Copy

Oktober 2020, week 41 

Dit is de tweewekelijkse nieuwsbrief van KBO-Brabant,
belangenvereniging van 125.000 senioren in Brabant.
Nieuwe lezers heten wij hierbij van harte welkom!

Voor uitschrijven/aanmelden/e-mail wijzigen:
kijk onderaan deze nieuwsbrief.

Datum bodemprocedure bekend: 27 november

Heuglijk nieuws: vrijdag 27 november vindt de eerste zitting plaats in de bodemprocedure die wij met Stichting Pensioenbehoud hebben aangespannen tegen de Nederlandse Staat inzake pensioenen.

Lees hier verder over deze procedure en de partijen die achter ons staan en dit financieel mede mogelijk maken.

Wat betekenen nieuwe corona-maatregelen voor buurt- en dorpshuizen?

Op 28 september 2020 werden in een persconferentie van het kabinet verscherpte maatregelen aangekondigd om het corona-virus te verspreiden. Deze maatregelen zijn in ieder geval afgekondigd tot maandag 19 oktober. Dat heeft uiteraard ook consequenties voor buurt- en dorpshuizen. Een tegenvaller voor veel ontmoetingsplekken die langzaam aan de deuren weer hebben geopend en een belangrijke rol spelen in het maatschappelijk leven van veel mensen. We hebben voor u een link naar een website die de maatregelen die van toepassing zijn op buurt- en dorpshuizen duidelijk aangeeft. Klik hier.

Onderzoek gebruik buurtvervoer

Vereniging Kleine Kernen, KBO-Brabant en Reizigersoverleg Brabant inventariseren reizigersbeleving buurtbus


Daar waar in Brabant geen buurtbussen rijden vanwege het coronavirus, kunnen mensen reizen met de Regiotaxi, Deeltaxi of Taxbus. Vereniging Kleine Kernen Noord-Brabant, KBO-Brabant en Reizigersoverleg Brabant kijken de komende weken naar de reizigersbeleving van dit tijdelijke alternatief. Zij missen de  buurtbus, maar omarmen het tijdelijke buurtbus-alternatief. Ze zijn benieuwd naar de ervaringen hiermee van (mogelijke) reizigers.

Gezamenlijke inventarisatie
De drie belangenvertegenwoordigers slaan de handen ineen voor een inventarisatie van de ervaringen rondom deze corona-oplossing. Hierdoor worden zo veel mogelijk mensen bereikt, waaronder bewoners van landelijk gebied en senioren. Deze twee groepen maken doorgaans het meest gebruik van de buurtbus. Jan Geurts, bureaumanager bij Reizigersoverleg Brabant: “We zijn bijvoorbeeld benieuwd in hoeverre zij dit alternatief weten te vinden. En of het een oplossing voor hun reisbehoefte is." De ervaringen zullen gedeeld worden met de partijen die betrokken zijn bij de inzet van het regiovervoer.

Reist u of wilt u reizen op plekken in Brabant waar normaal gesproken de buurtbus rijdt? Doe mee aan dit onderzoekje en deel uw ervaringen. Klik hier om een paar vragen te beantwoorden.

NB: Dit is geen oproep om (extra) te gaan reizen. Volg de richtlijnen van het RIVM!

Senioren Expo Veldhoven januari 2021 gaat niet door

Wij ontvingen bericht van de organisatie van de Senioren Expo dat nu definitief besloten is om de komende editie niet door te laten gaan vanwege de risico's. In 2022 staat de eerstvolgende weer op de planning. Te zijner tijd zullen wij iedereen daarover informeren.

Campagne Aandacht voor elkaar

Het ministerie van Justitie en Veiligheid startte op 6 oktober de campagne Aandacht voor elkaar

Overal in het land bloeien mooie, hartverwarmende acties op, waarmee mensen klaarstaan voor elkaar in coronatijd. Hebt u ook een goed idee of initiatief, waarmee u klaar staat voor anderen? Of wilt u graag uw verhaal vertellen? Deel dan uw ervaringen en ideeën met #aandachtvoorelkaar of op www.aandachtvoorelkaar.nl. Alle activiteiten en verhalen worden de komende tijd verzameld op die website.

Klik hier voor het volledige bericht op onze website.


Speciale uitzending omroep MAX
In een speciale uitzending van Tijd voor MAX op 6 oktober, live vanuit Congrescentrum 1931 in ‘s-Hertogenbosch, werd de aftrap voor deze landelijke campagne gedaan. Mark Rutte, Hugo de Jonge en Brabantse gasten schoven aan.

Klik hier om de uitzending te bekijken.

Nieuwe lading vouwtasjes

De vouwtasjes die wij eerder dit jaar binnen kregen waren al snel op! Wij kochten een nieuwe lading in en die komt half oktober aan. Afdelingen die deze tasjes willen bestellen kunnen een mail sturen naar info@kbo-brabant. Vermeld daarbij van welke Afdeling u bent, de hoeveelheid die u wenst en het adres waar ze moeten worden afgeleverd. Ze kosten per stuk € 1,50.

Onderzoek mindervalide toilet

Deze week is de Week van de Toegankelijkheid. Toegankelijkheid voor iedereen is belangrijk. Hoe zit het in dat kader met de toegankelijkheid van het mindervalide toilet onderweg? Een toilet onderweg is voor veel mensen van belang om zorgeloos op pad te kunnen gaan. Zijn er onderweg genoeg mindervalide toiletten? Zijn ze schoon? En voldoen ze aan de praktische wensen van gebruikers? Maakt u of een naaste gebruik van een mindervalide toilet, dan zijn Stichting Gouden Dagen en Sanmedi benieuwd naar uw ervaringen! Doet u mee?

Klik hier om naar het onderzoek te worden doorgeleid.

Facebook
Twitter
YouTube
Website
Email
Copyright © 2019 KBO-Brabant, Alle rechten voorbehouden.

Uitschrijven/aanmelden/e-mail wijzigen


Wilt u zich uitschrijven, dat kan door op deze link te klikken.

Wilt u zich aanmelden, dat kan door op deze link te klikken.

Wilt u uw e-mail wijzigen, dan kunt hier uw voorkeuren aanpassen.

Wilt u oude edities inzien, klik hier.


 


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
KBO-Brabant · Albert Luthulilaan 10 · 's-Hertogenbosch, 5231 HV · Netherlands