Copy

Rosenbladet #25

Välkommen till ett extra utskick av Rosenbladet. De händelser som skett senaste veckorna på nationell nivå ger anledning till att skicka ut ett nytt med en inbjudan till ett extra medlemsmöte redan nu på tisdag 29 juni kl 18:00.

När den nuvarande regeringen fick stöd i riksdagen 4 månader efter valet så var det med grunden av januariavtalet som riksdagen röstade. Avtalet innehöll många delar som inte är Socialdemokratisk politik, men som var en förhandlingslösning där alla partier fick ge och ta. Alternativet hade varit en borglig regering som förmodligen genomfört långt större reformer i fel riktning.

Jag tycker då som nu att det var rätt beslut att gå in i januariavtalet även med de punkter som fanns där. Det går inte att stå i en ringhörna och säga nej till allt utan det gäller att se helheten och vad alternativen är och därefter utvärdera vägen framåt. Vi är ett ansvarstagande parti som letar de rätta och långsiktiga lösningarna snarare än de enkla lösningarna.

Den punkt som orsakat omröstningen, fri hyressättning vid nyproduktion, är en av punkterna som vi Socialdemokrater inte vill genomföra. Vi vill bygga fler lägenheter och stödjer detta genom investeringsstödet för hyresrätter, inte genom en högre hyra. Här skiljer det sig stort mellan oss och Centerpartiet som är det parti som krävt denna punkt och som in i det sista vägrade vika ifrån den.

När regeringen tillträdde meddelade Vänsterpartiet att försämringar i LAS och så kallade marknadshyror inte var något de skulle stödja. Det var och är deras beslut. Men jag är ändå kritisk till det sätt som de agerade i riksdagen de senaste veckorna. Arbetet i riksdagen kräver utredningar, utredningar är inte alltid den väg som regeringen vill gå. De innehåller förslag från utredaren och lämnas sedan över till regeringen.

Att få det att verka som att Socialdemokraterna väljer att stödja punkten istället för att ta bort den är en enkel sak att säga men realiteten hade varit den samma. Regeringen hade inte haft majoritet i Riksdagen om Socialdemokraterna hade tagit bort punkten. Avtalet gjordes mellan 4 partier och ska förhandlas och alla partier ska stå upp för ingångna avtal.

Nu är vi där vi är och jag är mest besviken på Centerpartiet som lät det här ske. De är högst ansvariga för krisen iom deras krav på fri hyressättning. 

Du hittar tidigare Rosenblad/nyhetsbrev på vår hemsida: https://hudiksvall.socialdemokraterna.se/rosenbladet/

Glad midsommar!

Jim Svensk Larm
070-2880988
Ordförande Hudiksvalls AK

EXTRA MEDLEMSMÖTE Tisdag 29 juni kl 18.00

Nu när sommaren närmar sig, och de flesta börjar bli eller är vaccinerade så ser många fram emot en lugn och härlig sommar. Men vi ser istället ut att få en större eller mindre kris i politiken. Som det ser ut just nu så vet ingen riktigt vart vi tar vägen, eller hur lång tid det kan ta att få ihop en ny majoritet, om Stefan kommer att utlysa extraval eller om talmannen får försöka tillsätta en ny regering. Naturligtvis hoppas ingen av oss på ett extra val till hösten, men förhållandet i riksdagen har inte ändrats sedan den långa regeringsbildningen. Med Liberalerna hårdare surrade mot höger än då så är även den lilla majoritet som S, V, MP och C utgör bräcklig, med 175 mandat, och riskerna för en regering med Kristersson stor om någon inte håller linjen eller röstar fel.

Därför bjuder vi in alla medlemmar till ett samtal om läget på tisdag 29 juni kl 18:00. Mötet sker tillsammans med Sandvikens Arbetarekommun.
Partidistriktetsordförande Peter Kärnström och riksdagsledamot Patrik Lundqvist deltar.

Vi vet i dagsläget inte hur det kommer gå, men senast måndag måste Stefan ha meddelat om han utlyser extra val, eller tar chansen med talmannen. I bästa fall har vi då en uppgörelse på plats som underlag för en ny regering, men oavsett så är du hjärtligt välkommen att delta i ett öppet samtal om läget och vad det innebär för oss som parti framåt.

MÖTET SKER I ZOOM
Gå med i mötet: https://socialdemokraterna.zoom.us/j/89757335295
Mötes ID: 897 5733 5295
Kod: regering21

Socialdemokraterna i Gävleborg har pekat ut ojämlikheten och arbetslösheten som vår tids viktigaste samhällsproblem att bekämpa. Nedan ombud är valda att företräda vårt partidistrikt på partikongressen 2021, och kommer att driva frågor om en rättvisare framtid. Stort grattis! 🌹✊💫
 
🌹Kristoffer Lindberg
🌹Magnus Alfredsson
🌹Jim Svensk Larm
🌹Eva Lindberg
🌹Abdullahi Mohamed
🌹Marcus Gard
🌹Åsa Wiklund Lång
🌹Daniel Johansson
🌹Daniel Olsson
🌹Peter Kärnström
🌹Gülce Kilic
🌹Eva Älander
Valberedningen vill ha in nomineringar till ny kassör för Hudiksvalls AK
 

Nuvarande kassör Leif Rogell har bett valberedningen att påbörja arbetet med att hitta en ny kassör som kan ta över uppdraget efter han. Därför önskar valberedningen att medlemmar och föreningar nominerar förslag på ny kassör.

Som kassör i ArbetareKommunen (AK) så sitter du i verkställande utskottet (VU) och har tillsammans med ordförande det operativa ansvaret för ekonomin. På expeditionen finns en assistent anställd som hjälper till med att betala räkningar och skicka underlag för bokföring. VU träffas ca 10 gånger per år och utöver det tillkommer styrelsemöten ca 9 gånger per år.

Skicka in din nominering till valberedningens sammankallande Anna-Carin Keisu via Expen på hudiksvall@socialdemokraterna.se
 

 
Expen har tillsvidare stängt på grund av Covid-19. Från och med den 1 februari finns Expen på Gammelbansvägen 6. Hör gärna av dig via telefon på 070-65 185 40 eller mailadress hudiksvall@socialdemokraterna.se

I slutet av varje utskick kommer vi sammanställa de aktiviteter som är planerade inom vår AK dit alla medlemmar är inbjudna.
Information om hur du ansluter till kommande möten hittar du högre upp.

31 augusti - Nytt nummer av Rosenbladet skickas ut
6 september - Digitalt samtal med Kalle Olsson om Sveriges krisberedskap
8 september - Repskap för fastställande av rangordning riksdag och region

Besök gärna vår hemsida på http://hudiksvall.socialdemokraterna.se också. Vill du hjälpa till med hemsidan, Facebook eller Rosenbladet så tveka inte att kontakta oss, vi tar gärna emot all hjälp vi kan få.
 
Vi vill gärna ha dina åsikter kring arbetet i partiet och detta utskick.
Svara gärna på mailet med dina synpunkter eller kontakta någon i AK Styrelsen.
Utan alla er medlemmar står partiet stilla, det är tillsammans vi utvecklar partiet och vår politik.
Kontakta oss via mail
Facebook
Website
Avsändare:
Hudiksvalls Socialdemokratiska Arbetarekommun


Our mailing address is:
hudiksvall@socialdemokraterna.se

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Socialdemokraterna Hudiksvall · Gammelbansvagen 6 · Hudiksvall 82440 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp