Copy
View this email in your browser

11-06-2019

Eerste Nieuwsbrief


Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het FindMyApps project!
Waarom sturen wij u deze nieuwsbrief?
  • Om u te informeren over de stand van zaken van ons project;
  • Om ervaringen van deelnemers aan ons project met u te delen;
  • Om u op de hoogte te brengen van resultaten en updates;
  • En om meer bekendheid te geven aan het FindMyApps project!

We zijn op zoek naar nieuwe deelnemers! Doet u mee?

Voor het FindMyApps onderzoek zijn wij op zoek naar nieuwe deelnemers. We zijn op zoek naar mensen met beginnende dementie of milde cognitieve stoornissen én hun mantelzorgers die willen deelnemen aan ons onderzoek. Het FindMyApps programma helpt mensen om apps te vinden die zelfredzaamheid bevorderen en mensen stimuleren om deel te nemen aan sociale activiteiten. Hieronder ziet u het beginscherm van het FindMyApps programma.
Bent u geïnteresseerd in het werken met een tablet (bijv. Ipad/Android) en/of wilt u graag helpen het leven van thuiswonende mensen met beginnende dementie te verbeteren? Stuur dan een mailtje naar k.beentjes@vumc.nl of bel naar 020-788 4613. Voor vragen, opmerkingen of suggesties kunt u ook mailen of bellen!

Bedankt voor het deelnemen!

Dit kaartje van Nederland laat zien waar we tot nu toe mensen hebben gevonden die bereid zijn bij te dragen aan ons onderzoek! Wij willen graag alle deelnemers die meedoen of meegedaan hebben bedanken voor hun inzet en tijd!

We willen we nog een aantal partners extra bedanken, zij hebben ons erg geholpen bij het vinden van deelnemers voor het FindMyApps project: 
  • Alzheimercentrum Amsterdam;
  • Alzheimer Café's in Amstelveen, Hengelo, Zwolle, Weesp en Enschede
  • Ontmoetingscentrum 't Ribbelt, Glanerbrug en Amstelveen;
  • Ondersteuningsgroep jonge mantelzorgers Carinova Deventer;
  • Stichting Mantelzorg en Dementie;
  • En dagbehandeling Sensire.

Vernieuwde website FindMyApps!

Sinds kort is onze website vernieuwd. Wilt u meer informatie over het FindMyApps programma, ons onderzoek of wilt u publicaties lezen over FindMyApps? Bezoek dan onze website!
Klik hier om onze vernieuwde website te bekijken!

Verpleegkunde studenten Saxion leren van pilot 'FindMyApps'

Het onderzoek naar de gebruiksvriendelijkheid van FindMyApps biedt voor studenten verpleegkunde van Saxion Hogeschool, gelokaliseerd in het oosten van Nederland, een unieke kans om meer inzicht te krijgen in de behoeften en wensen van mensen met dementie en hun mantelzorgers. De kennis en ervaring die ze hierbij opdoen zal ze in de toekomst helpen om de kwaliteit van zorg voor deze doelgroep verder te verbeteren! Het meewerken aan dit onderzoek maakt onderdeel uit van hun afstuderen aan de hbo-v. In de periode september 2018 t/m januari 2019 hebben 10 studenten in twee groepen hier hard aan gewerkt. Ze waren erg content met de opgeleverde studieresultaten, zie foto’s. 

Met dank aan Petra Bosvelt, Francisca de Wild, Martine Striek, Mariël van Wijngeeren, Djara Tshisanda, Myrthe Dijkman, Lieke Papen, Nina de Bakker, Sumeyra Acem en Sanne Schurink.

Wat vinden onze deelnemers en hun mantelzorgers van FindMyApps?

Tijdens ons onderzoek testen we ook wat mensen van het onderzoek en van het FindMyApps programma vinden. Hierbij kijken we niet alleen naar wat de persoon met geheugenproblematiek ervan vindt maar ook hoe zijn/haar mantelzorger FindMyApps ervaart. Hieronder delen we een aantal quotes van beiden.

Ervaringen van deelnemers
"Het is een leuke activiteit zodra je weet hoe het werkt. Het is interessant!"

"Ja, ik denk dat [mijn leven is veranderd]. Het is niet heel erg veranderd, maar ik denk wel dat het je veranderd. Je weet meer, je hoort meer, je ziet meer en je sociale omgeving is anders. Als ik kijk naar mijn zus, haar wereld is heel klein. Een tablet kan je wereld veel groter maken!"

"Het is net als de krant uit de brievenbus halen en de TV aanzetten. Het is nu een deel van mijn leven, ik doe het automatisch!"


Ervaringen van mantelzorgers
"Ik vind het een openbaring om te leren dat mensen die beginnende dementie hebben toch nog dingen kunnen leren. En ik dacht echt dat mensen met dementie niets meer konden leren, ik dacht echt dat is idioot … Vooral die methode [foutloos leren] dat heb ik echt wel op die manier gedaan en ik hoop dat dit ook werkt voor de lange duur."

"Ik vind het een leuke ervaring als ik zie hoe mijn man zich hiermee kan vermaken, dus dat vind ik wel heel prettig dat hij wat te doen heeft zeg maar. Ik merk toch dat mijn man passief wordt, dus dan is dit toch wel een leuke invulling zeg maar van zijn dag."

"Ik denk dat het hem wat meer zelfvertrouwen geeft."

Nieuwe medewerker

Sinds 1 mei is er een nieuwe junior onderzoeker begonnen bij het FindMyApps project. Kim Beentjes neemt de taken over van Floriana Mangiaracina. Ze studeerde aan de universiteit van Maastricht en de universiteit van Zagreb in Kroatië. Ze kijkt er erg naar uit om dit project voort te zetten!

Meer informatie? Lees dan onze brochure!

Voor meer informatie voor uzelf of iemand in uw omgeving hebben we een brochure waarin u de belangrijkste informatie kunt vinden over deelname aan ons project. 
Klik hier om onze brochure te downloaden
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2019 FindMyApps, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp