Copy

Ons Actueel september 2019, week 38

Dit is de tweewekelijkse nieuwsbrief van KBO-Brabant,

belangenvereniging van 130.000 senioren in Brabant.Ons congres op 3 oktober volgeboekt!


Wij zijn verheugd dat zoveel mensen zich hebben aangemeld voor het jaarlijkse congres op 3 oktober in Oirschot. We hebben de inschrijving al weken geleden moeten sluiten. Op deze locatie, een theater, is het om brand-technische redenen niet mogelijk nog extra stoelen neer te zetten voor mensen die op de bonnefooi komen. Waar in voorgaande jaren een oogje kon worden toegeknepen kan dat dit jaar helaas echt niet. Alleen mensen die zich hebben aangemeld krijgen een badge op naam en kunnen daarmee naar binnen. We  moeten dus mensen teleurstellen. In de Ons van november komt een verslag en waarschijnlijk wordt de middag integraal gefilmd en dat zetten we dan op de website. Voor een komend jaar gaan we zorgen voor een meer flexibele oplossing!Met uw Afdeling of Kring in 2020 naar de Passiespelen in Tegelen?

Wij hebben op donderdag 19 september alle Afdelingen en Kringen een bericht gestuurd met een aanbieding om met een groep de Passiespelen in Tegelen te bezoeken. Deze vindt plaats van 10 mei t/m 13 september 2020. U kunt vanaf nu boeken voor een groepsarrangement op zondag 24 mei of zondag 7 juni. Klik hier voor de brief, klik hier voor het inschrijfformulier en hier voor inhoudelijke informatie.Wachttijden CBR lopen op

Het Eindhovens Dagblad maakte een film-interview met onze voorzitter Leo Bisschops over de gevolgen van het oplopen van de wachttijden bij het CBR. Hij is één van de gedupeerde automobilisten door de chaos bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Ook hij wacht nog steeds op een verlenging van zijn rijbewijs. Nu de minister ingrijpt gloort er hoop: “Maar eerst zien, dan geloven". Voor informatie en om het nieuwsitem terug te zien, klik hier.

Ook in het programma Hart van Nederland op 11 september was onze voorzitter te gast. Het programma is uitgezonden op SBS 6. Voor informatie en om het nieuwsitem terug te zien, klik hier.Steun voor pensioenstrijd

Lees hier de speciale pensioen-editie van ‘de Uitdienstbode’, een periodiek voor gepensioneerden van de Universiteit van Amsterdam. Deze editie bevat onder meer het persbericht van Stichting PensioenBehoud, VVG-PGB en KBO-Brabant, waarin wij meldden een bodemprocedure tegen de Nederlandse Staat te beginnen. De dagvaarding wordt deze maand ingediend. De drie organisaties zijn van oordeel dat de Nederlandse pensioenwetgeving in strijd is met een Europese richtlijn, met als gevolg dreigende pensioenkorting voor acht miljoen mensen en geen zicht op indexering. Inmiddels heeft zich ook een vierde partij bijgevoegd: Vereniging Oud Medewerkers Hoogoven.Jong en oud spelen toneel

Seniorenvereniging Heusden deed mee aan KBO-Brabant Remembers. Ons toneelproject vindt plaats in het kader van Maatschappelijke diensttijd (MDT). Doel daarvan is jongeren bijzondere leerervaringen te laten opdoen; op weg naar de beste versie van zichzelf. In Heusden is dat met verve gedaan. De jongeren (én ouderen) straalden. Jong en oud werkten maanden samen aan een toneelproductie over oorlog en bevrijding. Bekijk hier het filmpje van een kort interview met de spelers  van de toneelvoorstelling van Seniorenvereniging Heusden.

Dit toneelstuk wordt ook opgevoerd bij andere KBO-Afdelingen. Klik hier voor een overzicht.Gratis cursus over vitaal, gezond en gelukkig ouder worden

Door de toegenomen welvaart en goede medische ontwikkelingen stijgt onze levensverwachting steeds verder. We worden ons ook meer bewust van de negatieve factoren voor de gezondheid. Toch kan hier nog wel een inhaalslag worden behaald, aldus arts en verouderingswetenschapper David van Bodegom: “Nederland staat in de middenmoot van de Europese Unie als het om de hoogste levensverwachting gaat. We zijn zitkampioen van Europa en lijden aan welvaartsziekten zoals hart- en vaatziekten, artrose en ouderdomssuiker.” David van Bodegom was zeer gewaardeerd spreker op ons congres in december 2018.
 
In acht edities geven experts van Leyden Academy aan de hand van relevante, actuele artikelen, infographics en video’s praktische tips over vitaal, gezond en gelukkig oud worden. Deelname stopt automatisch na acht e-mailnieuwsbrieven (verschijning: iedere vrijdag tussen 25 oktober en 13 december).
Klik hier voor meer informatie of om u aan te melden. Kring Woensdrecht organiseert succesvolle bijeenkomst

Op 25 juni jl. was er een themabijeenkomst voor ouderen, in goede harmonie georganiseerd door de KBO-Kring Woensdrecht en de gemeente Woensdrecht. Langer thuisblijven wonen, sociale contacten en omgaan met de stijgende kosten van levensonderhoud waren thema’s die besproken werden. De middag was toegankelijk voor zowel leden als niet-leden. Alle informatie is na te lezen op: www.woensdrecht.nl (kies voor actueel). Wij vermelden dit nu in Ons Actueel, omdat het misschien als voorbeeld kan dienen voor andere Kringen of Afdelingen. Klik hier voor het verslag. Wilt u in contact komen met Woensdrecht om te horen hoe zij dit hebben aangepakt, dan kan dat: bel met KBO-Brabant, Marieke Hageman, 073-6444066.

Facebook
Twitter
YouTube
Website
Email
Copyright © 2019 KBO-Brabant, Alle rechten voorbehouden.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? U kunt zich afmelden door op deze link te klikken.
U kunt hier uw voorkeuren aanpassen. Wilt u oude edities inzien, klik hier.