View this email in your browser

Uitnodiging wijkraadsvergadering 14 april 2021

U hoeft er niet de deur voor uit want we praten via Zoom onder andere over:
  • Hoe gaat de gemeente Haarlem van het gas af?
  • Verbetering paden in het Zaanenpark
  • De ontwikkelingen rondom Planetenlaan en Orionweg

Voor de hele agenda zie wijkraadplanetenwijk.nl.

Laat uw mening horen en sluit aan bij de digitale bijeenkomst!
Hoe en wanneer, dat leest u hieronder.

Lees verder over de nieuwe vervoersdienst voor korte afstand die sinds kort ook actief is in Haarlem Noord en ook over de nieuwbouwplannen op de Orionweg

Wilt u ook eens iets doen voor uw wijk. Kom dan met uw ideeën ons team versterken. Als u wilt kunt u zelfs de nieuwe voorzitter
worden.

Met vriendelijke groet,
Paul Reinders,
Voorzitter Wijkraad Planetenwijk
Neem deel aan de digitale wijkraadsvergadering!
 
De vergadering is op woensdag 14 april 20:00 uur (19:45 uur inloop). Deelnemen kan met de onderstaande link.
 
https://us02web.zoom.us/j/83646904221?pwd=c3JOSWtyTEUzR0JHQm1TYXFuM0tDUT09

Omdat het mogelijk nieuw is, vragen wij degenen die niet bekend zijn met Zoom, om ongeveer een 10 minuten voor het begin van de vergadering in te loggen. Dan kunnen we eventuele vragen en problemen over het gebruik oplossen. Onze korte handleiding voor het Zoom gebruik vindt u hier.
 
Zoefzoef vervoersdienst

Zoefzoef biedt flexibel vervoer voor korte afstanden in de wijk. Plezierig en betrouwbaar vervoer voor iedereen en speciaal voor ouderen en mensen die minder mobiel zijn.

De vervoersdienst is een samenwerking van welzijnsorganisaties Dock en Haarlem Effect. Zoefzoef rijdt vanaf 22 maart 2021 ook in Haarlem Noord! We zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers, met name planners. Zie vacatures voor meer informatie.

U kunt uw rit bestellen via telefoonnummer 023 543 60 46 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur).

 
Flyers nieuwbouw Orionzone

Onlangs heeft u de flyer “Op zoek naar Orion400” over de ontwikkelingen in de Orionzone ontvangen. Binnenkort verspreiden de wijkraden ook een folder over deze ontwikkelingen, om onze visie hierop aan u mee te geven.

Eén van de plaatsen waar woningen gebouwd gaan worden is de plek van Bison Bowling. De wijkraden zijn blij dat er sociale huurwoningen gepland zijn die dan door Elan verhuurd kunnen worden. De grond is in 2017 aangekocht door projectontwikkelaar Hoorne Vastgoed. Hoorne Vastgoed neemt nu het initiatief om concretere plannen te maken voor het bebouwen van deze plek.

In recent overleg met Hoorne Vastgoed hebben de wijkraden aangegeven het toe te juichen dat er bij de uitwerking van de plannen rekening wordt gehouden met de wensen van de wijkbewoners. In het eerder opgestelde visiedocument van de gemeente staan bijvoorbeeld de wensen dat de bouwhoogte maximaal 7 lagen wordt en dat er geen behoefte is aan een supermarkt. Bewoners maken zich zorgen over de toename van het verkeer op het toch al drukke kruispunt bij het Mendelcollege en bovendien is er is al een Dekamarkt vlakbij.

De wijkraden vermoeden dat Hoorne Vastgoed desondanks wil proberen om via de online sessies op 13 en 15 april de bewoners op andere gedachten te brengen om zo een toekomstige Vomar vestiging op de Orionweg te promoten.

Wees u daarvan bewust als u aan deze sessies deelneemt.

Lees de hele nieuwsbrief hier.

Namens de wijkraad de Krim, Sinnevelt en de Planetenwijk.

Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2021 Wijkraad Planetenwijk, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp