Copy
nieuwsbrief VLA
september 2021
Beste VLA-lid,

Nu het nieuwe schooljaar zich ietwat genormaliseerd aankondigt, presenteert de VLA u met veel genoegen de eerste nieuwsbrief van dit werkjaar.
We kijken alvast in spanning uit naar het langverwachte VLA-congres op 9 oktober en nodigen u uit om deel te nemen een nieuwe editie van 'Les in de kijker' èn onze gloednieuwe fotowedstrijd. 


Veel leesgenot,
Rita HEYRMAN, voorzitter VLA
VLA-congres "Schaarse Ruimte"

In de vorige nieuwsbrief verwezen we reeds naar het komende VLA-congres “SCHAARSE RUIMTE - ruimtebewust in de aardrijkskundeles"... eindelijk!

Op zaterdag 9 oktober 2021 verwelkomen we je coronaproof op de campus AP-Hogeschool - Noorderplaats 2 te Antwerpen.
Alle reeds ingeschreven deelnemers werden eerder per mail herinnerd aan hun persoonlijke workshopkeuze. Mogelijke wijzigingen kunnen dan aansluitend tot eind augustus. Nieuwe inschrijvingen zijn nog steeds mogelijk via deze
link.
We hopen u allen in grote getallen live te mogen ontmoeten in Antwerpen – binnen de context van de op dat moment geldende veiligheidsmaatregelen natuurlijk. Gedetailleerde info vind je op onze
website.

Les in de kijker

Wie wordt de opvolger van "Grote Vlinder, kleine vlinder", de vorige winnaar van onze jaarlijkse rubriek 'Les in de kijker'?
Stuur voor maandag 6 september je boeiende en interessante les(senreeks) in en maak kans op een mooie geldprijs. Meer info over deelname en de vorige winnaars vind je
hier.

VLA-fotowedstrijd!

Ben jij een foto(geo)graaf? De VLA is benieuwd naar wat jij door de lens hebt mogen aanschouwen! We lanceren een nieuwe, jaarlijkse fotowedstrijd voor VLA-leden.

Maak kans op een jaar lang gratis VLA-lidmaatschap en verzeker je van eeuwige roem, want de winnende inzending prijkt op de voorpagina van de volgende uitgave van 'De Aardrijkskunde'!

Het wedstrijdreglement en meer info vind je op onze website.
STRAPDAG XL VOOR SECUNDAIR ONDERWIJS
 

In onze vorige nieuwsbrief plaatsen we een uitgebreid artikel over De Strapdag, reeds jaren een groot succes in het basisonderwijs. Secundaire scholen kunnen zich nog steeds inschrijven.

Het Octopusplan roept alle secundaire scholen op om mee te doen aan de Strapdag XL op vrijdag 17 september. Op dit moment doen in Vlaanderen bijna 1400 basisscholen jaarlijks mee aan de campagne. Het doel is dit bereik te vergroten met de secundaire scholen en zo naast een voelbaar verschil op de weg ook de samenhorigheid te vergroten.

Alle secundaire scholen schrijven dit jaar gratis in en kunnen zo meedoen aan de Vlaamse Strapdag en aan de wedstrijd.  Schrijf je school hier in!

Enquête over het ontwikkelen en evalueren van serious games/gamification binnen het vak aardrijkskunde

Anke Hedeman en Inez Kindermans zijn twee studenten Educatieve Master Wetenschappen en Technologie (AR Geografie) aan de Vrije Universiteit Brussel.

Bent u leerkracht in het 1ste leerjaar A, tweede leerjaar, ASO en of TSO secundair onderwijs voor aardrijkskunde, biologie, chemie, fysica, informatica, natuurwetenschappen, wiskunde en/of STEM? Dan kunt u een meerwaarde betekenen voor hun onderzoek.  
 
In functie van hun masterproef over het ontwikkelen en evalueren van serious games / gamification binnen het vak aardrijkskunde onderzoeken zij de perceptie van leerkrachten wetenschappen over serious games en gamification. Hiervoor hebben zij een
anonieme enquête opgesteld die ongeveer 10min. tijd in beslag neemt.

Deze enquête mag probleemloos met collega's worden gedeeld.
De volgende nieuwbrief verschijnt medio oktober.
Gelieve artikels voor 10 oktober in te dienen.
Raadpleeg ook onze website en facebookpagina!
facebook
Website


This email was sent to <<e-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vereniging Leraars Aardrijkskunde · Koningin Elisabethlei 86 · Kapellen 2950 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp