Copy

Rosenbladet #26

Nu börjar det kännas att sommaren går mot slutet. Kvällarna blir kalla och frågan är om årets sista bad i havet har varit. Med hösten på ingång så kommer också många spännande samtal och möten i våran partiorganisation.

Under veckan som kommer så börjar förtidsröstningen till kyrkovalet. Ett oerhört viktigt val, inte minst för alla kommunalare som arbetar åt Svenska Kyrkan. Deras arbetsvillkor behöver bevakas och där är det vi Socialdemokrater som har vägen fram för ett bra arbetsliv. Men också frågan om vilken väg kyrkan ska ta framåt är viktig. Vi vill ha en öppen folkkyrka dit alla är välkomna och som tar ett stort socialt ansvar. Kyrkans verksamhet vänder sig till alla, oavsett troende eller inte. Deras barnverksamhet och diakon verksamhet sträcker sig till de som mest behöver det. Så du som är medlem i Svenska Kyrkan se till att gå och rösta, gör det gärna redan den 6 september när förtidsröstningen börjar.

För lite mer än 1 vecka sedan var vi många som satt och lyssnade på partiordförande Stefan Löfvens sommartal ifrån vackra Runö. Hans tal var starkt och visade på vikten av socialdemokratin som en bärande samhällskraft. Men det som fick mest uppmärksamhet var ändå att han meddelade att han lämnar som partiordförande på kongressen i november. Och nu börjar det viktiga arbetet med att utse en ny partiordförande. Där vill vi ha in dina synpunkter.
Vem skulle du vilja se som partiordförande? Vilka egenskaper tycker du är viktigt?
Skicka in dina tankar till vår representant i partidistriktet Jim Svensk Larm på jim.svensk.larm@gmail.com 

I detta sprängfyllda Rosenbladet hittar du inbjudan till vårat första fysiska medlemsmöte på 1.5 år. Den 8 september träffas vi på Folkets Hus Iggesund eller digitalt via Zoom för er som inte har möjlighet att delta fysiskt. Läs mer om medlemsmötet längre ner och andra intressanta möten.

Allra längst ner i mailet hittar du viktiga datum för resten av verksamhetsåret som är bra att ha koll på.

Du hittar tidigare Rosenblad/nyhetsbrev på vår hemsida: https://hudiksvall.socialdemokraterna.se/rosenbladet/

Jim Svensk Larm
070-2880988
Ordförande Hudiksvalls AK

MEDLEMSMÖTE Onsdagen 8 september kl 18.30

Onsdagen den 8 september kl 18:30 bjuder vi in till ett medlemsmöte på Folkets Hus Iggesund. På mötet kommer vi fastställa våra nomineringar till region och riksdagslistan. På alla våra medlemsmöten finns möjligheten att lyfta övriga frågor om det finns funderingar kring lokala eller nationella frågor.
Vi kommer också inleda mötet med ett intressant samtal om Sveriges krisberedskap tillsammans med riksdagsledamoten Kalle Olsson.

”Sveriges krisberedskap 
Sverige är ett av världens bästa välfärdsland men under pandemin upptäcktes en hel del utmaningar som handlade om krisberedskapen. 

Kalle Olsson (S) riksdagsledamot från Jämtlands partidistrikt som sitter i försvarsutskottet med ansvar för krisberedskap berättar om Sveriges krisberedskap och Civila samhällets roll under krisen.”

För er som inte har möjlighet att delta fysiskt på mötet finns möjligheter att ansluta till mötet digitalt via Zoom

Gå med i mötet: https://socialdemokraterna.zoom.us/j/88027706631?pwd=d1ZDRjdaclVobWt4Z2NFZXVkZlZ4dz09
Mötes ID: 880 2770 6631
Kod: 0809

Christer Johnson som är valledare för kyrkovalet skriver om vikten av att gå och rösta. Din röst är extra viktig i kyrkovalet då många tyvärr inte röstar.


DIN RÖST GÖR SKILLNAD!

Den 19 september är det kyrkoval

Det glömda valet? Om du är medlem i det Socialdemokratiska partiet eller sympatiserar med detsamma är medlem av Svenska kyrkan och fyllt 16 år den dagen har du en uppgift den 19 september i år, att gå och rösta.

Om vi leker med tanken att du är medlem i en förening vilken som helst, och det vankas årsmöte går du då på detta? Om inte varför är du inte intresserad av hur föreningen sköts, att din medlemsavgift används på rätt sätt och enligt stadgarna? Jo det är du, du går på årsmötet och gör din röst hörd.

Det är likadant med Svenska kyrkan är du medlem över 16 år på valdagen då går du för att rösta på Socialdemokraterna eller hur?

Valet i år är ett mycket viktigt val med tanke på de högerextremistiska krafterna som är i rörelse just nu, det är inte bara “Sd” utan även “Allians för Sverige” som i år lagt många motioner till Kyrkomötet som strävar i riktningen att föra Svenska kyrkan tillbaka till 1800-talet med en kyrka bara för de rika och välutbildade.

Använd din röst till att kämpa för arbetarrörelsens värdering, en öppen och solidarisk folkkyrka där det finns en plats åt alla.

Vi måste finnas i kyrkan med tanke på det kulturarv som kyrkan innebär, att arbeta tillsammans med våra företrädare i regering och riksdag så medlen till att rädda vårt kulturarv har en möjlighet att räknas upp några kronor från 2000 års nivå till dagens, det var då kyrkan skildes från staten.

Gör som jag rösta på Socialdemokraterna i samtliga tre val den 19 september 2021. 

• Kyrkomötet
• Stiftsfullmäktige 
• Kyrkofullmäktige

Christer Johnson, valledare kyrkovalet 2021
Samtidigt som våra ombud till den nationella kongressen förbereder sig inför den så är det dags att planera för våran distriktskongress.
Förutom att välja ombud (mer information längre ner i Rosenbladet) så har du som medlem även möjlighet att skicka in motioner till distriktskongressen samt nominera personer till uppdrag i Distriktsstyrelsen. Information om nomineringar för uppdrag kommer i nästa Rosenblad.

Men redan nu kan du som har en motion skicka in det till arbetarekommunen så vi kan hantera de.
Sista datum för motioner till distriktskongressen är 13 oktober. Skicka in dina motioner till hudiksvall@socialdemokraterna.se
Dags att nominera ombud och till distriktskongressen
 

Den 2-3 april 2022 samlas distriktet på högskolan i Gävle för att besluta om distriktets inriktning de kommande åren, hantera motioner och fastställa våran riksdags och regionslista.

Nu är det dags att nominera vilka som ska representera Hudiksvall på distriktskongressen. Förra kongressen hade vi 13 ombud och 13 ersättare, fördelningen till denna kongress är inte fastställd ännu. Men trots detta så är det möjligt för dig att anmäla intresse eller nominera någon du tycker passar till att representera Hudiksvall på kongressen. Mer information om när ombuden utses och sista datum för nomineringar kommer i nästa Rosenblad. Men preliminärt så fastställer vi våra ombud i slutet av november.

Denna distriktskongress är extra viktig då vi kommer fastställa listorna och politisk inriktning kommande år. Därför är det extra viktigt att du som vill vara ombud säkerställer att du kan delta båda dagarna i april.

Är du intresserad eller vill nominera någon?
Skicka ett mail till hudiksvall@socialdemokraterna.se

Valberedningen vill ha in nomineringar till ny kassör för Hudiksvalls AK
 

Nuvarande kassör Leif Rogell har bett valberedningen att påbörja arbetet med att hitta en ny kassör som kan ta över uppdraget efter han. Därför önskar valberedningen att medlemmar och föreningar nominerar förslag på ny kassör.

Som kassör i ArbetareKommunen (AK) så sitter du i verkställande utskottet (VU) och har tillsammans med ordförande det operativa ansvaret för ekonomin. På expeditionen finns en assistent anställd som hjälper till med att betala räkningar och skicka underlag för bokföring. VU träffas ca 10 gånger per år och utöver det tillkommer styrelsemöten ca 9 gånger per år.

Skicka in din nominering till valberedningens sammankallande Anna-Carin Keisu via Expen på hudiksvall@socialdemokraterna.se

 
Expen är nu öppen för besök tisdagar och torsdagar kl 10 - 16 (lunch 12-13), vi finns på Gammelbansvägen 6. Hör gärna av dig via telefon på 070-65 185 40 eller mailadress hudiksvall@socialdemokraterna.se

I slutet av varje utskick kommer vi sammanställa de aktiviteter och viktiga datum som är planerade inom vår AK dit alla medlemmar är inbjudna.
Information om hur du ansluter till kommande möten hittar du högre upp.


8 september - Repskap för fastställande av rangordning riksdag och region samt samtal med Kalle Olsson om Sveriges krisberedskap
13 oktober - Sista datum för motioner till distriktskongressen
14 september - Nytt nummer av Rosenbladet med fokus på kyrkovalet
12 oktober - Nytt nummer av Rosenbladet
25 november - Repskap för hantering av motioner och nomineringar till distriktskongressen
21 december - Repskap för hantering av budget och verksamhetsplan 2022
31 december - Sista datum för motioner till AK Årsmöte
29 mars 2022 - Årsmöte Hudiksvalls ArbetareKommun

Besök gärna vår hemsida på http://hudiksvall.socialdemokraterna.se också. Vill du hjälpa till med hemsidan, Facebook eller Rosenbladet så tveka inte att kontakta oss, vi tar gärna emot all hjälp vi kan få.
 
Vi vill gärna ha dina åsikter kring arbetet i partiet och detta utskick.
Svara gärna på mailet med dina synpunkter eller kontakta någon i AK Styrelsen.
Utan alla er medlemmar står partiet stilla, det är tillsammans vi utvecklar partiet och vår politik.
Kontakta oss via mail
Facebook
Website
Avsändare:
Hudiksvalls Socialdemokratiska Arbetarekommun


Our mailing address is:
hudiksvall@socialdemokraterna.se

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Socialdemokraterna Hudiksvall · Gammelbansvagen 6 · Hudiksvall 82440 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp