Copy

Rosenbladet #13

Välkommen till ett nytt Rosenblad. I detta utskick kan du lära känna vår nya studieorganisatör Abbas Khanahmadi, läsa en krönika från Liza di Paolo Sandberg och få inbjudan till nya spännande samtal.
Vår verksamhet är fortfarande primärt fokuserad på digital verksamhet och vi går även in i sommaren med ledigheter och semestrar. Förhoppningsvis får ni alla en möjlighet att röra er ute i det fina väder som i alla fall nu när jag skriver är utanför fönstret.

Under de senaste månaderna har vi ringt till alla medlemmar som är över 70 år. Ett stort tack till Abbas, Elisabeth och Leif som ställt upp och ringt medlemmar. Många har uppskattat dessa samtal och längtan efter politiska diskussioner har hos vissa varit stora. Det är något vi som parti behöver möta och möjliggöra för ännu fler politiska samtal. De digitala erfarenheter vi får nu kan förhoppningsvis ge fler forum för samtal men det kan inte ersätta de fysiska träffarna.

Under juni månad har vi även antagit en budget för 2021 för kommunen, ekonomin framåt är osäker för kommuner i hela landet. Hur stor påverkan denna pandemi får ekonomiskt är svårt att veta och välfärden står inför stora utmaningar. Något som är roligt i denna budget är att våra ledande företrädare lyckats få en bred majoritet för budgeten i år. När samhället genomgår så stora påfrestningar är det viktigt att politiken visar samarbetsvilja.

I helgen hade partidistriktet sin årliga kongress, men denna gång digitalt. Motioner och några fler ärenden kommer behandlas i höst. Men vi fick en ny ordförande, Peter Kärnström. Från Hudiksvall blev Jim Svensk Larm vald till ordinarie ledamot i styrelsen och Christina Mattisson som ersättare.

Försäljningen av vår lokal på Storgatan 41 går sakta men säkert framåt. Vi börjar nu rensa expen från saker som vi inte tar med till nya lokalen. Vi har väldigt många böcker i våra bokhyllor och om du vill ha någon går det bra att hämta de du vill ha på Expen. Expen är bemannad den 30 juni och 1 juli.

Nästa Rosenblad är planerat att komma ut i augusti och vi hoppas att samhället återgått mer till det normala då.
Fram tills dess vill hela styrelsen önska er alla en god sommar.

Jim Svensk Larm
Ordförande Hudiksvalls AK
Onsdagen den 24 juni kl 18:30 bjuds alla medlemmar in till ett samtal om fackförbundet Transport med Tommy Wreeth.
Tommy är ordförande för fackförbundet Transport och kommer prata om LAS förhandlingar, kommande avtalsrörelse och hur Transports medlemmar påverkas av Covid-19.
Har du fler funderingar om något av detta eller en helt egen fråga? Ställ de via detta digitala medlemsmöte.

Alla medlemmar som önskar och vill har möjlighet att ansluta sig till samtalet via Zoom.

Använd denna länk eller mötes id och lösenord nedan

https://us02web.zoom.us/j/86420876230?pwd=NC90cEdmc084bVYwVStJZjJwemNuZz09

Mötes ID: 864 2087 6230
Lösenord: 434418

För att ha möjlighet att ställa frågor måste du ansluta via Zoom. Men det går bra att följa detta samtal via vår hemsida:

https://hudiksvall.socialdemokraterna.se/digitala-moten/
Torsdagen den 6 augusti kl 18:30 bjuds alla medlemmar in till ett samtal om socialdemokratiska studier tillsammans med Thomas Fridh.
Thomas är ordförande för Nationella pedagoglaget för partiet och vikarierande studieledare för partistyrelsen. Vilket behov av kompetensutveckling och studier har vi i partiet framåt? Det kommer vi prata om tillsammans med Thomas. Har du fler funderingar om studier? Ställ de via detta digitala medlemsmöte.

Alla medlemmar som önskar och vill har möjlighet att ansluta sig till samtalet via Zoom.

Använd denna länk eller mötes id och lösenord nedan

https://us02web.zoom.us/j/84187982678?pwd=UlQrWm5qYUdyRWNKc0RIQ1hodEgzQT09

Mötes ID: 841 8798 2678
Lösenord: 915045

För att ha möjlighet att ställa frågor måste du ansluta via Zoom. Men det går bra att följa detta samtal via vår hemsida:
https://hudiksvall.socialdemokraterna.se/digitala-moten/
Tisdagen den 25 augusti kl 18:30 bjuds alla medlemmar in till ett samtal om infrastrukturens vikt i samhället tillsammans med Jasenko Omanovic.
Jasenko är riksdagsledamot från Härnösand och sitter i trafikutskottet. Vi kommer prata om Ostkustbanan och dess betydelse för vår region, satsningar under coronapandemin och planer för satsningar efter pandemin. Har du funderingar om infrastruktur?
Ställ de via detta digitala medlemsmöte.

Alla medlemmar som önskar och vill har möjlighet att ansluta sig till samtalet via Zoom.

Använd denna länk eller mötes id och lösenord nedan

https://us02web.zoom.us/j/88017181775?pwd=cVduT0lJZVltdm0veEN4NW5vVUFndz09

Mötes ID: 880 1718 1775
Lösenord: 790849

För att ha möjlighet att ställa frågor måste du ansluta via Zoom. Men det går bra att följa detta samtal via vår hemsida:
https://hudiksvall.socialdemokraterna.se/digitala-moten/
Nästa att presentera sig är Abbas Khanahmadi
 

Hej partivänner

Mitt namn är Abbas Khanahmadi. Jag är nyvald studieorganisatör på 1 år för Hudiksvalls arbetarekommun.Här nedan kommer en kort beskrivning om mig som person samt min bakgrund för er kännedom. 

Jag föddes juni 1952 i Teheran, Iran. Pappa var polis och mamma var hemmafru. Vi var fyra syskon, två pojkar och två flickor. Jag var väldigt nyfiken av mig och ifrågasatte i princip allt. Jag ville ha godtagbara förklaringar för mina funderingar, vilket det inte var så lätt att leverera alltid. Min nyfikenhet och ifrågasättande metod gjorde att jag blev intresserad av samhällsfrågor och därmed politik ganska tidigt. 

April 1987 kom jag till Sverige som asylsökande eftersom det inte var möjligt att fortsätta leva i Iran på grund av mina politiska åsikter. Juni 1987 fick jag uppehållstillstånd eller flyktingstatus och i princip var jag klar med svenska språket då (självlärd, jag har aldrig läst SFI). December 1987 kom min familj (bestående av dåvarande fru och fem barn) till Sverige. Februari 1988 fick jag mitt första jobb som Kamrer vid Skellefteå kommun och sedan dess har jag varit verksam inom olika privata och offentliga tjänster runt om i Sverige fram till 2019 som jag blev pensionär. 

Jag är i grunden utbildad som civilekonom från ett Teherans universitet i Iran. Under senare delen av 70 talet och fram till 1986 arbetade jag med statsfinanser vid finansdepartementet i Teheran och drev mina egna företag vid sidan om. I Sverige har jag varit verksam inom arbetsmarknaden i 32 år och haft varierande arbete varav 7 år som egenföretagare och 25 år som anställd inom offentliga verksamheter för det mesta med chefsuppdrag (23 år som chef) inom vuxenutbildning, folkbildning, integration, arbetsmarknad, IFO och socialtjänst. Jag är svensk medborgare sedan 1990. 

Jag har 5 vuxna barn och 2 vuxna bonusbarn samt 9 barnbarn. Jag har ett förhållande sedan 16 år tillbaka med min nuvarande partner (och från 2018 som gifta par). 

Vi köpte ett hus vid havet i Västerfjärden, Bergön, Hudiksvall september 2015 och betraktar det stället som vårt paradis.

Jag ägnar det mesta av min tid åt politik, filosofi, långa skogspromenader, fjällvandringar, böcker, kultur, båten, hunden, familjen och barnbarnen.   

Jag blev socialdemokrat redan under 1988 i Skellefteå men eftersom jag var chef inom offentlig verksamhet valde jag att inte ha politiska uppdrag.

2010 började jag arbeta som rektor vid en regionägd folkhögskola i Härjedalen därav en hel del politiska förtroendeuppdrag inom Jämtlands partidistrikt. Jag har haft förmånen att vara AK ordförande i Härjedalen, ledamot i distriktsstyrelsen, ledamot i distriktets VU, ledamot i Regionstyrelsen, ledamot i Regionala utvecklingsnämnden, ledamot i Länstrafikens styrelse, distriktets utvecklingsledare och distriktets studieorganisatör/ledare, mm.

Jag brinner och lever för demokratin. Min absoluta övertygelse är att enbart ett jämlikt, jämställt och demokratiskt samhälle kan skapa förutsättningar för alla människors utveckling och välmående oavsett bakgrund eller ekonomisk förmåga. 

Världen har prövat marknadsliberalismens egoism eller kapitalismens enfaldiga härskarvälde i hundratals år utan att nå tillfredställande resultat för hela befolkningen eller långsiktig framtidstro. Marknaden är en god tjänare men en usel herre. Coronapandemin är ytterligare argument och bevis för detta påstående. 

Enbart altruism baserad på demokratiska värderingar kan tillgodose behoven, leva upp till alla människors lika värdeoch skapa ett starkt samhälle. Som vi socialdemokrater säger solidaritet är en förutsättning för jämlikhet samt att både solidaritet och jämlikhet är förutsättningar för demokrati.

Demokratin får inte tas för givet utan vi människor måste med vårt samhällsengagemang och medvetenhet vårda, bevaka och utveckla demokratin. 

Kunskap är makt och makten skall utövas och ägas av folket. Låt oss hjälpas åt att arbeta för en personlig- och kompetensutveckling av vårt folk.  

Länge leve den demokratiska socialismen.   

Denna månad skriver Liza di Paolo Sandberg, Vice Ordförande SKPF, månadens krönika. Läs ett utdrag här och tryck på knappen nedan för att läsa hela krönikan.
 

Efter det senaste riksdagsvalet var det endast sex ledamöter över 65 år som kom in i riksdagen. Från Socialdemokraterna var det ingen. Det är skamligt dåligt! I valet var knappt 7,5 miljoner personer röstberättigade. Av dessa hade 2 miljoner fyllt 65 år. Det motsvarar 27 % av väljarkåren men på riksdagsbänken återfinns 1,7 %. Det är verkligen att mista den unika erfarenhet och kompetens som äldre har. Är det ett utslag av fördomar mot äldre, dåliga attityder eller i värsta fall ålderism?

Visionen måste vara ett samhälle där alla äldre ges möjligheter att leva ett bra liv med en god ekonomi, med den omvårdnad och sjukvård som behövs, med god tillgänglighet och utan att diskrimineras. 

Den dag du lämnar arbetslivet ska du ha en pension som går att leva på, inte bara överleva. Så ser det inte alltid ut. Detta är framför allt en följd av det ojämställda arbetslivet, men också av antaganden som gjordes när pensionssystemet infördes och som inte infriats. Det är därför oerhört viktigt att jämställdheten i pensionssystemet ökar. Vi måste fortsätta kämpa för ett arbetsliv som inte gör kvinnor till pensionsförlorare.

Läs hela krönikan här
 
Expen har stängt kommande veckor på grund av Covid-19. VU har beslutat att alla fysiska medlemsaktiviteter är inställda. Men vi kör på med digitala medlemsaktiviteter istället.

I slutet av varje utskick kommer vi sammanställa de aktiviteter som är planerade inom vår AK dit alla medlemmar är inbjudna.
Information om hur du ansluter till mötet hittar du ovan.

Samtliga aktiviteter sker via Zoom
24 juni kl 18:30 - Fackförbundet Transport med Tommy Wreeth, Ordförande för Transport
6 augusti kl 18:30 - Socialdemokratisk studiestrategi med Thomas Fridh, studieledare för partistyrelsen
11 augusti - Rosenbladet #14
25 augusti kl 18:30 - Infrastruktur en förutsättning för ett utvecklat och starkt samhälle med Jasenko Omanovic, riksdagsledamot och ledamot i Trafikutskottet


Besök gärna vår hemsida på http://hudiksvall.socialdemokraterna.se också. Vill du hjälpa till med hemsidan, Facebook eller Rosenbladet så tveka inte att kontakta oss, vi tar gärna emot all hjälp vi kan få.
 
Vi vill gärna ha dina åsikter kring arbetet i partiet och detta utskick.
Svara gärna på mailet med dina synpunkter eller kontakta någon i AK Styrelsen.
Utan alla er medlemmar står partiet stilla, det är tillsammans vi utvecklar partiet och vår politik.
Kontakta oss via mail
Facebook
Website
Avsändare:
Hudiksvalls Socialdemokratiska Arbetarekommun


Our mailing address is:
hudiksvall@socialdemokraterna.se

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Socialdemokraterna Hudiksvall · Gammelbansvagen 6 · Hudiksvall 82440 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp