Copy

Ons Actueel oktober 2019, week 41

Dit is de tweewekelijkse nieuwsbrief van KBO-Brabant,

belangenvereniging van 130.000 senioren in Brabant.


Ons congres op 3 oktober zeer geslaagd!

CDA-minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gaat binnenkort met KBO-Brabant en de provincie Noord-Brabant om tafel om een inhaalslag te maken. Deze toezegging deed de minister donderdag 3 oktober tijdens Ons Jaarcongres in Oirschot. Brabant profiteert als meest vergrijzende provincie van Nederland nu nog nauwelijks van het Rijksprogramma Langer Thuis. KBO-Brabant wil daar snel verandering in brengen! Lees hier verder.

Foto: Roy Lazet


Terugkomdagen VOA's en CO's

Eind van dit jaar organiseren wij weer terugkomdagen voor vrijwillige ouderenadviseurs en cliëntondersteuners. De opzet is hetzelfde als vorige jaren: een ochtendprogramma met plenaire inleidingen en activiteiten en workshops in de middag. Binnenkort versturen we de uitnodiging met programma. Noteert u alvast de data:

  • 19 november in Wanroij
  • 21 november in Oudenbosch
  • 10 december in Maarheeze
  • 12 december in Rijen

Steeds van 10.00 uur – uiterlijk 15.30 uur.
 
Met deze link kunnen cliëntondersteuners en VOA’s zich nu al opgeven. Bij vragen of opmerkingen, neem contact op met:
Edith Mostert, emostert@kbo-brabant.nl of
Marieke Pette, mpette@kbo-brabant.nl.  


Snelle hulp KBO-Brabant bij
wachttijden CBR 

De problemen rondom de lange wachttijden bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) houden nog steeds aan. Gedupeerde automobilisten kunnen bij ons terecht voor snelle hulp. Lees hier enkele dankbare reacties van mensen die direct geholpen zijn. Op deze pagina houden we ook nieuws bij dat interessant is en er staan vragen op die veel gesteld worden, met onze antwoorden.
Gedupeerden kunnen bellen met Edith Mostert, op ons algemene nummer 073 - 644 40 66. Zij is het best bereikbaar tussen 11.00 uur en 16.00 uur.
Houd het volgende bij de hand:

  • De brief van het CBR (als u die tenminste al heeft ontvangen); daarop staat een kenmerk dat wij kunnen gebruiken
  • Uw BSN-nummer
  • Uw (oude) rijbewijs


Stichting PensioenBehoud en KBO-Brabant dagvaarden Nederlandse Staat

Samen met Stichting PensioenBehoud en gesteund door Vereniging van Gepensioneerden Pensioenfonds PGB (VVG-PGB) en Vereniging van Oud Hoogovens Medewerkers (VOHM), hebben wij de Nederlandse Staat gedagvaard. Wij zijn van mening dat de Nederlandse pensioenwetgeving in strijd is met Europese regels, waardoor pensioenen ten onrechte al jaren niet meer geïndexeerd worden en er binnenkort zelfs (weer) gekort moet worden.

Op 2 oktober heeft inmiddels de rolzitting plaatsgevonden bij de rechtbank in Den Haag. De rechtbank heeft de Nederlandse Staat gelegenheid gegeven voor verweer op 13 november.

Lees hier het hele persbericht dat wij eerder verstuurden.

Wilt u ook een financiële bijdrage leveren, klik dan hier voor de informatiepagina daarover. Daar staat ook een link om te doneren.


Penningmeesters let op:
brief van Belastingdienst

Van een aantal penningmeesters ontvingen wij onlangs bericht dat zij van de Belastingdienst een brief hebben gekregen. In deze brief geeft de Belastingdienst aan dat zij de belastingplicht van verenigingen en stichtingen willen herbeoordelen. Zij zullen over enkele weken een vragenformulier sturen naar de betreffende Afdelingen. Wij stuurden alle penningmeesters deze week een mail met instructies. Leest u die goed alstublieft!

Graag willen wij van de penningmeesters bericht krijgen als zij deze brief van de Belastingdienst ook hebben ontvangen. Wij kijken dan vanuit het bureau naar de mogelijkheden om u hierin maximaal te kunnen ondersteunen. Ons advies is om niet zonder hulp het formulier in te vullen, want een consequentie kan zijn dat de Afdeling btw-plichtig wordt met extra administratieve lasten als gevolg!

U hoeft ons geen kopie van de ontvangen brief te mailen, tenzij de inhoud anders is dan dit.
Mail kan naar info@kbo-brabant.nl.


Uitnodiging werkconferentie
Samen Eén tegen eenzaamheid

Wij ontvingen in het kader van het programma 'Samen Eén tegen eenzaamheid' een uitnodiging om te verspreiden onder ouderen en vrijwilligers. Het betreft een werkconferentie in Tilburg op 30 oktober. Doel: meer kennis bij deelnemers over aansprekende projecten en sterke lokale netwerken. Er zijn geen kosten aan verbonden. Klik hier voor de PDF met meer informatie, onder andere over hoe u zich kunt opgeven.

Facebook
Twitter
YouTube
Website
Email
Copyright © 2019 KBO-Brabant, Alle rechten voorbehouden.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? U kunt zich afmelden door op deze link te klikken.
U kunt hier uw voorkeuren aanpassen. Wilt u oude edities inzien, klik hier.