Copy

Rosenbladet #16

Välkommen till ett nytt Rosenbladet, denna månad får du inbjudan till ett digitalt samtal med Anna-Caren Sätherberg, riksdagsledamot och gruppledare i näringsutskottet. Hur ska vi utveckla besöksnäringen är ämnet för samtalet. Du kan även lära känna vårat kommunalråd Mikael Löthstam lite mer och läsa en krönika från Christina Mattisson.

I verksamhetsplanen som antogs inför året så fanns flera aktiviteter som fått vänta på grund av den pandemi som påverkar oss i så mycket. Men en aktivitet som styrelsen nu kommit igång med är att efter varje styrelsemöte skicka in en insändare. Den första insändaren handlade om gymnasielagen och finns att läsa på vår Facebook samt Hela Hälsingland.
Styrelsen träffas nu på onsdag igen och ska fortsätta diskutera valprogram 2022, har du några tankar där hur vi ska arbeta fram det? Vad skulle du vilja se att vi fokuserade på? Hör gärna av dig till Expen med dina tankar oavsett om det gäller utvecklingen av vår politik eller organisation. Vi vill att ni medlemmar, oavsett om ni har uppdrag eller inte, är med och utvecklar vårat parti och vår politik.
Så hör gärna av dig om du har någon tanke.

Jim Svensk Larm
Ordförande Hudiksvalls AK
Nästa att presentera sig är Mikael Löthstam
 

 

Nuvarande Uppdrag:

Fullmäktigeledamot, Kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande.

Jag är född i Stockholm på söder och mina första år tillbringade jag i Bagarmossen och Bollmora innan familjen flyttade till Bergsjö. Vilket i sig var en stor förändring, större då än nu tror jag.

Lite om mig:

Gift med två utflugna barn två barn, två barnbarn och ett tredje på gång och en katt.

Fritidsintressen:

Fiske, fjällen, historia, skoteråkning och samhällsutvecklingsfrågor.

Med tanke på det uppdrag jag har är det skönt att ha saker som för mig är avkopplande snickra på stugan, ta en tur på fjället med skotern, fiska eller bara njuta av naturen tillsammans med familjen, blir det andningshål jag behöver i ett ansträngande uppdrag. Att skriva några långa haranger om mig själv har aldrig varit min stil och kommer så inte att bli.

Har alltid varit politiskt intresserad det sedan barnsben, hemma kring middagsbordet fördes många och långa diskussioner gällande samhällsutvecklingen i landet och runt om i världen. Med två politiskt engagerade föräldrar, stora delar av släkten som var engagerade facklig eller politiskt så var det här en del av vardagen under min uppväxt. Det djupaste intrycket som jag tagit med mig från barnsben är hur mormor berättade om sin tid som hembiträde i Stockholm på 20-talet  om hur hon fick fråga om lov om hon kunde vara ledig eller vara ute en kväll och göra något för sig själv. Tänk er själva in i den situationen att inte ha frihet att bestämma över sitt eget liv utan vara utlämnad åt andras godtycke. Några av grunderna till mitt politiska intresse.

Vägen till att engagera sig politiskt för min del har gått via fackligt engagemang först i dåvarande skogsarbetarförbundet,via Pappers 15 Iggesund, S-fackklubben och i Hudiksvallsföreningen in i politiken. Under de år jag arbetet politiskt tycker jag att avvecklingen avkommundelsnämnderna var ett av våra största politiska misstag, som parti har vi därefter tappat mycket av den lokala närvaron, närheten till väljarna och inte minst för våra föreningars förutsättningar runt om i kommunen. Min tro på att vi fortfarande tillsammans löser de stora samhällsutmaningarna och genom kollektiva och gemensamma lösningar kan ge medborgarna en grundtrygghetoch frihet oavsett om man är rik eller fattig, där samhället tar ett stort ansvar för oss alla. Där socialdemokratin med sina värderingar har bäst förutsättningar att lösa samhällsviktiga frågor. Avslutningsvis några ord som Tage Erlander sa på 50-talet, dock inte ordagrant, ” Ju bättre vi får det desto större egoister blir vi”. Rätt fick han. Det ser vi ju med framväxten av Sverigedemokraterna och att 60% av väljarna de facto röstar borgerligt i valen.

 

Ha de gott partikamrater

Häsningar Mikael Löthstam 

Onsdagen den 21 oktober kl 18:30 bjuds alla medlemmar in till ett samtal om turistnäringen som en basnäring med Anna-Caren Sätherberg.
Anna-Caren är riksdagsledamot från Jämtlandslän och gruppledare i näringsutskottet i Riksdagen.
Hur kan vi utveckla näringslivet i Sverige och stimulera den både under pågående pandemin och även efter den. Hur ska politiken skapa förutsättningar för hela näringen i Sverige och även ute i kommunerna.
Har du funderingar om något av detta?

Ställ de via detta digitala medlemsmöte.

Alla medlemmar som önskar och vill har möjlighet att ansluta sig till samtalet via Zoom.

Använd denna länk eller mötes id och lösenord nedan
https://us02web.zoom.us/j/89081398974?pwd=bkgzeiszTzdLajJaMmEvK1VySDh4dz09

Mötes ID: 890 8139 8974
Lösenord: 2110

Torsdagen den 29 oktober kl 18:30 bjuds alla medlemmar in till ett samtal med Mars Eriksson.
Mats är ordförande i LO-distriktet Dalarna och Gävleborg.
Hur arbetar LO för ordning och reda på arbetsmarknaden? Hur kan LO stärka det lokala fackliga arbetet i kommunen?
Har du funderingar om något av detta?

Ställ de via detta digitala medlemsmöte.

Alla medlemmar som önskar och vill har möjlighet att ansluta sig till samtalet via Zoom.

Använd denna länk eller mötes id och lösenord nedan
https://us02web.zoom.us/j/81870355343?pwd=MWUraE9sMjA0QWJvdi9YMmVoWHJuZz09 

Meeting ID: 818 7035 5343 
Passcode: 2910

Denna månad skriver Christina Mattisson, ombudsman Transport och vice ordförande AK, månadens krönika. Läs ett utdrag här och tryck på knappen nedan för att läsa hela krönikan.
 

Vart går gränsen för hur flexibla vi kan (eller ska) vara?
 
I mitt arbete som fackligt aktiv hör jag ofta från arbetsgivarhåll att de önskar mer flexibilitet från sina anställda. Men vart går gränsen mellan att vara flexibel och att bli utnyttjad? 

Naturligtvis är ambitionen från arbetsgivare, anställd och fackföreningen att företagen ska gå bra. Arbetsgivaren investerar mycket tid och pengar för att få fart på företaget. De anställda vill känna anställningstrygghet och få en meningsfull sysselsättning samtidigt som det ger en inkomst. Fackens roll är att se till att de anställda har bra anställningsvillkor och en säker arbetsmiljö, men också att hjälpa arbetsgivarna att nå de målen. Man kan säga att det är som att cirkeln sluts.....

Läs hela krönikan genom knappen nedan.
 

Läs hela krönikan här
 
Expen har tillsvidare stängt på grund av Covid-19. Enstaka dagar kan Expen vara bemannad men vi ber medlemmar att höra av sig via E-post. Fysiska medlemsmöten är inställda tillsvidare. Men vi kör på med digitala medlemsaktiviteter istället.

I slutet av varje utskick kommer vi sammanställa de aktiviteter som är planerade inom vår AK dit alla medlemmar är inbjudna.
Information om hur du ansluter till mötet hittar du ovan.

Samtliga aktiviteter sker via Zoom
21 oktober - Digitalt samtal med Anna-Caren Sätherberg
10 november - Nästa utskick av Rosenbladet

Besök gärna vår hemsida på http://hudiksvall.socialdemokraterna.se också. Vill du hjälpa till med hemsidan, Facebook eller Rosenbladet så tveka inte att kontakta oss, vi tar gärna emot all hjälp vi kan få.
 
Vi vill gärna ha dina åsikter kring arbetet i partiet och detta utskick.
Svara gärna på mailet med dina synpunkter eller kontakta någon i AK Styrelsen.
Utan alla er medlemmar står partiet stilla, det är tillsammans vi utvecklar partiet och vår politik.
Kontakta oss via mail
Facebook
Website
Avsändare:
Hudiksvalls Socialdemokratiska Arbetarekommun


Our mailing address is:
hudiksvall@socialdemokraterna.se

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Socialdemokraterna Hudiksvall · Gammelbansvagen 6 · Hudiksvall 82440 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp