Copy
Nyhetsbrev BRF Prästgårdsgränd 8-18 NR:2 SEP 2021

Håll koll på din elförbrukning via mobilen!

Nu finns det en app som hjälper dig att hålla koll på din lägenhets elförbrukning.  Appen finns att ladda ner där appar finns (App Store/Google Play). Sök efter AVY Boendeappen. 

Alla lägenhetsinnehavare loggar säkert in med mobilt Bank-ID, vilket försäkrar att det endast är innehavaren som kan se förbrukningen i just sin lägenhet. 
I dagsläget är appen endast tillgänglig för att laddas ner och användas i mobilen.


Frågor som rör inloggning eller annat som är kopplat till själva appen hänvisas till Avy på hello@avy.se

Påminelse om miljörumsregler

Styrelsen vill påminna om reglerna som gäller för miljörummet. I glas, metall och papper ska det endast vara förpackningar. Det betyder att ni inte ska kasta exempelvis trasiga metallföremål i metallinsamlingen utan endast förpackningar. Se även till att tömma förpackningarna på matrester och skölj ur glasförpackningar, samt försluta matavfallspåsarna ordentligt. Under sommaren har vi fått problem med möss och enormt mycket flugor. Anticimex har placerat ut musfällor i miljörummet men för att vi ska bli kvitt med problemen så gäller det att vi tillsammans ser till att reglerna för miljörummet följs. 

Matavfallspåsarna
Stäng igen påsarna väl så att inga flugor kan ta sig in/ut och lägga ägg bland matresterna. Överfyll inte påsarna så att det blir svårt att försluta, eller dunka ner den i kärlet så att den öppnas när den landar. Desto torrare påse desto mindre problem med skadedjur kommer vi ha. Ni får absolut inte lägga plast i kärlen, använd istället dubbla avfallspåsar för att minska läckage. 

Golvet
Inget avfall får läggas på golvet. Ifall er kartong inte får plats i kärlen kom tillbaka vid senare tillfälle. Om det råkar vara så att er förpackning råkar hamna på golvet. Se till att plocka upp dessa och släng de i kärlen. Det finns både sopborste och papper för att torka/städa efter sig ifall du råkar spilla. 

Föremål i vinds- och loftgångar

Ur brand och utrymningsskäl får inga föremål placeras på vindar och loftgångar så att de förhindrar utrymning.

Loftgångarna tillhör föreningen och det ska finnas fri passage för utrymning vid brand. Ställ därför cyklar i cykelförråd och barnvagnar i barnvagnsförråd om dessa inte får plats i er lägenhet. En cykel kan exempelvis falla och blockera utrymning vid brand. 

Gårdsdag den 23:e oktober klockan 10.00

Höstens gårdsdag börjar närma sig och infaller söndagen den 23:e oktober kl 10.00. Vi uppskattar alla medlemmar och hyresgästers hjälp i att göra fint på vår gård och allmänna utrymmen. Ta tillfället i akt för att lära känna era grannar. Vi hoppas på god uppslutning.

Under gårdsdagen kommer alla våra medlemmar och hyresgäster ha tillgång till en container. I containern kan ni slänga grovavfall men ni inte kasta farligt avfall eller elavfall. 

Under gårdsdagen kommer vi bland annat rensa i vindar och allmänna utrymmen. Men vad tycker du mer vi ska göra? Skicka gärna in ett förslag till oss i styrelsen. 

Skicka förslag
view this email in your browser
Copyright © 2021 BRF Prästgårdsgränd 8-18, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp