Copy

Oktober 2021, week 40

Dit is de tweewekelijkse nieuwsbrief van KBO-Brabant,
belangenvereniging van 125.000 senioren in Brabant.
Nieuwe lezers heten wij hierbij van harte welkom!

Voor inschrijven/uitschrijven/e-mail wijzigen:
kijk onderaan deze nieuwsbrief.

Hulp gezocht bij voorstelling Grijs gedraaid in december, zin om mee te doen?

Voor de negen concerten Grijs gedraaid - in december - zoeken we vrijwilligers. Per concert hebben we tien personen nodig die ons assisteren om mensen die niet goed ter been zijn te helpen naar hun zitplaats. Na de voorstelling kunt u helpen bij de kunstworkshops.

Kamerata Zuid, Switch2Move, Stichting Stoute Schoenen, Stichting Vier het Leven en KBO-Brabant hebben de handen ineen geslagen om een uniek programma te ontwikkelen voor ouderen. Samen met Kamerata Zuid zal Gerard van Maasakkers zijn liedjes ten gehore brengen. Danser Andrew Greenwood breekt het ijs en brengt de zaal in beweging. Jessica Donders van de Stichting Stoute Schoenen faciliteert na afloop een ontmoeting, waar de concertbezoekers kunnen napraten en deelnemen aan een kunstworkshop.

Vrijwilligers die zich aanmelden krijgen van ons uiteraard nog uitgebreid instructies. 

U kunt zich aanmelden als vrijwilliger bij Jacquelien Cuppers via
jcuppers@kbo-brabant.nl of via (073) 644 40 66. U kunt zich voor onderstaande voorstellingen opgeven, meerdere mag natuurlijk ook.
• 07 december 2021 De Kring Roosendaal 14.00 uur
• 12 december 2021 Theaters Tilburg 14.30 uur
• 14 december 2021 De Leest Waalwijk 15.00 uur
• 18 december 2021 Theater aan de Parade Den Bosch 15.00 uur
• 19 december 2021 Het Speelhuis Helmond 15.00 uur
• 20 december 2021 Chassé Theater Breda 11.00 uur
• 21 december 2021 De Lievekamp Oss 11.00 uur
• 23 december 2021 Schouwburg Cuijk 15.00 uur
• 26 december 2021 Markant Uden 15.00 uur

10 november: Symposium Het goede leven

Als dingen niet meer zo vanzelfsprekend zijn
 

Oud worden, we willen het allemaal. Maar als we het eenmaal zijn dan blijkt dat goede leven ineens niet meer zo vanzelfsprekend te zijn. Want wat maakt het leven tot een goed leven? Gezondheid helpt natuurlijk, maar is gezondheid daarmee een voorwaarde voor een goed leven? Geld helpt ook misschien. Of gaat het om relaties, je verbonden weten, van betekenis zijn?

Klik 
hier om meer te lezen en om u aan te melden.

Voorlichting over Win-Win project

Op donderdag 14 oktober (09.30 - 12.00 uur) organiseren wij in het kader van het Win – Win project (voor info klik hier) een matching bijeenkomst in 't Wapen van Wanroij (Noordoost-Brabant).

Het ROC Nijmegen en ROC De Leygraaf zullen op deze ochtend aanwezig zijn en de belangstellende Afdelingen uit de regio ontmoeten. Medewerkers van de opleidingsinstituten zullen kort iets vertellen over de vraag die zij hebben (naar stages) en belangstellende Afdelingen van KBO-Brabant en FASv kunnen eveneens kort iets zeggen over wat zij te bieden hebben. Het gaat dan met name over de beschikbaarheid van een werklocatie voor de stagiairs, een coördinator praktijkbegeleiding en een aantal enthousiaste vrijwilligers die bereid zijn om een inspanning te leveren. Het opzetten van de daadwerkelijke projecten op Afdelingsniveau is maatwerk.

Aan het einde van de bijeenkomst willen we de ROC’s en de geïnteresseerde Afdelingen waar mogelijk bij elkaar brengen en vervolgafspraken maken. De deelprojecten op Afdelingsniveau kunnen dan in de weken en maanden daarna worden uitgerold. Voor de regio West-Brabant zal op korte termijn óók een datum worden geprikt, voor een vergelijkbare bijeenkomst. West-Brabantse Afdelingen ontvangen binnenkort een uitnodiging en in Ons Actueel wordt dan ook een bericht geplaatst.

Voor Afdelingen die ook geïnteresseerd zijn in deelname aan deze bijeenkomst: bel met KBO-Brabant en vraag naar Thomas van Kuijk. Telefoonnummer: (073) 644 40 66.

Spreekuur apotheker over medicijnen
vanaf woensdag 6 oktober

Is er iets te doen tegen de bijwerkingen van mijn nieuwe medicijn? Is deze combinatie van medicijnen wel verantwoord? Met deze en alle andere vragen over medicijnen kunt u vanaf 6 oktober terecht bij het telefonisch apothekersspreekuur van KBO-Brabant. Aan de andere kant van de lijn zit Roel van Waes, apotheker in Sint-Michielsgestel. Iedere woensdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur kunt u bellen naar: (073) 30 36 445.
Lees 
hier meer.

Drie gratis webinars: Gezond ouder worden

KBO-Brabant organiseert in samenwerking met de GGD West-Brabant en Avans Hogeschool drie gratis webinars 'Gezond ouder worden':

  • donderdag 14 oktober van 19.00  - 20.00 uur: over voeding
  • donderdag 4 november van 19.00 - 20.00 uur: over bewegen
  • donderdag  25 november van 19.00 - 20.00 uur: over positieve gezondheid, zingeving en goed voor jezelf zorgen

Klik hier om u aan te melden bij de GGD West-Brabant. Als u niet in West-Brabant woont kunt u toch meedoen. Vul dan bij gemeente in: 'anders'.

Brief Toiletalliantie aan formerende partijen

In deze Week van de Toegankelijkheid, die op 4 oktober start, roept de Toiletalliantie de formerende partijen op om te zorgen voor meer openbare toiletten in Nederland. Te veel mensen hebben namelijk last van het gebrek aan openbare toiletten: een derde van de Nederlanders stelt dat hun levenskwaliteit hieronder lijdt, een vijfde blijft soms tot regelmatig thuis uit angst onderweg geen toilet te vinden. De toiletnorm – om de 500 meter een toilet in drukke voetgangersgebieden – moet bij wet worden vastgelegd, zo vindt de Toiletalliantie.

KBO-Brabant is partner van de Toiletalliantie.
Lees
hier het hele persbericht op onze site.

Promotie-artikelen KBO-Brabant

We hebben weer volop vouwtasjes op voorraad om te bestellen. Ook zijn er pennen met het nieuwe logo en fietshesjes. Wilt u bestellen? Vul dit formulier in en stuur het naar info@kbo-brabant.nl.

Geldmaat vanaf 1 oktober dé contant geld dienstverlener in Nederland

Met ingang van 1 oktober heeft Geldmaat de laatste geldautomaten van ABN AMRO, ING en Rabobank overgenomen. In de bankkantoren van genoemde banken staan per deze datum geen geldautomaten meer. Consumenten en ondernemers kunnen terecht bij de automaten van Geldmaat voor het opnemen en storten van contant geld. Naast de overgenomen bankautomaten, breidt Geldmaat de komende tijd ook op nieuwe locaties verder uit. Geldmaat maakt die locaties bekend via de Locatiewijzer.

Lees
hier het hele persbericht.

Facebook
Twitter
YouTube
Website
Email
Copyright © 2019 KBO-Brabant, Alle rechten voorbehouden.

Uitschrijven/aanmelden/e-mail wijzigen


Wilt u zich uitschrijven, dat kan door op deze link te klikken.

Wilt u zich aanmelden, dat kan door op deze link te klikken.

Wilt u uw e-mail wijzigen, dan kunt u hier uw voorkeuren aanpassen.

Wilt u oude edities inzien, klik hier.


 


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
KBO-Brabant · Albert Luthulilaan 10 · 's-Hertogenbosch, 5231 HV · Netherlands