Copy

 

 
Delta i pride med oss
Den 24 augusti deltar vi i Prideparaden i Hudiksvall.
Vi önskar att så många medlemmar som möjligt kommer och deltar i paraden.

Tåget avgår kl 14:00 från Rådhusparken och vi samlas kl 13:00.
Ta gärna med din familj och vänner till paraden, det är viktigt att vi står upp för allas rätt till kärlek och att få vara vem de vill. Kärlek är vackert!

Ta gärna på dig något rött, något regnbågsfärgad eller något annat speciellt dagen till ära! Ni som har, använd gärna er Prideros-T-shirt 

Har du frågor så tveka inte att kontakta oss.

Pride Hudik som är arrangör för paraden har ett evenemang som du hittar här;
https://www.facebook.com/events/573637766466318/?ti=icl 
Läs mer om Pride
Det börjar närma sig marknad i Hudiksvall och som tidigare år kommer vi att stå där för att bjuda på vår politik och lite tilltugg.
Vi kommer finnas på marknaden lördag 7/9 kl 12 - 18 och söndag 8/9 kl 12 - 18. Men vi behöver vara på plats ett tag före för att plocka fram och ordna kaffe.
Vi behöver hjälp av så många medlemmar och förtroendevalda som möjligt för att ha så roligt som möjligt tillsammans.
Det går att hjälpa till med att koka kaffe, plocka fram, plocka undan, bjuda på kaffe osv. Vill du exempelvis koka kaffe så går det utmärkt att hjälpa till med just den uppgiften.

Varje S-förening kommer få ett schema skickat till sig när de har huvudansvaret för bemanning men det går bra för dig som enskild medlem att anmäla in till AK Expen om du vill hjälpa till så kan vi hjälpas åt att hitta en tid du kan hjälpa till.
Skicka isåfall ett mail till hudiksvall@socialdemokraterna.se och skriv vilka tider och dagar du kan hjälpa till.

Nästa på tur att presentera sig är vår Studieorganisatör Elisabeth Swedman


Jag har varit politiskt aktiv i många år, övertygad socialist. Fackligt har jag jobbat i nästan 30 år.
Jag tror på devisen om att man ska leva som man lär.
I år fick jag förtroendeuppdraget som studieorganisatör i Hudiksvalls arbetarekommuns styrelse. Jag är övertygad om att kunskap är makt och därför vill jag gärna att andra ska vilja uppleva det också.

Välkommen till ett medlemsmöte för att diskutera studier!

Jag som bjuder in till detta möte heter Elisabeth Swedman och är (relativt) ny studieorganisatör i Hudiksvalls AK-styrelse.

I det samhälle vi lever i idag finns det många olika politiska strömningar, en del rent av skadliga. Därför anser jag, och många med mig, att det är väldigt viktigt att man som Socialdemokrat får lära sig varifrån vi kommer, varför vi egentligen är Socialdemokrater. 

Det finns många saker man kan vilja känna till, t ex den Socialdemokratiska ideologin, dvs vilken politik vi står för, eller hur gick det till när det Socialdemokratiska partiet uppstod och hur det har utvecklats genom åren. Men det kan också vara så att man helt enkelt vill veta hur man bär sig åt när man är på ett möte, eller få lite tips på hur man kan tänka när man ska argumentera för sin åsikt. Det kan vara bra att veta när man blir ”anfallen” av en ”elak” motståndare eller vill skriva en insändare.

Därför hälsar jag dig som Socialdemokratisk medlem välkommen till vårt möte tisdag 22 oktober kl 18.30 i AK-expeditionen. 

Distriktsstyrelsens studieorganisatör är inbjuden för att delta. Förbered gärna frågor till mötet!

 

Naturligtvis blir vi bjudna på fika!


På det förra medlemsmötet beslutades om en verksamhetsplan för 2019 samt tre ledord som ska genomsyra vår verksamhet. Öppenhet, Gemenskap och Respekt.

Vi frågade några medlemmar vad dessa ord betyder för de:

Kerstin;
Jag tycker det är jätteviktiga ledord för oss.Vi måste bli mycket bättre på detta,framför allt respekt mot varandra.

Johan;
Öppenhet: det skall vara högt i tak. Vi ska vara välkomnande mot nya medlemmar, nya tankar och nya idéer! Inom ramen för vår ideologi.
Gemenskap: vi ska känna att vi är vänner och har trevligt tillsammans när vi träffas i olika sammanhang. Vi ska stötta varandra i våra respektive uppdrag.
Respekt: vi respekterar varandras olikheter och det ska vara ok att tycka olika utan att man blir dumförklarad. Att vara olika innebär också att vi har olika förutsättningar såsom t.ex. ålder, erfarenhet, utbildning, tillgänglig tid.

Mikael;
Bra att Ak och styrelsen arbetar med det inre partiarbetet till gagn för alla medlemmar och en förutsättning fler människor söker sig till oss som parti.

Mats;
Respekt skapas när fler är med i gemenskapen och vågar och vill utmana sig själv just att ge fler möjlighet och att se vilket fint land och samhälle vi har och att vi kan och får vara med och förvalta det.

På senaste medlemsmötet antogs en verksamhetsplan där vi ska arrangera ett politisktcafe på dagtid samt temakvällar. Pga semestrar så finns det inget datum ännu för det politiska cafet men vi kommer skicka ut information kring det så snart vi har datum och innehåll klart.
Höstens medlemsmöten är planerade till följande datum och platser. 

25 september kl 18:30 Folkets Hus Delsbo
17 oktober kl 18:30 i Forsa eller Näsviken
22 oktober kl 18:30 i vår lokal i Hudiksvall (Storgatan 41)
28 nov kl 18:30 i Friggesund

Besök gärna vår hemsida på http://hudiksvall.socialdemokraterna.se också, vi arbetar med att hålla den uppdaterad men har svårt att hinna med. Vill du hjälpa till med hemsidan så tveka inte att kontakta oss.
Vi vill gärna ha dina åsikter kring arbetet i partiet och detta utskick.
Svara gärna på mailet med dina synpunkter eller kontakta någon i AK Styrelsen.
Utan alla er medlemmar står partiet stilla, det är tillsammans vi utvecklar partiet och vår politik.
Kontakta oss via mail
Socialdemokraterna Hudiksvall
Socialdemokraterna Hudiksvall
Our mailing address is:
hudiksvall@socialdemokraterna.se

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Socialdemokraterna Hudiksvall · Gammelbansvagen 6 · Hudiksvall 82440 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp