Copy

Rosenbladet #9

Socialdemokraterna i Hudiksvall bjuder tillsammans med Reformisterna in till öppet möte om en annan ekonomisk politik med Reformisternas ordförande Markus Kallifatides. 

Reformisterna är en ny socialdemokratisk förening med syftet att stimulera till utveckling av och opinionsbildning för en progressiv ekonomisk politik. Vi presenterar därför ett helt program med förslag på en ny socialdemokratisk ekonomisk politik, en starkare socialdemokrati och ett bättre Sverige. 

Vi är övertygade om att många människor vill diskutera politik på riktigt. Många vill vara med och utveckla reformer och bilda förslag som förbättrar Sverige. Vi vill vara en rörelse för utvecklande av reformistiska idéer och förslag bland socialdemokratins medlemmar och sympatisörer.

Välkommen!

Folkets Hus Iggesund
20/2 kl 18:30
Gå till evenemanget på facebook
Nästa på tur att presentera sig är Annika Huber
 

Hej! Jag heter Annika Huber, är 52 år och bor i Forsa, är bl.a.utbildad undersköterska, mentalskötare, personalvetare och säljare. Jag flyttade hit från Stockholm 2004 med hela min familj.

Jag började tidigt i livet att engagera mig i rättvisefrågor och efter ett år som au pair i USA förstod jag vilket fantastiskt demokratiskt land Sverige var. Det som så många inom fackföreningsrörelsen och sossarna kämpat för som skolgång åt alla, föräldraförsäkring, sjukvård utan privata försäkringar, arbetsrätt mm. var inget som man bara kunde ta för givet det var värt att kämpa för att bibehålla men även för att fortsätta utveckla. Det ledde mig till en bana inom Kommunal. 

När jag flyttade hit till Hudiksvalls kommun kom jag även snabbt i kontakt med politiken och Socialdemokraterna vilka alltid har matchat mina egna ideologiska ideal. Min vilja att vara med och förändra och utveckla samt att förstå saker och beslut istället för att klaga vid köksbordet gjorde att jag engagerade mig direkt. Jag gick i politikerskolan 100 nya ledare i tre år och blev efter det nominerad av min föreningen till uppdrag i Tekniska nämnden. Där är jag nu ordförande. Jag är även ledamot i Kommunstyrelsen, Kommunfullmäktige, Regionfullmäktige, hälso- och sjukvårdsnämnden samt ersättare i Regionstyrelsen, styrelseledamot i Svenskt Vatten samt AK styrelsen. Jag är också ordförande i Forsa/Näsvikens socialdemokratiska förening och jag jobbar deltid inom psykiatrin på ett gruppboende.

Varje dag får jag lära mig något nytt vilket är helt fantastiskt och varje dag försöker jag göra bra saker och fatta kloka beslut för att så många som möjligt i vår kommun och region ska få bästa möjliga nytta för våra skattepengar och kunna leva ett så bra och utvecklande liv som möjligt. I två och ett halvt år har jag även haft privilegiet att vara mormor och det ger ännu en dimension i att göra rätt inför framtidens generationer. Det som är viktigast idag är miljön, att vi i alla led tänker på hållbarhet inför framtiden, både ekologisk, social och ekonomisk och vi är på god väg och får aldrig sluta kämpa för en bättre värld. 

Jag pratar gärna och ofta med alla jag träffar, vill du prata med mig om vad som helst eller om något av uppdragen så kontakta mig gärna, kanske har du en toppenidé vi kan utveckla tillsammans. 

 

Den 6 februari hade vi medlemsmöte på Kulturhuset i Hudiksvall.
Vi började med att få information om Social- och Omsorgsnämndens omorganisation som påbörjats. I samband med informationen fick alla ställa frågor till SoM.

Efter den informationen genomfördes två val;
Vice Ordförande Lärandenämnden - Jim Svensk Larm
Ersättare kommunstyrelsen - Jim Svensk Larm 
Regionstyrelsens ordförande Eva Lindberg skriver i detta Rosenblad om jämlikhet. Läs hela krönikan genom att klicka på knappen nedan.

Idag växer klyftorna mellan människor lokalt, regionalt och nationellt i vårt land. Den utvecklingen har i och för sig pågått under lång tid nu, med början någon gång vid 1980-talet, accentuerad under nittiotalskrisen som sträckte sig en bit in på 2000-talet. I spåren av finanskrisen 2008 har ojämlikheten mellan människorna i vårt samhälle ökat dramatiskt – vi får söka oss tillbaka till 1920-talet, innan folkhemmet, för att hitta en så skev fördelning av rikedom och förmögenhet som idag.Det är uppenbart att socialdemokratin har en roll att spela i det här läget. Frågan om att minska ojämlikheten, öka den sociala utjämningen och rättvisan ligger i botten av vårt väsen, det är den uppgift som definierar vårt uppdrag. Vår tid är nu......

Läs hela krönikan genom att klicka på knappen nedan
Läs hela krönika
ABF bjuder in till en politikerskola ”Nyfiken på politik?”
Politikerskolan - som naturligtvis är partipolitiskt obunden - ger Dig möjlighet att få insikt i hur det demokratiska systemet funkar. Under 6 träffar får du information om hur man arbetar politiskt i olika nivåer. Erfarna politiker vägleder Dig och vare sig du behöver lära dig nytt eller fräscha upp gamla kunskaper om livet, ordningen och reglerna i en politiskt styrd organisation får du vad du behöver här. 
 
  • 10/3   Att arbeta partipolitiskt
  • 17/3   Kommunalpolitik, kommunalråd och kommunfullmäktige
  • 24/3   Nämndsarbete och nämndsordförande
  • 31/3   Regionpolitik och regionfullmäktige
  • 21/4   EU-politik
  • 25/4   Besök i Riksdagen, riksdagsledmot


Beroende på politikernas uppdrag kan datumen ändras eller ämnena byta plats men allt meddelas i god tid.


https://www.abf.se/distrikt--avdelningar/abf-gavleborg/abf-halsingekusten/nyheter/2020/januari/politiklerskolan/
Nomineringar till AKs årsmöte behöver skickas in senast den 29/2 till hudiksvall@socialdemokraterna.se och inte så som det stod i förra Rosenbladet.
Följande nomineringar kan göras:
Vice Ordförande - 1 år
Kassör - 2 år
Sekreterare - 2 år
Studieorganisatör - 1 år
Facklig Politisk ledare - 1 år
Revisorer 3 ordinarie + 3 ersättare - 1 år 
Ledare pensionärsutskottet - 1 år
Ledare 1:a majkommitté 2021 - 1 år
Ombud till ABF Årsmöte - 1 år
Ombud Fonus Årsstämma/Distriktsmöte - 1 år
Valledare AK - 1 år
Sammankallande Valberedningen
I slutet av varje utskick kommer vi sammanställa de aktiviteter som är planerade inom vår AK dit alla medlemmar är inbjudna.


20 februari kl 18:30 Folkets Hus Iggesund - Öppet möte med Reformisterna
17 mars kl 18:30 AK Expen - Inställt, delegationen till kongressen får en egen kallelse
23 mars kl 18:30 Folkets Hus Delsbo - Årsmöte

Besök gärna vår hemsida på http://hudiksvall.socialdemokraterna.se också, vi arbetar med att hålla den uppdaterad men har svårt att hinna med. Vill du hjälpa till med hemsidan eller Rosenbladet så tveka inte att kontakta oss.
 
Vi vill gärna ha dina åsikter kring arbetet i partiet och detta utskick.
Svara gärna på mailet med dina synpunkter eller kontakta någon i AK Styrelsen.
Utan alla er medlemmar står partiet stilla, det är tillsammans vi utvecklar partiet och vår politik.
Kontakta oss via mail
Facebook
Website
Avsändare:
Hudiksvalls Socialdemokratiska Arbetarekommun


Our mailing address is:
hudiksvall@socialdemokraterna.se

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Socialdemokraterna Hudiksvall · Gammelbansvagen 6 · Hudiksvall 82440 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp