Copy

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

17 Ιουλίου 2019 • ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 • Αρ. 13

Πατήστε εδώ αν δεν εμφανίζεται καλά το email

•  Πανευρωπαϊκό Βραβείο για τα «Μονοπάτια Πολιτισμού»!
•  LIFE IP-Adaptive Greece: για την προσαρμογή της Ελλάδας στην Κλιματική Αλλαγή
•  SOS - Προστασία Ακροπόλεως, Δελφικό Τοπίο & Βλυχάδα Σαντορίνης!
•  Μονοπάτια Πολιτισμού - “Nestos-Rodopi Trail”: στα 18 LQT της Ευρώπης!
•  Η Ελλάδα στη Γενεύη από την ΕΛΛΕΤ!
•  ΠΥΡΚΑΛ Ελευσίνας: «ιστορικός τόπος» με απόφαση του ΚΣΝΜ!
•  Φέρουσα Ικανότητα στην Σαντορίνη!
•  Ευαισθητοποιούμε για τα πλαστικά & καθαρίζουμε τις ακτές!
•  ΕΛΛΕΤ, Δίκτυο ΙΚ & Φεστιβάλ Αθηνών: «Αθήνα, τόποι μνήμης» για 3η χρονιά!
•  3ο «Open Village» στον Άγιο Λαυρέντιο
•  Επισκέψιμα Αρχοντικά, σ’ όλη την Ελλάδα!
•  Εκδηλώσεις ΕΛΛΕΤ: Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2019 

ΒΡΑΒΕΙΑ EUROPA NOSTRA 2019

Πανευρωπαϊκό Βραβείο
για τα «Μονοπάτια Πολιτισμού»!

 
 

 
   

Τον επιβλητικό και λιτό αρχαιολογικό χώρο του Τύμβου στον Μαραθώνα –ως ένα εμβληματικό ιστορικό τοπίο της χώρας μας– επέλεξαν η ηγεσία της Europa Nostra και εκπρόσωποι 43 χωρών απ΄όλη την Ευρώπη για την τοπική τελετή βράβευσης του Προγράμματος «Μονοπάτια Πολιτισμού» της ΕΛΛΕΤ με το Ευρωπαϊκό Βραβείο για την Πολιτιστική Κληρονομιά / Βραβείο Europa Nostra 2019, την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019.
Με την ευγενική παραχώρηση του ΥΠΠΟΑ και τη συνεργασία του Δήμου Μαραθώνα, σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Europa Nostra Hermann Parzinger, Πρόεδρος Prussian Cultural Heritage Foundation (Διευθυντής Μουσείων Βερολίνου), απένειμε στην ΕΛΛΕΤ το μοναδικό ευρωπαϊκό βραβείο πολιτιστικής κληρονομιάς φέτος για την χώρα μας, τονίζοντας την σημασία του προγράμματος τόσο στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης, όσο και στον τομέα της ευαισθητοποίησης για την αξία και την προστασία των ιστορικών και περιβαλλοντικά πολύτιμων τοπίων…

Δείτε περισσότερα…
Διαβάστε εδώ το άρθρο της Μ. Πουρνάρα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

LIFE IP-Adaptive Greece:
για την προσαρμογή της Ελλάδας
στην Κλιματική Αλλαγή

 
 

 
   

 Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την επίσημη έναρξη του προγράμματος LIFE IP AdaptInGr, του σημαντικότερου προγράμματος που έχει λάβει ποτέ η χώρα μας για το μεγάλο ζήτημα της προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή.
Πρόκειται για ένα 8ετές πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν 19 εξέχοντες φορείς όπως η Ακαδημία Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, η Τράπεζα της Ελλάδος και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών καθώς και πέντε Δήμοι και τρεις Περιφέρειες. Συντονιστής του προγράμματος είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Η ΕΛΛΕΤ αποτελεί την μοναδική Περιβαλλοντική Οργάνωση που συμμετέχει στο πρόγραμμα. Έχει συμμετάσχει σε όλα τα στάδια της προετοιμασίας του προγράμματος από την σύλληψη έως και την κατάθεση της τελικής πρότασης. Αντικείμενα της ΕΛΛΕΤ είναι ο συντονισμός πολλών δράσεων επικοινωνίας, δημοσιότητας, ευαισθητοποίησης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης καθώς και η εκτίμηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στο τοπίο και στους αρχαιολογικούς χώρους και στις χρήσεις γης.
Ήδη προχωρά με γοργούς ρυθμούς η υλοποίηση της πρώτης πανελλήνιας δημοσκόπησης των απόψεων των Ελλήνων πολιτών για την Κλιματική Αλλαγή, τα συμπεράσματα της οποίας θα ανακοινωθούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου 2019 στο κεντρικό κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ SOS - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

SOS - Προστασία Ακροπόλεως,
Δελφικό Τοπίο & Βλυχάδα Σαντορίνης!

 
 

 
   

Το Πρόγραμμα SOS συνεχίζει την αμείωτη δράση του τους τελευταίους μήνες με έμφαση σε τρία ιδιαίτερα σημαντικά  θέματα:
α/ Τον αγώνα ενάντια στην ανέγερση ψηλών κτηρίων στην περιοχή της Ακρόπολης. Η ΕΛΛΕΤ, το Δίκτυο Ιστορικού Κέντρου και η κίνηση πολιτών Μακρυγιάννη SOS στήριξαν την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού για την ανάκληση της έγκρισης ανέγερσης πολυώροφου ξενοδοχείου στην περιοχή Μακρυγιάννη (οδός Μισαραλιώτου-Τ. Καρατάσου), ενώ συνεχίζουν την ευαισθητοποίηση του κοινού στην Ελλάδα και το εξωτερικό για τους όρους δόμησης και τις χρήσεις γης στο ιστορικό κέντρο, και την σημασία τους για την πόλη της Αθήνας και την ιστορία της χώρας. Αναμένεται η βαρυσήμαντη απόφαση του ΣτΕ.
Δείτε εδώ την ανταπόκριση του M. Brabant στην εκπομπή News Hour του δημοφιλέστατου αμερικανικού δικτύου PBS. (Διευκρινίζεται ότι η ΕΛΛΕΤ προσέφυγε με στόχο τη γενικότερη προστασία της περιοχής και όχι την περίπτωση ιδιοκτησίας cocomat).
β/ Την προστασία του Δελφικού τοπίου. Η Αίτηση Ακύρωσης της ΕΛΛΕΤ κατά της υπ’ αριθ. ΥΠΕΝ/ΔΧΩΡΣ/76104/1176/30.10.2018 Απόφασης του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού για την Αναθεώρηση του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που ασκήθηκε στο ΣτΕ τον Φεβρουάριο 2019, παραπέμφθηκε στη Μείζονα Ολομέλεια του Δικαστηρίου αυτού, όπου αναμένεται να συζητηθεί, μετ’ αναβολή, την 20.09.2019. Ευχαριστίες στους έμπειρους νομικούς Δήμο Νικόπουλο και Γιώργο Νικόπουλο για την προσφορά της νομικής υποστήριξης και το μέλος Δ.Σ. Ειρήνη Μολφέση για τον συντονισμό. Δείτε περισσότερα...
γ/ Την διάσωση της Βλυχάδας στην Σαντορίνη. Μετά την προτροπή της τοπικής κοινωνίας, πολλών τοπικών φορέων καθώς και της Τοπικής Επιτροπής της ΕΛΛΕΤ στη Σαντορίνη, η ΕΛΛΕΤ κατέθεσε αίτηση αναστολής άδειας ανέγερσης οικοδομής στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά για το ξενοδοχειακό συγκρότημα που ανεγείρεται στην παραλία της Βλυχάδας. Δείτε περισσότερα…

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μονοπάτια Πολιτισμού
“Nestos-Rodopi Trail”: στα 18 LQT της Ευρώπης!
και 4 ακόμα διαδρομές

 
 

 
   

Με μια όμορφη βραδιά για το ευρύ κοινό το Σάββατο, 8 Ιουνίου 2019, η Ξάνθη γιόρτασε τα εγκαίνια του Προγράμματος «ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» ΘΡΑΚΗΣ, που υλοποιείται από την ΕΛΛΕΤ και το Δήμο Ξάνθης, με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, η Πρόεδρος της ΕΛΛΕΤ Λυδία Καρρά, οι Άννα-Μαρία Κοσμόγλου, Διαχειρίστρια Δωρεών και Κώστας Λιβέρης, Αν. Διευθυντής του Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης Δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και ο Armand Ducornet, Αντιπρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πεζοπόρων / European Ramblers Association (ERA) και διακεκριμένα μέλη της ΕΛΛΕΤ.

Στη διάρκεια των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε η απονομή της πιστοποίησης Leading Quality Trails - Best of Europe στη διαδρομή Nestos-Rodopi Trail, σε συνέχεια της επιτυχούς επιθεώρησης της διαδρομής από την ERA. Η διάκριση αυτή –που έχει απονεμηθεί σε 18 μόνο διαδρομές σε ολόκληρη την Ευρώπη– τοποθετεί την Θράκη στο χάρτη του πεζοπορικού τουρισμού, και προσφέρει ένα σημαντικό εργαλείο βιώσιμης ανάπτυξης.

Δείτε περισσότερα...
Διαβάστε εδώ το άρθρο της Μ. Τράτσα στο ΒΗΜΑ
Διαβάστε εδώ το άρθρο του Γ. Λιάλιου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Διαβάστε εδώ το άρθρο της Β. Γραμματικογιάννη στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
Δείτε εδώ τις ομιλίες των εγκαινίων

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Η Ελλάδα στη Γενεύη από την ΕΛΛΕΤ!

 
 

 
   

Η πιο περιζήτητη αίθουσα της Γενεύης, η Salle des Abeilles, μύρισε άρωμα Ελλάδας χάρη στην παρουσίαση του έργου της ΕΛΛΕΤ, την Τρίτη 14/5/2019.
Στο Palais de l’ Athénée (Rue de l’ Athénée), δίπλα στο Palais Eynard, Ελβετοί και Έλληνες της Γενεύης συγκεντρώθηκαν για να ενημερωθούν για την 47χρονη πορεία της ΕΛΛΕΤ, προσκεκλημένοι από όλες τις σημαντικές ελληνοελβετικές οργανώσεις, σε μια κίνηση συμπαράστασης, συνεργασίας και εκτίμησης του έργου της. 


Δείτε περισσότερα…
Διαβάστε εδώ το άρθρο της Μ. Πουρνάρα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΥΡΚΑΛ Ελευσίνας: «ιστορικός τόπος»
με απόφαση του ΚΣΝΜ!

 
 

 
   

Με πολύ μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι ολόκληρη η έκταση της ΠΥΡΚΑΛ στην Ελευσίνα, εμβαδού 452 στρεμμάτων, κηρύχθηκε ως «Ιστορικός Τόπος» με απόφαση του Κεντρικού Συμβούλιου Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) του Υπουργείου Πολιτισμού και 13 κτίρια του βορείου και νοτίου τμήματος του ιστορικού βιομηχανικού συγκροτήματος χαρακτηρίστηκαν ως «διατηρητέα».
Αυτή η κήρυξη δεν θα είχε υλοποιηθεί χωρίς τις συνεχείς προσπάθειες της ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ και της Κίνησης Πολιτών ΕCOELEUSIS καθώς και των οργανώσεων Προστασίας της Αρχιτεκτονικής και Βιομηχανικής Κληρονομιάς (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, ΣΑΔΑΣ Αττικής, ΙCOMOS - Ελληνικό Τμήμα, ΜONUMENTA, ΤΙCCIH - Ελληνικό Τμήμα).  

Δείτε περισσότερα…
Διαβάστε τη σχετική Υπουργική Απόφαση
Διαβάστε την ευχαριστήρια επιστολή της ECOELEUSIS προς την ΕΛΛΕΤ

ΜΕΛΕΤΗ - ΕΡΕΥΝΑ

Φέρουσα Ικανότητα στην Σαντορίνη!

 
 

 
   

Το αμέσως επόμενο διάστημα η ΕΛΛΕΤ προχωρά στην ολοκλήρωση των ενεργειών για την εκπόνηση μιας μελέτης εκτίμησης των ορίων αντοχής της Σαντορίνης, του πλέον διάσημου ελληνικού νησιού, που αντιμετωπίζει και τα εντονότερα προβλήματα από την τουριστική ανάπτυξη. Στη βάση της μελέτης αυτής, θα καθοριστούν μέτρα και πολιτικές για τη διαφύλαξη των ορίων που διασφαλίζουν την αειφόρο ανάπτυξη της Σαντορίνης σε μακροχρόνια βάση.
Η ΕΛΛΕΤ έχει ξεκινήσει ήδη από το 2013 μια εκστρατεία ενημέρωσης για τη δυνατότητα προσδιορισμού της Φέρουσας Ικανότητας κάθε ελληνικού νησιού.
Κύρια προτεραιότητα του εγχειρήματος αποτελεί η ουσιαστική αναβάθμιση και διαφύλαξη της Φέρουσας Ικανότητας των ελληνικών νησιών, με τον ποσοτικό υπολογισμό των «ορίων αντοχής» τους. Στόχος: η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντός, η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, καθώς και η ευημερία των τοπικών νησιωτικών κοινωνιών μέσα από την προώθηση βιώσιμων πρακτικών.
Μέχρι σήμερα η ΕΛΛΕΤ έχει υλοποιήσει αντίστοιχες μελέτες σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές της Σίφνου και της Αμοργού.

Δείτε εδώ την εκπομπή «Μπροστά στα γεγονότα», στην ΕΡΤ (στο 1.43.50΄).
Δείτε εδώ την εκπομπή «Διαβουλεύσεις» στην Βουλή Τηλεόραση με την Μ. Δικαιάκου
.

ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Ευαισθητοποιούμε για τα πλαστικά
& καθαρίζουμε τις ακτές!

 
 

 
   

Σε μια σειρά σημαντικών δράσεων ευαισθητοποίησης προχώρησε η ΕΛΛΕΤ το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου 2019, στην Αμοργό και την Σκύρο με την συμμετοχή και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας των δυο νησιών! Οι δράσεις περιλάμβαναν σεμινάρια εκπαιδευτικών και κοινού για τα πλαστικά μιας χρήσης και τη διαχείριση αποβλήτων καθώς και προώθηση πάνινων τσαντών, αλλά και καθαρισμούς παραλιών με μαθητές και προβολές σχετικών εξαιρετικών ντοκυμαντέρ,
Οι καθαρισμοί ακτών στην Αμοργό πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το πρόγραμμα "SeaChange Greek Islands" του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α.Κ. Λασκαρίδη.
Οι δράσεις για την μείωση της πλαστικής σακούλας στη Σκύρο και στην Αμοργό εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος “ΕΝτοπία” της Europa Nostra και δεν θα είχαν υλοποιηθεί χωρίς την ευγενική χορηγία της ENESEL S.A.
Ευχαριστούμε ακόμα την Skyros Shipping Co και την Blue Star Ferries για τη συνεχή υποστήριξή τους στις δράσεις της ΕΛΛΕΤ.

Δείτε περισσότερα…

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΛΛΕΤ, Δίκτυο ΙΚ & Φεστιβάλ Αθηνών:
«Αθήνα, τόποι μνήμης» για 3η χρονιά!

 
 

 
   

Με απόλυτη επιτυχία και την εντυπωσιακή ανταπόκριση των πολιτών ολοκληρώθηκε η σειρά εκδηλώσεων «Αθήνα, τόποι μνήμης» που πραγματοποιήθηκε φέτος από την ΕΛΛΕΤ και το Δίκτυο Ιστορικού Κέντρου σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο πλαίσιο της ενότητας «Άνοιγμα στην πόλη»!
Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για τρίτη συνεχή χρονιά έχουν αποκτήσει πιστό και πολυπληθές κοινό που φέτος τις ανέδειξαν ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς του Φεστιβάλ! Χιλιάδες πολίτες δήλωσαν συμμετοχή στις μοναδικές ξεναγήσεις, ενώ όσοι δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν το δελτίο προτεραιότητας, απαραίτητο για την σωστή διοργάνωση, ζητούσαν επανάληψη των δράσεων!    
Οι φετινές ξεναγήσεις περιλάμβαναν:
-    5/6: Περίπατο στην Ρωμαϊκή Αγορά & τη Βιβλιοθήκη του Αδριανού με τον καταξιωμένο καθηγητή Μανόλη Κορρέ. Ένα σύνολο σημαντικών μνημείων από τα Ρωμαϊκά χρόνια μέχρι και την Οθωμανική εποχή.
-    11/6:  «Η στράτα του Στράτη στην Αθήνα»: Λογοτεχνικό περίπατο στα βήματα του Στράτη Μυριβήλη, με αφορμή τα 50 χρόνια από τον θάνατο του λογοτέχνη και την συμμετοχή του δημοσιογράφου Νίκου Βατόπουλου, του συγγραφέα Κώστα Ακρίβου και του ηθοποιού Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου. Η δράση υλοποιήθηκε με την πρωτοβουλία και την φροντίδα της Χριστίνας Αγγελοπούλου, εγγονής του Σ. Μυριβήλη και Γενική Γραμματέα της ΕΛΛΕΤ.  
-    2/7: Περίπατο «Ομόνοια - Σύνταγμα, από Στοές και Πλατείες», με τον καθηγητή Παναγιώτη Τουρνικιώτη.  Επίσκεψη στον πορώδη αστικό ιστό του κέντρου της Αθήνας όπου συναντιούνται τα δημόσια με τα ιδιωτικά κτήρια και τον δημόσιο χώρο σε μια ιστορική διαστρωμάτωση όλων των εποχών της πόλης.

Διαβάστε εδώ το άρθρο της Μ. Μπελιβάνη στο Protagon.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

3ο «Open Village» στον Άγιο Λαυρέντιο

 
 

 
   

Σε 2 περιόδους πραγματοποιούνται φέτος οι εκδηλώσεις του «Open Village - Ανοιχτού Χωριού» στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, μια πρωτοβουλία της Κλεοπάτρας Θεολογίδου, προέδρου του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης της ΕΛΛΕΤ, που ένωσε κατοίκους και φίλους του χωριού, καθώς και τοπικούς φορείς, σε μια κοινή προσπάθεια να μπει ένα μικρό λιθαράκι στην τοπική ανάπτυξη, αξιοποιώντας τοπικούς φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους! Η ΕΛΛΕΤ, αναγνωρίζοντας το ενδιαφέρον αυτής της πρωτοβουλίας, την υποστήριξε από την πρώτη στιγμή και την έθεσε υπό την αιγίδα της.

1η περίοδος: Αρωματικά Φαρμακευτικά βότανα, 13-14 Ιουλίου
2η περίοδος: Πολιτιστική κληρονομιά, 5-8 Σεπτεμβρίου

Δείτε περισσότερα...
www.openvillage.gr

Στον ιστότοπο της πρωτοβουλίας, θα βρείτε 
- πληροφορίες για όλες τις εκδηλώσεις
- φωτογραφικό υλικό
- παρουσίαση του Open Village στην ΕΡΑ Βόλου
- μαγνητοσκοπημένες ομιλίες από τις εκδηλώσεις

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Επισκέψιμα Αρχοντικά, σ’ όλη την Ελλάδα!

 
 

 
   

Τη δράση «Επισκέψιμα Αρχοντικά» διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά η ΕΛΛΕΤ το τετραήμερο 16-19 Μαΐου 2019, με την ευγενική χορηγία της Αλεξάνδρας Προκοπίου. Πρόκειται για την ελληνική έκδοση της πανευρωπαϊκής European Private Heritage Week, που δίνει την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να γνωρίσει ιστορικές ιδιωτικές κατοικίες και να ενημερωθεί για τη σημασία αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το σημαντικό αυτό κομμάτι της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς. Ο φορέας που συντονίζει τη δράση είναι το European Historic Houses, αντιπρόσωπος του οποίου στην Ελλάδα είναι η ΕΛΛΕΤ.
Φέτος, άνοιξαν για το κοινό συνολικά 28 κτήρια κατοικίας σε 5 τόπους της Ελλάδας: Αθήνα (1), Καστοριά (9), Κέρκυρα (2), Σαντορίνη (8) και Χίος (8).

Δείτε περισσότερα…
Διαβάστε εδώ το άρθρο του Λ. Ζώρζου στην έκδοση GREECE IS (σελ. 24-26, στα αγγλικά)
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εκδηλώσεις ΕΛΛΕΤ:
Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2019

 
 

Προγραμματισμένες εκδηλώσεις για το διάστημα Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2019.

Τετάρτη 18/9: LIFE IP – Παρουσίαση αποτελεσμάτων πανελλαδικής έρευνας κοινής γνώμης για την Κλιματική Αλλαγή. Κτήριο Τράπεζας της Ελλάδος
Παρασκευή 20/9: Πορεία για την Κλιματική Αλλαγή - Climate March
Τρίτη 29/10: Επίσημη Τελετή Βραβείων Europa Nostra. Παρίσι


Ευχαριστούμε θερμά τους:

- Ίδρυμα Ι. Σ. Λάτση
- ACS - Όμιλος Quest / Θεόδωρος Φέσσας
- Dolphin Capital Partners S.A. / Μίλτος Καμπουρίδης
- ΕΛΑΪΣ Α.Ε.
- TEMES Α.Ε. / Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος
- Φουρλής Α.Ε. / Βασίλης Φουρλής

που προστέθηκαν πρόσφατα στον κατάλογο των γενναιόδωρων χορηγών
που στηρίζουν το έργο της ΕΛΛΕΤ.

FacebookThis email was sent to <<Η Διεύθυνση Email σας>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού · Τριπόδων 28, Πλάκα · Αθήνα, Αττική 10558 · Greece