Copy

Rosenbladet #12

Nu har ett år gått sedan Rosenbladet drog igång. Den 11 maj 2019 skickades det första Rosenbladet ut till alla medlemmar och andra intresserade. Rosenbladet väcktes av en ny ledamot i VU förra året, en idé som togs emot med öppna armar och har fått positivt bemötande från många medlemmar. Och nu läser du nummer 12 av Rosenbladet. Du hittar alla tidigare utskick på vår hemsida;
https://hudiksvall.socialdemokraterna.se/rosenbladet/
Men även om vi tycker att detta är bra så går det att göra bättre. Därför är vi glada om du som har idéer eller tankar på hur vi kan utveckla Rosenbladet skickar de till oss.

Den 19 april genomförde vi årsmötet digitalt. I sedvanlig ordning så valdes en ny styrelse till arbetarekommunen och många andra funktioner. En närmare presentation av den nya styrelsen kommer under året men redan nu kan du se vilka som sitter i styrelsen på våran hemsida:
https://hudiksvall.socialdemokraterna.se/om-oss/s-styrelse-i-hudiksvall/

Det nya VU har hunnit träffats en gång och planeringen av verksamhetsåret är igång. Det blir ett annorlunda verksamhetsår då det första beslutet vi fick ta var att ställa in alla fysiska medlemsaktiviteter fram till och med sista juli just nu. Istället övergår vi till digitala medlemsmöten. Redan nästa vecka den 18/5 kl 18:30 bjuder vi in till ett samtal om skolan och veckan efter den 26/5 kl 18:30 ska representantskapet besluta om några fyllnadsval samt information ifrån kommunen.

Det och mycket mer kan du läsa om i detta Rosenblad, nummer 12 i ordningen.
Måndagen den 18/5 kl 18:30 bjuds alla medlemmar in till ett samtal om likvärdig skola tillsammans med Linus Sköld, riksdagsledamot och ledamot i utbildningsutskottet.
Linus kommer prata om vad som sker inom skolans område nationellt, utredningen om en mer likvärdig skola som presenterades för regeringen i april samt sina erfarenheter av förändringar inom skolstrukturen.
Så har du frågor om förändringar inom skolan på nationell nivå eller annat inom skolans område. Ställ de via detta digitala medlemsmöte.

Alla medlemmar som önskar och vill har möjlighet att ansluta sig till samtalet via Zoom.

Använd denna länk eller mötes id och lösenord nedan

https://us02web.zoom.us/j/85205186117?pwd=MjcvcFJnNnhUNHNVOFpwbkdCUHRvdz09

Mötes ID: 852 0518 6117
Lösenord: 577439


För att ha möjlighet att ställa frågor måste du ansluta via Zoom. Men det går bra att följa alla våra digitala möten via hemsidan:
https://hudiksvall.socialdemokraterna.se/digitala-moten/
Tisdagen den 26/5 kl 18:30 kommer representantskapet att träffas för att genomföra några fyllnadsval som blev kvar från årsmötet. Förutom de valen kommer även Mikael Löthstam (Kommunalråd Hudiksvall) att informera om vad som sker i kommunen, både när det gäller Covid-19 men också annars.


Använd denna länk eller skriv in mötes ID och lösenord i Zoom.
https://us02web.zoom.us/j/87694468080?pwd=ZitsNTBScHlQUU5TRFlvUkV5aDFyZz09

Mötes ID: 876 9446 8080
Lösenord: 459751


För att ha möjlighet att ställa frågor måste du ansluta via Zoom. Men det går bra att följa alla våra digitala möten via hemsidan:
https://hudiksvall.socialdemokraterna.se/digitala-moten/
Nästa att presentera sig är Anna-Carin Keisu
 

Hej, jag heter Anna-Carin Keisu och bor i Forsa. Jag och familjen flyttade hit från Skåne 1994 men jag är född och uppväxt i Sandviken. Vi har tre döttrar och det var framför allt skolfrågorna som fick mig att engagera mig politiskt och då självklart i socialdemokraterna. Jag började i kommundelsnämnden och fick sedan möjlighet att bli ordförande i Lärande- och kulturnämnden 2007-2010. Det var en fantastiskt rolig tid, trots tuff ekonomi och skolnedläggningar. 

Därefter minskade jag ner på förtroendeuppdragen och valde att satsa på mitt arbete istället. Men jag saknade verkligen det politiska livet, att träffa likasinnade och diskutera hur vi kan skapa ett bättre samhälle för alla, trots att jag hade förmånen att ha ett intressant och givande arbete.

Nu är jag ordförande i Hudiksvallsbostäder sedan några år, vilket också är ett fantastiskt givande uppdrag. Att få vara med och se hur allmännyttan kan bidra, både att tillhandahålla bra bostäder för alla och att vara med på resan för Hudiksvalls kommun att bli den bästa kommunen att leva och verka i. Jag har också åter fått förtroende att sitta i kommunfullmäktige.

Utan att prioritera mellan mina uppdrag så vill jag ändå framhålla mitt uppdrag sedan flera år att vara sammankallande i arbetarkommunens valberedning som extra viktigt. Att få vara med och sätta ihop team, tex nämnder och styrelser, som på bästa sätt ska förvalta våra skattepengar och bidra till att skapa en än bättre livssituation för våra kommunmedborgare. Att få se partimedlemmar komma samman, nya som gamla, och jobba tillsammans för partiet med bland annat målsättningen att vinna val. 

Jag avslutar med att skriva ett av de finaste ord jag vet och jag vill verkligen betona dess viktiga betydelse - ordet är solidaritet. Det handlar bland annat om allas lika värde och allas rätt till det stöd man behöver utifrån de förutsättningar man har - ”Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov”. Solidaritet är min drivkraft att engagera mig, vare sig det gäller mitt engagemang i politiken eller mitt arbete i socialtjänsten.

Denna månad skriver Patrik Lundqvist, Riksdagsledamot, månadens krönika. Läs ett utdrag här och tryck på knappen nedan för att läsa hela krönikan.

En av de saker som förenar oss socialdemokrater är idén om ett samhälle där vi istället för att låta plånboken avgöra tillgången till viktiga samhällsfunktioner, har vi beslutat om vad vi som invånare har rätt till och bekostar de rättigheterna gemensamt. Helt enkelt en grundläggande trygghet och en välfärd byggd på var och ens behov, betalad av var och en efter förmåga.

Ovanstående idé delas med de flesta svenskar, även utanför vårt parti. Men högern har lyckats slå in kilar mellan vad människor vill och vad de istället röstar för. Högern lovar samma rättigheter, på samma principer, men för lägre kostnader. De säljer alltså in idén att om bara privata entreprenörer får använda sin uppfinningsrikedom och en mindre byråkrati än det offentliga har, så kan invånarna få ut samma tjänster och rättigheter men billigare och bättre.
Läs hela krönikan här
 
Expen har stängt kommande veckor på grund av Covid-19. VU har beslutat att alla fysiska medlemsaktiviteter är inställda. Men vi kör på med digitala medlemsaktiviteter istället.

I slutet av varje utskick kommer vi sammanställa de aktiviteter som är planerade inom vår AK dit alla medlemmar är inbjudna.
Information hur du ansluter till mötet hittar du ovan.

18 maj kl 18:30 - Likvärdig skola, ett samtal med Linus Sköld, Riksdagsledamot (S)
26 maj kl 18:30 - Repskap


Besök gärna vår hemsida på http://hudiksvall.socialdemokraterna.se också, vi arbetar med att hålla den uppdaterad men har svårt att hinna med. Vill du hjälpa till med hemsidan eller Rosenbladet så tveka inte att kontakta oss.
 
Vi vill gärna ha dina åsikter kring arbetet i partiet och detta utskick.
Svara gärna på mailet med dina synpunkter eller kontakta någon i AK Styrelsen.
Utan alla er medlemmar står partiet stilla, det är tillsammans vi utvecklar partiet och vår politik.
Kontakta oss via mail
Facebook
Website
Avsändare:
Hudiksvalls Socialdemokratiska Arbetarekommun


Our mailing address is:
hudiksvall@socialdemokraterna.se

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Socialdemokraterna Hudiksvall · Gammelbansvagen 6 · Hudiksvall 82440 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp