Copy

Ons Actueel juli 2019, week 29

Dit is de tweewekelijkse nieuwsbrief van KBO-Brabant,

belangenvereniging van 130.000 senioren in Brabant.
Leo Bisschops voorzitter van
Commissie Zorg, Wonen en Welzijn 

Onze voorzitter Leo Bisschops is gekozen als voorzitter van de Commissie Zorg, Wonen en Welzijn van de nieuwe koepel KNVG/NVOG. Hij volgt Joop Blom op die deze commissie vijftien jaar geleden heeft opgericht en met deskundigheid en betrokkenheid heeft geleid. De werkzaamheden zullen de komende tijd worden overgedragen. In het najaar wordt formeel afscheid genomen van de vertrekkende voorzitter. Lees hier verder.
KBO-Brabant is een van de lidorganisaties van KNVG/NVOG. Deze twee verenigingen gaan fuseren en gaan verder onder de naam Koepel van Gepensioneerden. Tijdens onze Algemene Vergadering van 4 juli is besloten ons aan te melden als lid voor deze nieuwe Koepel.
Hart van Nederland
interviewde ons over CBR

Wij maken ons al maanden hard voor het oplossen van problemen die ontstaan door de lange wachttijden bij de verlenging van het rijbewijs. Onder andere naar aanleiding van onze acties is het nu mogelijk een schadeclaim in te dienen bij het CBR. Extra kosten die men moet maken omdat men geen geldig rijbewijs heeft en door fouten die het CBR maakt, kunnen als claim worden ingediend. Bij ons zijn tientallen zaken bekend. In het programma Hart van Nederland op 11 juli was onze voorzitter Leo Bisschops aan het woord. Ook een van de slachtoffers deed zijn verhaal. Het programma is donderdag 11 juli uitgezonden op SBS 6.

Voor informatie en om het nieuwsitem terug te zien op de website van Hart van Nederland, klik hier.
Jaarverslag KBO-Brabant 2018


Op de Algemene Vergadering van 4 juli is het jaarverslag over 2018 goedgekeurd. Afdelingen en Kringen hebben het ter voorbereiding op de AV al ontvangen. Het is ook digitaal in te zien: klik hier. Wilt u een gedrukt exemplaar ontvangen, stuur dan een mail naar info@kbo-brabant.nl onder vermelding van uw naam en adres.Activiteitenoverzicht op website 

Op onze website staat sinds kort een overzicht van al onze activiteiten, met bijvoorbeeld een opleidingenoverzicht voor de vrijwilligers, maar ook bijeenkomsten waarvoor leden zich kunnen inschrijven. Binnenkort komen al deze mogelijkheden ook in een kalendermodule op de website beschikbaar. Klik hier.Cursus Kennis maken met KBO-Brabant

Voor nieuwe bestuursleden van Afdelingen en Kringen organiseren wij dit najaar een cursus van een dag, in alle vier de regio’s van Brabant. Ook bestuursleden die al langer meedraaien zijn van harte welkom! In het voorjaar hebben wij een eerste ronde georganiseerd, met ongeveer 30 deelnemers per locatie. De reacties waren zeer positief.

Klik hier voor meer informatie en om u aan te melden.KBO-Brabant Remembers
kaartverkoop toneel van start

Op onze website staat sinds kort een overzicht met de locaties waar de toneelopvoeringen van  KBO-Brabant Remembers plaatsvinden. Leden kunnen daar informatie vinden over data, tijden en bestellen van kaarten. Op de homepage kan men doorklikken, maar ook via de tab bovenaan: Dit doen we/Onze activiteiten/Toneelproject KBO-Brabant Remembers. In de Ons van Augustus wordt dit naar de leden gecommuniceerd. Klik hier voor de directe link.

Copyright © 2019 KBO-Brabant, Alle rechten voorbehouden.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? U kunt zich afmelden door op deze link te klikken.
U kunt hier uw voorkeuren aanpassen. Wilt u oude edities inzien, klik hier.