Copy
Compete4SECAP Hrvatska - Novosti o natjecanju - Srpanj 2019.


Ovaj mjesec pripremili smo vam nekoliko zanimljivosti:
  • U energetskom natjecanju, uz Hrvatsku, sudjeluju i zgrade iz 32 grada u 8 zemalja EU - Mađarske, Cipra, Italije, Francuske, Njemačke, Španjolske i Latvije. Ovaj mjesec predstavljamo Francusku
  • Nastavljamo sa serijom savjeta za uštedu energije u uredima

Predstavljamo zemlju partnera -  FrancuskaFrancuska nije samo odlična kad se govori o hrani, vinu i razgledavanju, nego i za energetsku učinkovitost!
 
Četiri grada koje sudjeluju u natjecanju u Francuskoj su Brest (8 općina - 212 000 stanovnika), Caen La Mer i Grad Caen (47 općina - 418 000 stanovnika), Grad Lorient (58 000 stanovnika) i Grand Montauban (11 općina - 75 000 stanovnika).
 
Sve navedene lokalne vlasti su aktivne na području energetike i klimatskih promjena te su nagrađene Europskom energetskom nagradom, nazvanom Cit'ergie u Francuskoj. Sudjelovanje u ovom natjecanju za njih je prilika za podizanje svijesti među zaposlenicima o potrošnji energije i uštedama, za učinkovito upravljanje energijom i na kraju, za daljnje razvijanje akcijskih planova pretvarajući ih iz SEAP-a u SECAP-e.
 
12 općinskih zgrada, uključujući gradske vijećnice, policijsku postaju, knjižnicu, školu i sportsku dvoranu, obvezale su se promijeniti svoje navike kako bi uštedjele što više energije. U nadi da će osvojiti nagradu projekta sve ekipe se aktivno natječu! Neki su timovi odabrali zajedničke sastanke s mnogim sudionicima, a drugi su se odlučili za radne sastanke u malim odborima bliže njihovoj zgradi.
 
Kao prvi izazov, svaka zgrada mora poslati sliku o aktivnosti uštede energije koju primjenjuju na poslu ili ono što najbolje predstavlja takav pristup i poslati je lokalnom partneru. Pobjednik izazova dobit će nagradu! Izazov još traje, niže je nekoliko fotografija koje su pristigle, a izbor najboljih fotografija bit će krajem srpnja.

SAVJETI ZA UŠTEDU ENERGIJE  Štednja energije u sezoni godišnjih odmora 

Isključivanje aparata tijekom godišnjih odmora kad je ured prazan, može uštedjeti mnogo novca, a također i značajno smanjiti emisije.
 
  • Isključite sva nepotrebna svjetla za vrijeme godišnjih odmora.
  • Ne zaboravite ugasiti klimatizaciju i hlađenje. 
  • Isključite svu nepotrebnu IT opremu.
  • Drugi uređaji (hladnjaci, kuhala za vodu, mikrovalne pećnice, itd.) bi trebali, ako je to moguće, biti isključeni iz napajanja.
  • Isključite pokretne stepenice.
  • Isključite znakove koji nisu potrebni zbog sigurnosnih razloga.
  • Provjerite raspored senzora, sustava grijanja/klimatizacije i kontrole svjetla kako biste bili sigurni da su ispravno programirani za vrijeme godišnjih odmora.
Želite saznati više o C4S projektu u drugim zemljama? Obavezno se prijavite i na naš europski newsletter, koji izlazi svakog srpnja i siječnja!
compete4secap.eu
Vaše C4S upite šaljite na e-poštu daniel.rodik@door.hr
Ured i sjedište DOOR-a
Lička 33, HR - 10 000 Zagreb
tel: +385 (0) 4655 441 // fax: +385 (0) 1 4655 443
e-mail: info[at]door.hr

Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR)

Ukoliko više ne želite primati C4S biltene, Vašu odjavu možete izvršiti ovdje ili putem poveznice na dnu stranice.
Proslijedi
Podijeli
Objavi
Ovaj projekt je financiran od strane Europske Unije, u sklopu programa Obzor 2020 - Istraživanje i inovacije, pod brojem ugovora 754162.


This email was sent to <<E-mail adresa>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Društvo za oblikovanje održivog razvoja · Janka Rakuše 1 · Zagreb 10000 · Croatia

Email Marketing Powered by Mailchimp