Copy

Juli 2021, week 30

Dit is de tweewekelijkse nieuwsbrief van KBO-Brabant,
belangenvereniging van 125.000 senioren in Brabant.
Nieuwe lezers heten wij hierbij van harte welkom!

Voor inschrijven/uitschrijven/e-mail wijzigen:
kijk onderaan deze nieuwsbrief.

Een slimme gemeente is voorbereid

Lang leve de vergrijzing, lokale belangenbehartiging in aanloop naar gemeenteraadsverkiezingen 2022

Vier Afdelingen van KBO-Brabant in de gemeente Gilze en Rijen zijn alvast begonnen om politieke partijen op scherp te zetten in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Ouderenhuisvesting is één van de meest urgente vraagstukken op dit moment. Die urgentie wordt ingegeven door de demografische ontwikkeling tot, in ieder geval, 2050. Het aantal alleenstaande ouderen groeit enorm.

KBO-Brabant wil dat er echt werk wordt gemaakt van extra geschikte woningen en verzoekt alle gemeenten een woonzorgvisie op te stellen. Hierbij vragen wij extra aandacht voor mensen met een smalle beurs en het geschikt maken van de huidige woningvoorraad voor ouderen met een (toekomstige) zorgvraag. Dit kan onder andere door een Langer Thuis-lening aan te bieden. Daarnaast moet er geïnvesteerd worden in sociale wijken met voldoende voorzieningen.

Lees hier het artikel over Gilze en Rijen in Algemeen Dagblad en BN/De Stem. Of lees het hier via een word-document.

Nieuwsbrieven Samen voor een eerlijk pensioen

‘Samen-voor-een-eerlijk-pensioen’ heeft in juli de eerste nieuwsbrief uitgegeven. Op de website is nu de mogelijkheid om alle nieuwsbrieven in te zien: klik hier.

4 augustus Golfdag voor leden van KBO-Brabant

Golf Midden-Brabant organiseert, in samenwerking met ‘mede KBO-er en lid op onze baan’ Arnout Dorpmans, inmiddels alweer voor de 10e keer de jaarlijkse KBO Midden-Brabant Golfdag voor leden van KBO-Brabant.

Dit jaar op woensdag 4 augustus, in Esbeek.
Dit is altijd een geweldig leuke dag, waarbij:

  • KBO-ers die golfen (minimaal GVB/golfhandicap 54) mee kunnen doen aan het 18-holes kampioenschap
  • Ook KBO-ers die nog nooit hebben gegolfd, of misschien pas één of twee keer in het leven, een superleuke Golfclinic kunnen boeken
Klik hier voor meer informatie.

Praktijkverhalen gezocht

Zoals u wellicht weet is KBO-Brabant partner van de Toiletalliantie. Dit is het samenwerkingsverband van uiteenlopende maatschappelijke organisaties die zich inzetten voor meer openbare en opengestelde, toegankelijke toiletten. KBO-Brabant vindt meer geschikte toiletten belangrijk. Want veel mensen, jong en oud(er), ziek en gezond, blijven regelmatig toch maar liever thuis als er geen toiletten beschikbaar zijn onderweg naar hun bestemming.

Herkent u dit? Heeft u een ervaring uit de praktijk en wilt u hierover vertellen? De Toiletalliantie wil zoveel mogelijk praktijkverhalen verzamelen om duidelijk te maken dat aanwezigheid van voldoende geschikte openbare toiletten voor iedereen belangrijk is. Als u erover wilt vertellen en het prima vindt dat uw verhaal wordt gepubliceerd, bijvoorbeeld op de website, dan kunt u contact opnemen met Suzanne Vrielink, projectleider Toiletalliantie, e-mail: suzannevrielink@mlds.nl. Voor telefonisch overleg kunt u Edith Mostert bellen, 073 – 644 40 66. Doe mee! Want iedere wc telt!
 

Toiletalliantie in een nieuw jasje, want 'Iedere WC Telt'
De Toiletalliantie gaat verder onder een nieuwe naam, mét een nieuwe website en een nieuwe huisstijl. Waarom? Omdat deze nieuwe naam precies de lading dekt waar de Toiletalliantie voor staat. Meer openbare, opengestelde en toegankelijke toiletten. Iedere wc extra telt. Vandaar de nieuwe naam: Toiletalliantie, Iedere WC Telt. Ook zijn we trots op onze ambassadeur Catherine Keyl. Samen met de alliantiepartners blijft de MLDS strijden voor onze missie: in 2023 zijn er voldoende openbare toiletten in Nederland. Vanaf 19 juli is de nieuwe website live. Neem snel een kijkje via 
www.iederewctelt.nl.

Toegankelijkheid en bereikbaarheid betaaldiensten voor consumenten uit kwetsbare groepen loopt achteruit

Consumenten uit kwetsbare groepen, zoals ouderen, gehandicapten en mensen met een lage digitale vaardigheid, ervaren achteruitgang in de toegankelijkheid en bereikbaarheid van betaaldiensten. Dit lijkt samen te hangen met digitalisering en sluiting van bankkantoren. Tegelijkertijd zijn de toegankelijkheid en bereikbaarheid van betaaldiensten voor de gemiddelde consument nog steeds goed. Dat blijkt uit onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) in opdracht van het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer (MOB). Om de ontwikkeling bij kwetsbare groepen te keren heeft het MOB een actieplan opgesteld.

Lees
hier verder.

Facebook
Twitter
YouTube
Website
Email
Copyright © 2019 KBO-Brabant, Alle rechten voorbehouden.

Uitschrijven/aanmelden/e-mail wijzigen


Wilt u zich uitschrijven, dat kan door op deze link te klikken.

Wilt u zich aanmelden, dat kan door op deze link te klikken.

Wilt u uw e-mail wijzigen, dan kunt u hier uw voorkeuren aanpassen.

Wilt u oude edities inzien, klik hier.


 


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
KBO-Brabant · Albert Luthulilaan 10 · 's-Hertogenbosch, 5231 HV · Netherlands