Copy

Oktober 2020, week 43 

Dit is de tweewekelijkse nieuwsbrief van KBO-Brabant,
belangenvereniging van 125.000 senioren in Brabant.
Nieuwe lezers heten wij hierbij van harte welkom!

Voor uitschrijven/aanmelden/e-mail wijzigen:
kijk onderaan deze nieuwsbrief.

Rondetafelgesprek AOW-hiaat en oudere zelfstandigen,
KBO-Brabant uitgenodigd

De vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de Tweede Kamer organiseert op donderdag 29 oktober a.s. van 10.00 tot 13.00 uur een openbaar rondetafelgesprek over het 'AOW-hiaat en oudere zelfstandigen'. KBO-Brabant is uitgenodigd, wij sturen een afgevaardigde.

Doel van het rondetafelgesprek
Welke oplossing is er mogelijk voor de betreffende doelgroep: zelfstandigen die door ziekte (of andere vormen van private inkomensverzekeringen waarbij hetzelfde probleem speelt, zoals vroegpensioen) een AOW-hiaat financieel niet kunnen overbruggen en vanwege de versnelde verhoging van de AOW-leeftijd geen voorziening hebben kunnen treffen.


Lees hier meer op onze website.
Voor informatie op de website van de Tweede Kamer, klik
hier.

Rondetafelgesprek Pensioenakkoord Tweede kamer,
KBO-Brabant uitgenodigd


Op vrijdag 4 november houdt de Tweede Kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid een rondetafelgesprek over het Pensioenakkoord. Seniorenverenigingen KBO-Brabant en ANBO zijn hiervoor uitgenodigd. Namens KBO-Brabant neemt ons kaderlid drs. Rob de Brouwer hieraan deel. Voor meer informatie op de website van de Tweede Kamer, klik hier. KBO-Brabant heeft een zogenoemd Position Paper opgesteld. Dit wordt later openbaar gemaakt op de website van de Tweede Kamer.

Oproep aan Tweede Kamer: 
Zorg goed voor zorgbehoevende ouderen thuis

In week 45 vindt de plenaire behandeling van de VWS-begroting in de Tweede Kamer plaats. De Koepel Gepensioneerden stuurde mede namens KBO-Brabant een brief naar de leden van de vaste commissie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), ter voorbereiding hierop.

‘Belangenvereniging KBO-Brabant van 125.000 senioren die samen met de Koepel Gepensioneerden 300.000 ouderen vertegenwoordigt, betreurt het dat in de VWS-begroting weinig aandacht is voor zorg en ondersteuning van ouderen in de thuissituatie. Zorg goed voor zorgbehoevende ouderen thuis is dan ook onze oproep.’

Lees hier de hele brief. Klik hier voor informatie op de website van de Tweede kamer.

Onze website aangepast op nieuwste maatregelen corona


Per 14 oktober 22.00 uur zijn de maatregelen inzake corona weer verder aangescherpt. Op onze website proberen wij zo goed mogelijk weer te geven wat dat kan betekenen voor uw Afdeling: klik hier, dit is een aparte site, genaamd KBO-Brabantincoronatijd.nl. Via de tabbladen bovenaan kunt u kiezen voor verschillende onderwerpen.
 
Zo staan daar 'links' naar alle jongste maatregelen van de overheid onder het tabje Regels.

En gaan we ook een document actualiseren waarop per activiteit aangegeven is wat de mogelijkheden zijn, met adviezen. Dit ligt nog ter goedkeuring bij de Rijksoverheid. Zodra het klaar is zetten we het op de site.

10 jaar Ons: Prijzenfestival voor leden

 
In januari 2011 rolde de eerste Ons van de persen, het eigen ledenmagazine van KBO-Brabant. Inmiddels zijn we bijna tien jaar verder. Samen met Ons Ledenvoordeel, partners en leveranciers pakken we groots uit met ‘Ons Prijzenfestival’. We geven meer dan 100 prijzen weg met een totale waarde van ruim 22.000 euro! 

In het novembernummer kunnen leden zien wat er te winnen valt en hoe zij kunnen deelnemen. Afdelingen zouden deze actie ook kunnen gebruiken om nieuwe leden te werven. Samen met nog andere voordelen, zoals collectiviteitskorting op ziektekostenverzekering bij VGZ (met teruggave van de KBO-contributie bij een aanvullende verzekering) loont het nu extra om lid te worden! Wij hebben van de pagina's over het Prijzenfestival alvast een voorproefje voor u. Misschien te gebruiken in uw eigen nieuwsbrief? Of los af te drukken en onder potentiële leden te verspreiden? Klik hier voor de PDF.

Vooraankondiging:
VGZ biedt meer collectiviteitskorting voor KBO-leden in 2021


De collectiviteitskorting voor de leden van KBO-Brabant met een aanvullende zorgverzekering bij VGZ voor 2021 wordt verhoogd:
  • 15% Aanvullende verzekering VGZ Zorgt Goed, Beter en Best (was 10%)
Leden met een aanvullende verzekering VGZ Zorgt profiteren van de volgende voordelen:
  • Tot 32 behandelingen fysiotherapie
  • Tot 25 dagen vervangende mantelzorg en tot € 1.000 voor een mantelzorgmakelaar
  • Tot € 700 voor cursussen om gezond en vitaal te blijven (bijvoorbeeld valtraining of slaaptherapie)
  • Vergoeding lidmaatschap KBO tot maximaal 25 euro per verzekerde
Leden die een aanvullende tandartsverzekering afsluiten krijgen 5% collectiviteitskorting (was 0%).

Op dit moment is de premie voor 2021 nog niet bekend. VGZ maakt dit op 12 november bekend. Dan zal ook de website van VGZ worden aangepast met de gegevens voor 2021.

Draaiboek code zwart

In gesprek over werkwijze:
‘Wat te doen bij tekorten aan IC-bedden?’

Artsenorganisaties hebben een draaiboek code zwart opgesteld en zijn in gesprek gegaan met ouderenorganisaties. KBO-Brabant heeft inmiddels vier succesvolle dialoogbijeenkomsten georganiseerd over wat te doen als er een tekort ontstaat aan IC-capaciteit. Hierover verscheen een artikel in tijdschrift Medisch Contact. Klik hier om het te lezen.

Enquête student

Bernd Kersjes, student aan de Fontys Hogeschool, richting Ondernemerschap & Retail Management, vroeg ons om zijn enquête ook uit te zetten onder onze achterban. De groep senioren blijft interessant studiemateriaal! Het gaat om een afstudeeronderzoek over een nieuwe woonvorm voor 60-plussers. Hoe meer mensen meedoen, des te beter hij conclusies kan trekken!

Doet u mee?
Dit is de link naar het onderzoek.

Facebook
Twitter
YouTube
Website
Email
Copyright © 2019 KBO-Brabant, Alle rechten voorbehouden.

Uitschrijven/aanmelden/e-mail wijzigen


Wilt u zich uitschrijven, dat kan door op deze link te klikken.

Wilt u zich aanmelden, dat kan door op deze link te klikken.

Wilt u uw e-mail wijzigen, dan kunt hier uw voorkeuren aanpassen.

Wilt u oude edities inzien, klik hier.


 


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
KBO-Brabant · Albert Luthulilaan 10 · 's-Hertogenbosch, 5231 HV · Netherlands