nouwens. Mail naar onouwens@kbo-brabant.nl, of bel met (073) 644 40 66.


Inspiratie in coronatijd voor Afdelingen

Wij wezen er eerder op: op een aparte website houden we een lijst bij van wat Afdelingen in deze tijden zoal nog organiseren, als alternatief voor hun normale activiteiten. Wellicht zitten er ideeën bij voor u! Klik hier voor onze speciale site KBO-Brabantincoronatijd. Daar staan onder verschillende tabbladen onderwerpen als regelgeving, activiteiten en inspiratie. Bij die laatste moet u zijn voor ideeën. Daar is het wel nodig om even in te loggen.

We vullen de lijst aan als ons nieuwe ideeën ter ore komen. Organiseert u ook iets wat de moeite waard is om te delen, mail dat dan naar Marieke Hageman, e-mail mhageman@kbo-brabant.nl.


Onafhankelijke cliëntondersteuning

Harry Beauvois, een van de cliëntondersteuners van KBO-Brabant, komt uitgebreid aan het woord in een artikel over de organisatie van onafhankelijke cliëntondersteuning in Waalwijk. Klik hier om het te lezen.

Nieuwsbrief Koepel Gepensioneerden

In nieuwsbrief 1 van de Koepel Gepensioneerden een artikel van de commissie Zorg, Welzijn en Wonen, waarvan onze voorzitter Leo Bisschops ook voorzitter is. Titel: 'Goede zorg is het verdienmodel van de maatschappij'.

Klik hier naar de nieuwsbrief.

Facebook
Twitter
YouTube
Website
Email
Copyright © 2019 KBO-Brabant, Alle rechten voorbehouden.

Uitschrijven/aanmelden/e-mail wijzigen


Wilt u zich uitschrijven, dat kan door op deze link te klikken.

Wilt u zich aanmelden, dat kan door op deze link te klikken.

Wilt u uw e-mail wijzigen, dan kunt u hier uw voorkeuren aanpassen.

Wilt u oude edities inzien, klik hier.


 


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
KBO-Brabant · Albert Luthulilaan 10 · 'S-Hertogenbosch, Nederland 5231 HV · Netherlands