View this email in your browser
Op de komende wijkraadsvergadering van 9 december:

We hebben onze wijkagent, de heer Elshiwy uitgenodigd. Deze vergadering kunt u vragen stellen aan hem, bijvoorbeeld over overlast die u ervaart.

Verder zijn we benieuwd naar uw mening over het bouwen van betaalbare woningen in Haarlem. zie de bijdrage van Ernst Blok hieronder.

De vergadering zal verder onder andere gaan over de ontwikkelingen op de Planetenlaan rondom het Nova college. zie verder hieronder.

Voor de hele agenda zie wijkraadplanetenwijk.nl .

Laat uw mening horen en sluit aan bij de digitale bijeenkomst!
Hoe en wanneer, dat leest u hieronder.

Overigens zijn wij nog altijd op zoek naar een nieuwe voorzitter en penningmeester
.

Met vriendelijke groet,
Paul Reinders,
Voorzitter Wijkraad Planetenwijk
Neem deel aan de digitale wijkraadsvergadering!
 
De vergadering is op woensdag 9 december 20:00 uur (19:45 uur inloop). Deelnemen kan met de onderstaande link.

https://us02web.zoom.us/j/81190836951?pwd=MlF4QVMzaU1DOEI2UEdteVJDQllPZz09

Omdat het mogelijk nieuw is, vragen wij degenen die niet bekend zijn met Zoom, om ongeveer een 10 minuten voor het begin van de vergadering in te loggen. Dan kunnen we eventuele vragen en problemen over het gebruik oplossen. Onze korte handleiding voor het Zoom gebruik vindt u hier.
 
Nieuwe Sociale woningen in de Planetenwijk?
Op dit moment zijn veel mensen in Haarlem op zoek naar woonruimte. Niet iedereen is in staat om nu te kopen. Er is dan ook een grote behoefte aan betaalbare huurwoningen. Voor mensen met een laag inkomen zijn er gelukkig Sociale huurwoningen (minimaal 40m2, max € 737). De wachttijd kan in Haarlem echter oplopen tot 10 jaar. Daarom heeft de gemeente het plan om in Haarlem 10.000 woningen te bouwen, 40% sociaal. In de Orionzone zelfs 50% sociaal. Corporaties hebben echter geen geld om te bouwen. De vrije markt wil in Haarlem eventueel wel woningen bouwen. Maar dat zijn appartementen voor studenten van 25m2 met een tijdelijk huurcontract.

Na 3 jaar Orionzone heeft de gemeente politiek en de Haarlemse woningcorporaties ons geen plannen laten zien voor die 300 nieuwe sociale huurwoningen in de Orionzone. De wijkraad denkt mee met mensen die willen of moeten huren. Wilt u in 2021 ook mee praten over dit onderwerp? Doe dan mee aan de komende digitale wijkvergadering van 9 december. Als dat u niet uitkomt stuur dan een mail naar wijkraadplanetenwijk@gmail.com of ga naar https://wijkraadplanetenwijk.nl/contact/
Wat gebeurt er nu met het Novacollege gebouw aan de Planetenlaan 5?
De nieuwe eigenaar is van plan om in dit gemeentelijke monument 60-90 appartementen te bouwen. Het gaat om middenhuur. De appartementen zijn 45–60m2  De huurprijs zal gaan liggen tussen de € 740 en € 1200 per maand. Meer informatie via de wijkraad volgt later en of volg de Facebookpagina http://bit.ly/facebook-orionzone
 
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2020 Wijkraad Planetenwijk, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp