Copy
Bekijk de e-mail in je browser
Nieuwsbrief NBS Dirk van Veen
Februari 2022

Agenda

Ma 21 feb: Aanmelden adviesgesprek groep 8 via Parro 
Di 22 feb: MR 
Wo 23 feb: Rapport mee 
Do 24 feb: Carnaval op school 
Vrij 25 feb t/m 6 mrt: Carnavalsvakantie 

 

Ma 7 mrt: Aanmelden ouderavond groep 3 t/m 7 via Parro
Wo 9 en ma 14 mrt: Ouderavond groep 8
Wo 16 en do 21 mrt: Ouderavond groep 3 t/m 7  
Wo 23 mrt: Dag van de Lentekriebels 
Ma 28 mrt t/m 1 april: Groene voetstappen 
Do 31 mrt: Theoretisch verkeersexamen 

Corona staartje

De laatste versoepelingen zijn een feit! Tot de vakantie houden we alles nog even bij hetzelfde. Voor de leerlingen van groep 6, 7 en 8 laten we al wel het mondkapjes advies vervallen. Ook ouders mogen weer in de school maar nog wel met een mondkapje en op 1.5m.
Na de carnavalsvakantie:

  • Gaan we terug naar de oorspronkelijke schooltijden: om 8:35 uur gaan de deuren open voor alle kinderen en de lessen starten voor iedereen om 8:45 uur (natuurlijk mogen de kinderen uit de  groepen 1 en 2 tot aan de schuifdeuren worden gebracht). Er is toezicht op het plein vanaf 8.30 uur. Iets later dan u gewend was dus!
  • De schoolbieb gaat weer open
  • Ook het luizenpluizen mag weer van start
  • De oudergesprekken mogen weer in school plaatsvinden (natuurlijk wel even afspreken met de juf of meester)
  • Geen mondkapjes meer en ook weer wat minder afstand!
  • Bij een positieve (zelf) test en bij klachten blijft uw kind thuis. We vragen u om de actuele adviezen van de GGD te volgen.

Zo blij met onze nieuwe pleinen! 

Het grote plein en het kleine plein zijn nu bijna helemaal klaar!!! We kunnen niet wachten tot in het voorjaar alle beplanting, de gesnoeide bomen en de wilgentunnel op het kleuterplein gaan uitlopen. In de pauzes wordt er al volop gespeeld op de nieuwe speeltoestellen. Sommigen vragen zich terecht af waarom er dan toch nog zo'n lelijke stapel stenen en zand op het plein voor de school ligt... Deze materialen zijn bedacht voor de extra fietsenstalling die we hopen te realiseren naast het grote plein. Hiervoor zijn we in overleg met de gemeente. Inmiddels is onderzocht of we de grond kunnen betegelen zonder de boom naast het plein te beschadigen. Het gaat dus de goede kant op! 

Foto impressie

Lerenleren in ontwikkeling  

Ik raak zelden mijn spullen kwijt, weet na een instructie heel goed wat ik moet doen, kan volgens een vaste volgorde werken en laat me niet afleiden. Daarnaast kan ik heel goed schakelen als het even tegenzit en ben ik een kei in feedback geven en ontvangen. En dan heb ik nog niet eens gezegd hoe goed ik mijn huiswerk kan inplannen!!! 

Lees verder...

Lees verder

Een fiets bij elkaar gespaard!!!! 

In september hadden we de week van de Groene Voetstappen. Een week waarin we vragen zoveel mogelijk op voeten en fietsen naar school te komen. Een week lang promoten we dit extra en houden we secuur bij of het ook lukt.

Lees verder...

Lees verder

The Masked Singer Kids 

Wat er allemaal gaat gebeuren met carnaval in ut Kielegat is nog niet duidelijk. Stichting Kielegat werkt momenteel verschillende scenario’s uit, maar droomt al bijna twee jaar over een normale carnaval, maar wat er bij ons toch ook gebeuren zal, we vieren altijd carnaval! We zullen er samen voor zorgen dat we binnen de maatregelen een ontzettend fijne, leutige dag met elkaar zullen beleven. Dit prachtige stuk cultureel erfgoed moeten we uiteraard koesteren.  

Lees verder

Gym op het rapport 

In onze gymlessen staat lekker samen bewegen en daar plezier aan beleven voorop. Dit doen we door het aanbieden van diverse beweeg- en spelvormen. Wij gebruiken hiervoor de jaarplanning van het bewegingsonderwijs gebaseerd op het Athletic Skills Model (ASM).

Lees verder

Betaling Tussenschoolse opvang (TSO) 

Via Schoolkassa ontvangt u 4 x per jaar een betaalverzoek op 1 september, 1 december, 1 maart en 1 juni. De vakanties en vrije dagen zijn verrekend zodat het bedrag voor alle kwartalen gelijk is. Helaas staan er nog betalingen open. Mocht het aan uw aandacht zijn ontsnapt, dan heeft u gisteren een reminder ontvangen. Graag maken we u erop attent dat de TSO geen vrijwillige bijdrage is aangezien de TSO wordt verzorgd door Kober.

CO2-meters in de lokalen


Minister van onderwijs, Dennis Wiersma op 2 feb 2022: "Met onderwijs en gemeenten slaat OCW de handen ineen voor goede ventilatie in de klas". Dit begint met een CO2 meter in elk lokaal.
Goed om te weten dat veel van onze lokalen al voorzien waren van een CO2-meter. Deze registreert constant de waardes in de klas en is ter plaatse en op afstand uit te lezen. Zo kunnen we goed monitoren of de ventilatie in de klassen afdoende is.

Afscheid

Beste ouders,
 
Na 15 jaar ga ik de Dirk van Veen verlaten voor een nieuw avontuur. Ik heb een nieuwe baan als kleuterleerkracht in Gilze.
Ik kijk terug op een hele mooie periode. Ik ben als beginnende leerkracht begonnen op de Dirk in groep 4. Al snel kwam ik op mijn plekje bij de kleuters.
 
Kleuteronderwijs is waar mijn hart ligt.
Ik geniet van hun ontwikkeling,
Ik krijg een glimlach van hun verwondering,
Ik moet lachen van hun schaterlach,
Ik kan leren van het leren van de kleuters.
 
Dank voor het vertrouwen.
 
Groetjes Saskia
 

Even voorstellen...

Beste ouders/verzorgers, 

Graag wil ik mezelf even voorstellen want ik ben een nieuwe leerkracht op de Dirk van Veen. 
Ik ben Nataschja Mous- Arnold, 50 jaar en kom uit Breda. De afgelopen 22 jaar heb ik met veel plezier gewerkt op een basisschool in Etten-Leur. Hier heb ik veel ervaring en kennis opgedaan en les gegeven in alle groepen van het basisonderwijs door de jaren heen.

Lees verder
NBS Dirk van Veen
Laan van Mecklenburg 30
4818 GD Breda
T 085-3001222


www.nbsdirkvanveen.nl


Voorkeuren aanpassenUitschrijven voor deze nieuwsbrief