Copy

Februari 2021, week 8

Dit is de tweewekelijkse nieuwsbrief van KBO-Brabant,
belangenvereniging van 125.000 senioren in Brabant.
Nieuwe lezers heten wij hierbij van harte welkom!

Voor inschrijven/uitschrijven/e-mail wijzigen:
kijk onderaan deze nieuwsbrief.

Nieuwe oplichtingstruc: bank-aan-huis-oplichting

Er komt een nep-bankmedewerker bij u aan huis om zogenaamd samen met u uw bankrekening te beveiligen of om uw betaalpas of inlogapparaatje en uw pincode op te halen. Uw bank vraagt nooit om uw pincode, betaalpas of inlogapparaat en zal deze nooit bij u ophalen!

Wat gebeurt er?
Een oplichter belt en doet zich voor als iemand van uw bank. Het telefoonnummer waarmee de oplichter belt, kan het echte nummer van de bank zijn, maar is het niet. Dat is het spoofing-gedeelte. De nep-bankmedewerker maakt de persoon aan de andere kant van de lijn eerst bang met een smoes, door bijvoorbeeld te zeggen dat er een verdachte grote betaling vanaf diens bankrekening is gedaan, dat diens computer niet meer veilig is of dat een betaalpas of inlogapparaatje vervangen moet worden. Daarna maakt de nep-bankmedewerker het slachtoffer wijs dat er iemand van de bank langs moet komen (‘tja, corona, u kunt niet naar het kantoor komen, dus we komen naar u’) om de problemen op te lossen of om een pas of inlogapparaat op te halen. Sommige boeven zijn zo brutaal dat ze zich een weg naar binnen weten te banen om even te helpen met de computer.

Klik 
hier naar de website van Veilig Bankieren, met meer informatie.
Goed om regelmatig op deze website te kijken voor het laatste nieuws over oplichting!

Coronavaccinatie, hoe werkt het voor thuiswonende ouderen?

Voor veel mensen is het niet duidelijk wat de stappen zijn die genomen moeten worden nadat zij een brief met uitnodiging hebben ontvangen voor de vaccinatie. Wij zochten dat uit en zetten dat op een rij. 

Lees verder op onze website.

Wlz team biedt hulp bij opname in verpleeghuis

De Wet langdurige zorg (Wlz) is bedoeld voor mensen die continue zorg nodig hebben, thuis of in een Wlz-instelling zoals een verpleeghuis, woonvorm voor mensen met een handicap of een ggz-instelling. Opname in een Wlz-instelling heeft veel voeten in de aarde. Er moet van alles geregeld worden, onder meer op financieel gebied, en dat kan ontzettend complex zijn. Een verkeerde keuze kan schrijnende gevolgen hebben. Signalen van ouderen vormden voor KBO-Brabant de aanleiding om een team van vrijwillige Wlz-adviseurs te formeren.

Lees verder op onze website.

Goed wonen als u ouder wordt

Wat betekent goed wonen voor u als u ouder wordt? Voor inspiratie, met vragen, goede ideeën, of gewoon voor een klein duwtje in de goede richting kunnen (kader)leden van KBO-Brabant vanaf nu terecht bij de projectgroep Ons Wonen.

Seniorenwoningen in een oud kloosterkwartier in Veghel. Wonen op de plek waar vroeger stallen stonden, op een boerenterrein in Zundert. Een appartementencomplex voor zowel jongeren als senioren in Langenboom. Op veel verschillende plaatsen in Noord-Brabant wordt er gewerkt aan bijzondere vormen van wonen, met en zonder zorg. Woonvormen die geschikt zijn voor senioren en eraan bijdragen dat we met z’n allen goed thuis kunnen blijven wonen.


Lees verder op onze website.

Ons Zomerfair 2021

Er weer lekker op uit, wat hebben we daar zin in! In de hoop dat we het coronavirus tegen die tijd onder controle hebben, wil KBO-Brabant een Ons Zomerfair organiseren. We hebben verrassend veel ambachtelijke talenten in onze achterban.

Doe ook mee!
Na zo’n lang isolement willen we er deze zomer een echt feestje van maken: op een mooie locatie met eten en drinken, muziek, gezelligheid, veel standhouders én bezoekers. Bent u lid van KBO-Brabant en wilt u uw werk voor een groter publiek exposeren en wellicht verkopen? Meld u dan aan door 
hier te klikken. Het verplicht tot niets, dit is een eerste inventarisatie. Bij voldoende aanmeldingen gaan wij aan de slag met het organiseren en nemen wij contact met u op.

Indien u wel creatief maar niet digitaal bent, bel dan naar Jacquelien Cuppers van KBO-Brabant: 073 – 644 40 66.

Campagne Positivi-tijd van VGZ en KBO-Brabant

Voorlopig zijn we nog even niet van de coronacrisis af. Toch willen we met een goed gevoel naar de toekomst kijken. Het is tijd voor positieve energie! Want zéker nu is het belangrijk om goed voor uzelf te zorgen. VGZ en KBO-Brabant helpen u daar graag een handje bij. Met tips, online workshops en apps om blij van te worden. Voor iedereen. Ook als u niet bij VGZ verzekerd bent!

Gratis online workshop Minder Piekeren
’s Nachts uren naar het plafond staren en gedachten die steeds weer terugkeren naar datzelfde punt. Herkenbaar? Geen zorgen, er is iets aan te doen! VGZ en KBO-Brabant bieden u een gratis online workshop Minder Piekeren. Met praktische tips en eenvoudige oefeningen. In deze workshop leert u hoe u uw piekergedrag omzet in iets positiefs.

Wilt u zich aanmelden voor de workshop? Klik
hier.

De positieve effecten van groen in je leven
We brengen momenteel veel tijd binnenshuis door. Een van de weinige ‘uitjes’ is momenteel een wandeling. Een wandeling in de natuur heeft heel veel goede effecten op onze gezondheid. Lukt het niet om dagelijks uw portie natuur te krijgen? Dan kunt u de natuur ook naar binnen halen. VGZ en KBO-Brabant geven u 7 gezonde redenen voor meer groen in uw leven.

Lees de 7 redenen voor meer groen
hier.

Herhaalde oproep: Afdelingslogo laten maken op maat

Afdelingen of Kringen die het nieuwe beeldmerk van KBO-Brabant ook willen gaan gebruiken kunnen dat op maat laten maken bij ons. Al vele Afdelingen en Kringen reageerden op het bericht dat eerder in Ons Actueel verscheen. Wilt u ook een logo op maat? Mail naar Marieke Hageman, mhageman@kbo-brabant.nl. Vergeet niet de precieze naam van de Afdeling te vermelden, zoals u die zelf hanteert. U krijgt een setje in verschillende vormen, met teksten links en rechts van het beeldmerk.
Facebook
Twitter
YouTube
Website
Email
Copyright © 2019 KBO-Brabant, Alle rechten voorbehouden.

Uitschrijven/aanmelden/e-mail wijzigen


Wilt u zich uitschrijven, dat kan door op deze link te klikken.

Wilt u zich aanmelden, dat kan door op deze link te klikken.

Wilt u uw e-mail wijzigen, dan kunt u hier uw voorkeuren aanpassen.

Wilt u oude edities inzien, klik hier.


 


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
KBO-Brabant · Albert Luthulilaan 10 · 's-Hertogenbosch, 5231 HV · Netherlands