Copy

Rosenbladet #10

Den 23 mars kl 18:30 är alla medlemmar välkommen till Delsbo Folkets Hus för årsmöte.
På grund av coronaviruset så vill vi be alla medlemmar som har snuva, hosta eller feber stannar hemma (även lindriga symtom)

Handlingar har gått ut till representantskapet via mail.

Varmt välkomna
Nästa på tur att presentera sig är gruppledare i KommunFullmäktige Bo Nilsson
 

Bosse Nilsson 65 år

Mina politiska uppdrag är att vara gruppledare och fullmäktigeledamot. Jag är ersättare i kommunstyrelsen, ordförande i Glysisvallen AB samt ledamot i Hudiksvalls bostäder AB. Jag gick med i SSU som 13 åring (fick dispens). Jag är uppväxt i en familj som pratade politik hela tiden. Min mor var politiskt aktiv. Det som fick mig att engagera mig politiskt var Vietnamkriget. USA Napalmbombade civilbefolkningen.

Jag är Kommunalpolitiskt aktiv sedan 20 årsåldern. I Åre, Halmstad, Linköping och nu i Hudiksvall har jag deltagit i socialdemokraternas arbete för att vinna val och göra levnadsvillkoren bättre för de många människorna. Mitt motto ” inte allt men i delen se helheten” vilket innebär att helheten är viktigare än detaljerna. Jag har förhandlat hela mitt vuxna liv. Först som fackklubbsordförande, sedan som chef därefter som PA-konsult. När jag motionerar så gör jag det genom skidåkning eller promenader. Jag är hockeynörd och HHC är favoritlag. Som Ordförande i Glysisvallen får jag driva väldigt intressanta idrottsfrågor. Viktiga beslut i Glysisvallen är byte av ispisten och förverkligandet av vallöftet att bygga en ny fotbollsplan på Överås. Viktiga beslut i Hudiksvalls bostäderatt bygga mera såsom exempelvis Kattvikskajen.

Jag tycker att vi socialdemokrater har gjort många bra saker för kommuninnevånarna. Exempelvis byggandet av helt nya bostadsområden som Djupestrand och Kattvikskajen, satsningen på fiberutbyggnaden och levande landsbygd. Men jag är inte nöjd. Vi måste jobba vidare på att förbättra för de många människorna.

Den 18 maj kl 18:00 bjuder vi in till öppet möte med Margareta Wiberg som ansvarar för regeringens utredning om framtidens socialtjänst.
Henrik Persson (Ordförande Social- och Omsorgsnämnden) börjar med att informera hur det är i kommunen och vilka utmaningar vi har.
Margareta Wiberg presenterar utredningen från Regeringen och vi får sedan möjlighet att ställa frågor.

Plats är ej klart ännu så håll utkik i framtida Rosenblad.

Du kan läsa om utredningen på deras hemsida:
https://framtidens-socialtjanst.se/
Denna månad skriver Jim Svensk Larm, AK Ordförande, månadens krönika på ämnet skolstruktur. Läs ett utdrag här och tryck på knappen nedan för att läsa hela krönikan.

Runt om i Sverige pågår diskussioner om skolstrukturer. Var ska skolan ligga? Hur många elever behöver en skola ha för att klara sin ekonomi? Hur många mil får skolskjutsen vara? Skolan engagerar många: Barnen, föräldrar till barnen, pensionärer i området.

Engagemang är oerhört viktigt. Utvecklingen av samhället ska engagera. Det är när vi verkligen vrider och vänder på alternativen som vi hittar det förslag som är bäst. Men även då kommer det finnas de som inte tycker om beslutet. I många debatter om skolstrukturer runt om i landet lyfts främst de ekonomiska argumenten. Väldigt få ställer den viktigaste frågan, hur ska vi öka kvaliteten för våra barn och elever?
Läs hela krönikan här
 
Expen kan komma att ha begränsade öppettider kommande veckor på grund av coronaviruset. Beroende på utveckling kan även det påverka vår verksamhet som står här nedan.

I slutet av varje utskick kommer vi sammanställa de aktiviteter som är planerade inom vår AK dit alla medlemmar är inbjudna.

23 marskl 18:30 - Årsmöte AK Folkets Hus
18 maj kl 18:00 - Tema möte Framtidens socialtjänst


Besök gärna vår hemsida på http://hudiksvall.socialdemokraterna.se också, vi arbetar med att hålla den uppdaterad men har svårt att hinna med. Vill du hjälpa till med hemsidan eller Rosenbladet så tveka inte att kontakta oss.
 
Vi vill gärna ha dina åsikter kring arbetet i partiet och detta utskick.
Svara gärna på mailet med dina synpunkter eller kontakta någon i AK Styrelsen.
Utan alla er medlemmar står partiet stilla, det är tillsammans vi utvecklar partiet och vår politik.
Kontakta oss via mail
Facebook
Website
Avsändare:
Hudiksvalls Socialdemokratiska Arbetarekommun


Our mailing address is:
hudiksvall@socialdemokraterna.se

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Socialdemokraterna Hudiksvall · Gammelbansvagen 6 · Hudiksvall 82440 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp