Copy

Atlas Gezondheid: uw wellness oplossing!

We helpen graag om een samenleving te creëren waarbij iedereen streeft naar 100% mobiliteit en functioneren en waarin iedereen zich voortdurend ontwikkelt en actief inzet om een gezonde levensstijl te realiseren.

  • Wij bieden u een wellness oplossing, waarbij u uw lichaam kunt laten scannen met onze technologie van wereldklasse om een ​​volledig beeld te krijgen van uw gezondheid.
  • We kunnen een hele wellnessscore samenstellen waarbij u precies weet welke aspecten van uw levensstijl aandacht nodig hebben.
  • U wordt onderzocht en behandeld door één van onze chiropractoren die zes jaar op universitair niveau gestudeerd hebben en de nodige kennis en ervaring hebben om u een optimale oplossing te bieden.
Wij breiden ons aanbod uit en bieden de mogelijkheid om functional fitness lessen te volgen bij één van onze personal trainers en lifestyle coaches.

     

Neem nu contact op met onze praktijk in Gorinchem om uw eerste sessie te boeken waarbij we een volledige scan van uw lichaam maken en een wellness score voor u uitwerken. Begin nu met trainen en begin met het creëren van een gezonde en gelukkige levensstijl.
"Atlas Gezondheid bekijkt het hele plaatje!"
www.atlasgezondheid.nl
Waarom veroorzaakt mijn nekpijn hoofdpijn?
 
     

Hoofdpijn kan verschillende oorzaken hebben. Het is belangrijk om de oorzaak van uw hoofdpijn vast te stellen zodat de correcte behandeling en behandelmethode toegepast kan worden.  

Hoofdpijn kan veel verschillende oorzaken hebben zoals bijvoorbeeld:
• Te weinig water (uitdroging),
• Hoge bloeddruk
• Hormonen
• Oor- en oogproblemen, infecties of ontsteking
• Herseninfecties of - ontsteking
• Te veel alcohol en/of roken
• Tumoren
• Stress
• Slechte houding
• Kiespijn
• Kaakproblemen
• Nekpijn

Veel mensen met nek- en hoofdpijn weten dat beide pijnen verwant zijn aan elkaar. Maar heb je je ooit afgevraagd waarom je hoofdpijn krijgt als je nek stijf en/of pijnlijk is? Ten eerste is het belangrijk om te begrijpen dat er een aantal verschillende mechanismen zijn die hoofdpijn veroorzaken, afhankelijk van de locatie en de aard van de hoofdpijn. Als je hoofdpijn begrijpt en weet hoe het mechanisme werkt, dan kan je  hoofdpijn effectiever aanpakken. Twee veel voorkomende soorten hoofdpijn die chiropractoren behandelen, zijn cervicogene hoofdpijn en spanningshoofdpijn.
 
Cervicogene hoofdpijn, is hoofdpijn die zich vanuit de nek ontwikkelt waarbij de pijn gelokaliseerd is in de basis van de schedel (achterhoofdsknobbel) en/of nek. De hoofdpijn ontwikkelt zich wanneer de spieren, gewrichten en/of schijven in het bovenste deel van de nek - het dichtst bij de schedel –niet goed werken. Meestal komt de pijn tot uiting na een eerder nekletsel, zoals bijvoorbeeld bij een auto-ongeluk (whiplash), slechte houding of herhaalde nek- en schouderbewegingen. De pijn verergert bij specifieke nekbewegingen of een behouden houding. Meestal ontwikkelen mensen pijn aan één kant van het voorhoofd, de slapen, de ogen en zelfs de oren (M. Carnes & N Vizniak 2010).
https://www.ccsbismarck.com/cervicogenicheadaches/
 
Spanningshoofdpijn: voelt meestal aan als een 'band' rond het hoofd en bevindt zich aan beide kanten van het hoofd (bilateraal). Spanningshoofdpijn komt vaker voor bij vrouwen en mensen ouder dan 20 jaar. In tegenstelling tot cervicogene hoofdpijn, ontstaat ​​deze hoofdpijn door spierspanning of triggerpoints die zich ontwikkelen in de bovenrugspieren, nek of schouders. Het is belangrijk om te weten dat spieren, gewrichten en zenuwen samenwerken. Daarom is het essentieel dat het hele systeem beoordeeld en geanalyseerd wordt. Spanningshoofdpijn ontstaat vaak door stress, een slechte houding, spieronevenwichtigheden, kaakproblemen en zelfs depressie (M. Carnes & N Vizniak 2010).
https://www.structurabodytherapies.com/topics/tension-headaches/

Vertel aan je chiropractor wanneer je last hebt van hoofdpijn want een chiropractische behandeling kan zeer succesvol zijn.


Laura
Chiropractor
Facebook
YouTube
Website
www.atlasgezondheid.nl
Copyright © 2020 ATLAS GEZONDHEID, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp