Copy
Bekijk deze nieuwsbrief online
NIEUWSBRIEF
OKTOBER 2020

Nog witte restafvalzakken? Vergeet je stickers niet te kopen!


Stickers voor op de witte restafvalzakken zijn nog te koop tot 31 december 2020. Je kan ze wel nog gebruiken tot eind 2021. Stickers zijn verkrijgbaar op de recyclageparken, aan het onthaal van Mirom Menen en in de gemeentehuizen.
 
>> Nog stickers nodig?

Afvalophalers en parkwachters staan week lang in de kijker


In de week van 23 tot 29 november zetten we de afvalophalers en parkwachters in de kijker. Ze plukken de afvalzakken van voor je deur en wijzen je de weg op het recyclagepark. Tijdens de week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter geven we hen extra complimenten met onder meer het inkleuren van een tekening.
 
>> Zo kan je complimenten geven

Sluitingsdagen recyclageparken


Op maandag 2 en woensdag 11 november zullen de recyclageparken van Mirom Menen gesloten zijn door Allerzielen en Wapenstilstand. Op de andere dagen in de week zullen de recyclageparken gewoon open zijn.

Extra aandacht voor papier en karton


Mirom Menen roept op tot een betere sortering van papier en karton. Daarom was oktober papier- en kartonmaand met heel wat acties in het straatbeeld. Ook de komende weken is er extra aandacht voor papier en karton.
 
>> Hier lees je alle acties

Acties tegen sluikstort


Deze maand vond voor de zesde keer de Week van de Handhaving plaats. Ook Mirom Menen ging de strijd aan tegen sluikstort en zwerfvuil. Er waren onder meer extra controles voor sluikstort bij glasbollen.
 

Dit hergebruiken we het vaakst


Uit een studie van het Vlaams Steunpunt Circulaire Economie blijkt dat de Vlaming in 2019 voor gemiddeld 33,8 kg goederen hergebruikt heeft. Meubelen hergebruiken we het vaakst.

>> Kom hier meer te weten over de studie

Batterijen spelen verstoppertje


Onder het motto “Zoek mee” dagen Bebat en de OVAM de Vlaming uit om op zoek te gaan naar lege batterijen die zich overal in huis verstoppen.

>> Zo veel lege batterijen liggen in jouw huis

Op de hoogte van ons nieuws


Volg ons via onze website en Facebook om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes. Heb je een dringende vraag? Bel ons of stuur een mail.
 

Contact Mirom Menen

Mirom Menen
Industrielaan 30
8930 Menen
T: 056 52 81 30

info@mirom-menen.be
www.mirom-menen.be

Openingsuren burelen

Maandag tot en met donderdag:
8-12 uur en 13-16.30 uur
Vrijdag:
8-12 uur
 
Facebook
Website
Email
Inschrijven
Aarzel niet om deze nieuwsbrief door te sturen naar vrienden, collega's en kennissen.