Copy

   "Circulariteit voor duurzaamheid"

Circulariteit is een belangrijke strategie om duurzaam te worden. Vaak wordt circulariteit zelfs gebruikt als synoniem voor duurzaamheid, maar er is een wezenlijk verschil: duurzaamheid is een doel, namelijk het behouden van het systeem aarde zodat wij hier gezond, veilig en rechtvaardig kunnen leven. Circulariteit is een strategie om dit te bereiken.

Net als het totale duurzaamheidsvraagstuk is ook de transitie naar een circulaire economie complex en niet persé een gemakkelijk antwoord op onze maatschappelijke en economische uitdagingen. Dus laten we eerlijk zijn: de overgang naar een duurzame samenleving vergt grondige systeemverandering. Circulariteit is daarin een belangrijke oplossingsrichting, maar nog belangrijker is het om anders te gaan kijken naar de economie en afscheid te nemen van de hang naar groei. Om Kate Raworth (Donut economie) te citeren: “Today, we have economies that need to grow, whether or not they make us thrive: what we need are economies that make us thrive, whether or not they grow.”
Lees hier ons hele blog over circulariteit voor duurzaamheid.

"Circulariteit is werken zoals de natuur"
Johan Kazemier is manager innovatie en duurzaamheid bij Donkergroen. In dit interview vertelt Johan hoe Donkergroen werkt aan hoge ambities voor circulariteit en duurzaamheid en zo een gidsrol wil pakken in de groenmarkt.
Lees hier het interview met Johan Kazemier. 
Innovatie: de goede vragen voor de beste oplossingen
Om duurzaamheid en circulariteit te bereiken, zijn talloze nieuwe ideeën en concepten nodig.  Daarbij gaat het niet alleen om technieken, producten en processen, maar ook om nieuwe manieren van (samen) werken. Het proces om tot succesvolle oplossingen en innovaties te komen is erg belangrijk.
Natuurlijk is het leuk om met een groep mensen met de benen op tafel een potje out-of-the-box te denken en de gekste dingen op flipovers te schrijven.
Maar is dat ook de beste manier op tot betekenisvolle vernieuwing te komen?

Lees hier over het belang van de goede vragen stellen voor de beste oplossingen.

 

 
"Circulair en duurzaam inkopen, eenvoudig  en meetbaar" 
Reinier de Nooij is eigenaar van Optimal Planet en partner van Local Matters. In dit interview legt Reinier uit hoe je circulair en duurzaam inkopen eenvoudig maakt en de resultaten meetbaar.  
Lees hier het interview met Reinier de Nooij. 
Onze impactmeter schiet omhoog
De afgelopen tijd zijn de getallen op onze impactmeter weer flink omhoog gegaan. De meter houdt bij hoeveel mensen wij hebben bereikt met workshops, trainingen en lezingen en hoeveel bomen wij planten (voor elke factuur een boom). Alleen al afgelopen maand stonden er vier lezingen op het programma voor doelgroepen in uiteenlopende sectoren: een bouwbedrijf, een provincie, een gemeente en een HBO-instelling. Zo hebben weer tientallen mensen kennisgemaakt met integrale duurzaamheid!
Even voorstellen: Local Mattie
Wij hebben een kantoorhond: Local Mattie. Vanuit de circulaire gedachte hebben we natuurlijk geen pup genomen, maar een zes jaar oude adoptiehond uit de Oekraïne die mank is geworden doordat hij daar met hagel is beschoten.
Dit ‘mankement’ is wat onze Mattie uniek maakt. Hij is een lieve hond die nog vele jaren bij ons in dienst is als vriend en zorgt voor ontspanning en trouw gezelschap terwijl wij hard aan het werk zijn.
Buiten kantoortijden woont Mattie bij Hilda.
www.local-matters.nl
Copyright © Local Matters, alle rechten voorbehouden.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je een relatie bent van Local Matters.

Wil je wijzigen hoe je deze e-mails ontvangt?
U kunt uw voorkeuren bijwerken of u afmelden voor deze lijst .
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Local Matters · Van Kleffenslaan 5 · 8442 CW · Heerenveen, Nederland 8442 CW · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp