Copy

Rosenbladet #15

Äntligen börjar verksamheten dra igång, om än med digitala verktyg och avstånd bland oss som deltar fysiskt. Och med det kommer många nya spännande politiska samtal.

I detta utskick kan du lära känna vår Maj-Britt Norlander som är sammankallande i pensionärsutskottet, inbjudan till samtal om medlemsvärvning och vad som är på gång i partiet. Månadens krönikör är Mikael Andersson som skriver om vikten av det facklig politiska arbetet. Läs hela hans krönika genom att klicka på knappen nedan.

Styrelsen träffades (vissa fysiskt och vissa digitalt) under förra veckan och började arbetet inför valet 2022. Vilka samhällsfrågor kommer vara viktiga tills dess? Vilka samhällsutmaningar har vi lösningar på? Behöver vi fördjupa kunskaper inom något område? Det är några av de frågeställningarna vi skickat ut till alla ordföranden i våra S-föreningar. Och nu vill vi att alla medlemmar deltar i dessa viktiga samtal.
Kontakta din S-ordförande för att ge dina åsikter och att du vill vara med och påverka.

Styrelsen utsåg även den organisationsgrupp som fått i uppdrag att se över arbetarekommunens organisation. Hans Svedberg (sammankallande), Liza di Paolo Sandberg, Mikael Andersson och Åsa Persson kommer fram till årsmötet nästa år att arbeta med den frågan. 

Varmt välkommen till ett helt nytt Rosenblad, och har du som medlem synpunkter på innehållet eller vad vi i partiet arbetar med, tveka inte att höra av dig. Jag tar gärna en fika på stan, kontoret eller ett samtal via telefonen.

Jim Svensk Larm
Ordförande Hudiksvalls AK
Nästa att presentera sig är Maj-Britt Norlander
 

Hej!

Maj-Britt Norlander heter jag och jag bor med min man i Hudiksvall sedan 38 år tillbaka. Jag har arbetat hos arbetsförmedlingen på olika orter i 40 år men mest i Hudik och nu är jag pensionär sedan 2013. Jag är medlem i socialdemokraterna sedan 1972.

2013 blev jag ordförande i PRO Hudiksvall och hösten 2015 fick jag uppdraget att vara sammankallande i Arbetarkommunens pensionärsutskott. Vi är 10 valda representanter från föreningarna i Arbetarkommunen som oftast träffs i lokalen på Storgatan. Tyvärr deltar inte alla i de fyra möten som vi har varje år och det gör det svårt att få fart på verksamheten. Utskottet har behandlat viktiga områden som berör oss äldre i kommunen. Särskild vikt har lagts på frågor om alltför lite byggande av trygghets- och äldreboenden, aktiviteter för att motverka ensamheten som många äldre upplever, service i glesbygden, kostfrågor och åldersdiskriminering. Vid flera möten har möjligheten att få åka buss gratis på dagtid tagits upp. Kostnaden för kommunen bör ställas mot att förbättra miljön samt att förebygga ensamheten. Pensionärsutskottet har fått fortlöpande information om Hudiksvall Hela Livets verksamhet som utökats med trygghetspunkter i tre orter. De senaste åren har vi bjudit in politiker och personer som arbetar med äldrefrågor för att lämna synpunkter och påverka.

Vi hade bjudit hit Elsemarie Bjellkvist från Stockholm i april för att få tips och råd om hur vi ska utveckla vårt uppdrag. Hon arbetar aktivt med äldrefrågor inom Socialdemokraterna och ingår i gruppen seniorsossar. Tyvärr blev vi tvungna att ställa in den aktiviteten. Vi har tagit en pandemipaus i pensionärsutskottet och håller mail/brev kontakt med varandra under hösten och vår planering är att fortsätta så fort det finns möjligheter. Med mer kunskap om hur vi ska kunna påverka kommer vårt utskott i arbetarkommunen att få en större betydelse i det politiska arbetet.

Onsdagen den 30 september kl 18:30 bjuds alla medlemmar in till ett samtal om hur arbetet i Riksdagen fungerat i år samt vad som är på gång i Partistyrelsen med Åsa Lindestam.
Åsa är riksdagsledamot från Söderhamn och vice talman i Riksdagen. Hon är dessutom Gävleborgs representant i partistyrelsen. Åsa kommer berätta hur riksdagen arbetet hittills i år, hur utvecklas demokratin under denna pandemi och vad är på gång i partistyrelsen? Har du funderingar om något av detta?
Ställ de via detta digitala medlemsmöte.

Alla medlemmar som önskar och vill har möjlighet att ansluta sig till samtalet via Zoom.

Använd denna länk eller mötes id och lösenord nedan

https://us02web.zoom.us/j/81052305057?pwd=aGFkS083azJwOGllN1JuK1p5NjBOUT09

Mötes ID: 810 5230 5057
Lösenord: 699035

Torsdagen den 8 oktober kl 18:30 bjuds alla medlemmar in till ett samtal om hur vi får fler medlemmar och hur vi ska få medlemmarna att stanna med Barbro Andersson.
Barbro är medlemsansvarig i Distriktsstyrelsen och till vardags ordförande för kommunal mitt. Att få fler medlemmar och lyckas behålla är viktigt för att fortsätta ha ett aktivt parti. Har du funderingar om något av detta?
Ställ de via detta digitala medlemsmöte.

Alla medlemmar som önskar och vill har möjlighet att ansluta sig till samtalet via Zoom.

Använd denna länk eller mötes id och lösenord nedan
https://us02web.zoom.us/j/83098435042?pwd=aWFlRmltQ2FDZW1vT1R3Wm16VGY3UT09 

Meeting ID: 830 9843 5042 
Passcode: 878903

Denna månad skriver Mikael Andersson, LO-facket Norra Hälsinglands ordförande månadens krönika. Läs ett utdrag här och tryck på knappen nedan för att läsa hela krönikan.


Jag är fackligt-politiskt ansvarig för Seko Gävle-Dala.

Varför skriver jag detta?

Jag tror att just detta uppdrag är ett av de viktigaste som finns i en fackförening, därför att vi är den förlängda armen mellan arbetsfrågor och regeringsbeslut.

Om man som fackligt-politiskt ansvarig skaffar sig ett stort nätverk som sträcker sig ända upp i regering och riksdag, ökar chansen att de läser de förslag som vi förmedlar från våra arbetskamrater.

Som ansvarig är man med i den politiska debatten, genom att skriva insändare och ha, om möjligt politiska diskussioner på arbetsplatsen och på arbetsplatsbesök.

Jag skriver om möjligt för att ibland går det inte att föra politiska samtal för att folk antingen går därifrån eller är av en uppfattning politiskt som inte går att resonera med, utan att det blir dålig stämning, på ett hotfullt sätt.
 

En fråga som vi uppmärksamt följer nu är ju LAS utredningen.

LO och de 14 fackförbunden har nu antagit Sekos motion.....

Läs hela krönikan här
Lördagen den 26 september genomförs nästa del i distriktskongressen. Lika som med del 1 så kommer den genomföras digitalt och respektive arbetarekommun samlar sina ombud för att delta i kongressen.
Barry Gustafsson och Christina Mattisson är delegationsledare, har du frågor om distriktskongressen kan du kontakta de.

Den nationella kongressen har blivit förflyttad pga rådande läge med Covid-19 pandemin som fortsatt påverkar samhället och kommer göra under en lång tid framöver. Partistyrelsen har därför beslutat att flytta kongressen till 3-7 november 2021. Det innebär att det är mindre än 1 år före valet och blir ett välkomnande startskott för en valrörelse med interna demokratiska diskussioner och beslut.
Med anledning av det kommer även tidsplanen för kongressen att påverkas, ny tidsplan för Hudiksvalls AK blir;
3/5 2021 - Möjligheten att skicka in motioner öppnas
3/6 2021 - Sista dag att skicka in motioner till partistyrelsen (Samtliga motioner ska skickas in till Hudiksvalls AK före för behandling, datum för det kommer under nästa år)
3/6 2021 - Första dag som val av ombud till kongressen kan starta
3/8 2021 - Val av ombud till kongressen ska avslutas

Mer information gällande nomineringar till ombud för partikongressen kommer under nästa år. Men börja redan nu att fundera på motioner du vill skicka till kongressen.
 
Expen har tillsvidare stängt på grund av Covid-19. Enstaka dagar kan Expen vara bemannad men vi ber medlemmar att höra av sig via E-post. Fysiska medlemsmöten är inställda tillsvidare. Men vi kör på med digitala medlemsaktiviteter istället.

I slutet av varje utskick kommer vi sammanställa de aktiviteter som är planerade inom vår AK dit alla medlemmar är inbjudna.
Information om hur du ansluter till mötet hittar du ovan.

Samtliga aktiviteter sker via Zoom
30 september - Digitalt samtal med Åsa Lindestam
8 oktober - Digitalt samtal med Barbro Andersson
13 oktober - Nästa utskick av Rosenbladet

Besök gärna vår hemsida på http://hudiksvall.socialdemokraterna.se också. Vill du hjälpa till med hemsidan, Facebook eller Rosenbladet så tveka inte att kontakta oss, vi tar gärna emot all hjälp vi kan få.
 
Vi vill gärna ha dina åsikter kring arbetet i partiet och detta utskick.
Svara gärna på mailet med dina synpunkter eller kontakta någon i AK Styrelsen.
Utan alla er medlemmar står partiet stilla, det är tillsammans vi utvecklar partiet och vår politik.
Kontakta oss via mail
Facebook
Website
Avsändare:
Hudiksvalls Socialdemokratiska Arbetarekommun


Our mailing address is:
hudiksvall@socialdemokraterna.se

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Socialdemokraterna Hudiksvall · Gammelbansvagen 6 · Hudiksvall 82440 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp