Copy

Rosenbladet #17

När jag skriver detta så har det gått tre dagar sedan valdagen i USA, äntligen börjar flera stora mediebolag peka ut att Joe Biden tar plats i Vita Huset de kommande fyra åren. Men med Trump som president är inget säkert och han twittrar stup i ett om att det är fusk i valet. När världen är så osäker känns det skönt att ett Rosenblad kommer ut som planerat.

Detta nummer är ett långt och informativt utskick där du kan nominera dig själv till nämnder, distriktskongressen och många andra uppdrag. Det är även möjligt att skicka in motioner om du har någon idé på vad du skulle vilja förändra i vår politik eller organisation. Som vanligt så bjuder vi även in till intressanta digitala samtal. Bland annat ett samtal om våld i nära relationer tillsammans med Maria Löfgren och ett samtal med Patrik Lundqvist om arbetsrätten. I detta nummer kan du även lära känna Gerd Olsson lite mer och läsa en krönika från Mats Eriksson om okunskap.

På onsdag så träffas åter styrelsen för att fortsätta diskussionerna om valprogram 2022, förhoppningsvis kan vi presentera en tidsplan i nästa Rosenblad. Har du några tankar kring valprogrammet 2022 - 2026? Eller har du kanske några tankar vad vi bör göra nästa år eller till och med här och nu? Vi vill gärna ha dina åsikter om det och du är varmt välkommen att ringa mig på 070-288 09 88 eller skicka ett mail till jim.svensk.larm@gmail.com Oavsett om du har varit medlem länge eller just gått med så vill vi veta vad du tycker och tänker.
Men vi behöver också bli fler, så fråga gärna de du tror skulle vara intresserad av att bli medlem om de vill det. Behöver du hjälp kontakta oss.

Jim Svensk Larm
Ordförande Hudiksvalls AK
Nästa att presentera sig är Gerd Olsson
 

Hej

Gerd Olsson född 1957 i Friggesund Bjuråker. Jag är uppväxt i ett arbetarhem. Mina föräldrar var aktiva socialdemokrater. Min mamma och mormor var med och bildade socialdemokratiska kvinnoklubben på 1940-talet. 

Jag har alltid bott i Bjuråker förutom de år på 1970-talet då jag studerade i Sundsvall. Jag har arbetat som operationssjuksköterska på Hudiksvalls sjukhus i 35 år och varit med om den fantastiska utvecklingen av sjukvården. De senaste 7 åren har jag arbetat på Delsbo hälsocentral. Sedan i somras är jag deltidspensionär. 

Nu bor jag tillsammans med min man, hunden Virkko och katterna Fia och Frasse i Gårdsmyra Bjuråker. Jag har två barn och tre barnbarn som alla bor i Hudiksvalls kommun.

Jag har haft förtroendeuppdrag i kommundelsnämnden Dellenbygden, utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden och lärandenämnden. Mina nuvarande uppdrag är ledamot i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och som ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Mina hjärtefrågor är: En likvärdig utbildning. Folkhälsa. En meningsfull fritid för barn och unga. Vård och omsorg med hög kvalitet. Service i landsbygden så att alla kan bo och verka i hela kommunen.

Jag är så tacksam att vi har en socialdemokratiskt ledd regering i dessa pandemitider. 

Tillsammans ska vi bygga samhället starkare och mer jämlikt.

Nominera till Tage Erlanders hedersmedalj

Här om månaden delades Tage Erlanders hedersmedalj ut till Olle Borgström, Siw Karlsson, Bernt Söderström, Åke Hammarstedt och Uno Jonsson som alla varit engagerade i minst 30 år.
Nu vill vi ha in fler nomineringar på personer som du tycker ska få hedersmedaljen. Skicka in din nominering till hudiksvall@socialdemokraterna.se
För att få hedersmedaljen måste personen ha representerat partiet i offentliga eller interna uppdrag i minst 30 år.

Nominera till uppdrag i kommunen

Vi behöver fylla på våra listor med intresserade personer till uppdrag i våra nämnder och styrelser. Vi har ibland medlemmar som kliver av sina uppdrag och när vi ska hitta ersättare så väljer KF-gruppen ifrån listor med nominerade personer.
Vet du någon som är intresserad eller är du själv intresserad av uppdrag i en nämnd eller bolagsstyrelse kan du skicka in det till valberedningen via AK Expen hudiksvall@socialdemokraterna.se
Följande nämnder och bolag finns i Hudiksvalls kommun, för mer information om respektive nämnd kontakta respektive gruppledare
Social- och Omsorgsnämnden (Gruppledare Henrik Persson)
Lärandenämnden (Gruppledare Jim Svensk Larm)
Kultur- och Fritidsnämnden (Gruppledare Gerd Olsson)
Tekniskanämnden (Gruppledare Annika Huber)
Byggnadsnämnden (Gruppledare Daniel Fors)
Norrhälsinge Miljö- och Räddningsnämnden (Gruppledare Per Svensson)
AB Fiberstaden (Gruppledare Barry Gustafsson)
AB Hudiksvallsbostäder (Gruppledare Anna-Carin Keisu)
Hudiksvalls näringslivs AB (Gruppledare Kjell Persson)
Fastighets AB Glysis (Gruppledare Hans Svedberg)
Glysisvallen AB (Gruppledare Bo Nilsson)
Hälsinglands Museum (Gruppledare Ann-Margret Knapp)

Nominera till uppdrag i Distriktsstyrelsen

Inför distriktskongressen den 10 april 2021 har alla medlemmar möjlighet att nominera in till uppdrag inom distriktet. Nomineringar måste in till valberedningen via AK Expen senast den 7 december. Nomineringarna fastställs på repskapet den 14 december. De uppdrag som går att nominera till är:
Ordförande - Nuvarande Peter Kärnström (Sandviken)
Vice Ordförande - Nuvarande Alexandra Gard (Söderhamn)
Facklig ledare - Nuvarande Patrik Lundqvist (Sandviken)
Studieorganisatör- Nuvarande Daniel Olsson (Gävle)
Övrig ledamot i VU - Nuvarande Barbro Andersson (Söderhamn)
Ordinarie ledamot ifrån Hudiksvall - Nuvarande Jim Svensk Larm
Ersättare ifrån Hudiksvall - Nuvarande Christina Mattisson

Kyrkopolitisk ledare - Robert Krantz

Revisorer 3 st (Har inga ifrån Hudiksvall idag)
Revisorersättare 3 st (Har inga ifrån Hudiksvall idag)

Nominera till ombud till distriktskongressen

Hudiksvalls AK har 13 ombud och lika många ersättare. Är du intresserad av att delta på distriktskongressen den 10 april 2021 så nominera dig till valberedningen via AK Expen senast den 7 december. Om kongressen blir fysiskt eller digital avgörs närmare kongressen. Val av ombud sker på repskapet den 14 december.

Nominera till stiftsfullmäktige och kyrkomötet

Det är dags att förbereda valsedlar till kyrkovalet nästa år. Partidistriktet samordnar listorna till stiftsfullmäktige och kyrkomötet. Är du intresserad eller vet någon som är intresserad? Nominera in till valberedningen via AK Expen senast den 7 december.

AK Expens mail är hudiksvall@socialdemokraterna.se
Om du har någon motion som du vill skicka in till AK Årsmöte (saker som berör kommunen och vår lokala organisation), distriktskongressen (saker som berör våra riksdagsledamöter och vårat län) eller nationella kongressen (frågor som rör partiet centralt och vår nationella politik) är det snart dags att skicka in dessa till arbetarekommunen.

Motioner som ska behandlas på AK Årsmöte 2021 behöver de skickas in till AK Expen senast den 15 februari 2021.
Motioner som ska behandlas på distriktskongressen 2021 behöver de skickas in till AK Expen senast den 7 december för behandling på Repskapet den 14 december.
Motioner till den nationella kongressen 2021 behöver de skickas in till AK Expen senast den 30 april 2021.
Onsdagen den 25 november kl 18:30 bjuds alla medlemmar in till ett samtal om våld i nära relationer med Maria Löfgren.
Maria Löfgren jobbar inom Centrum mot våld i nära relationer i Hudiksvalls kommun.

Hur yttrar sig våld i nära relationer och hur påverkas de som drabbas? Vilken hjälp erbjuds för de som drabbas? Det är något som vi kommer prata om denna kväll. Vill du delta och diskutera denna viktiga fråga?

Ställ dina frågor på detta digitala medlemsmöte.

Alla medlemmar som önskar och vill har möjlighet att ansluta sig till samtalet via Zoom.

Använd denna länk eller mötes id och lösenord nedan
https://us02web.zoom.us/j/89770099544?pwd=ZkNhanJ3WUk2OTlDbFE3NVdDLzUxQT09 

Mötes ID: 897 7009 9544 
Lösenord: 741701

Onsdagen den 2 december kl 18:30 bjuds alla medlemmar in till ett samtal med Patrik Lundqvist.
Patrik är riksdagsledamot från Sandviken och sitter bland annat i Skatteutskottet, dessutom är han facklig ledare i partidistriktet.
Hur går diskussionerna om arbetsrätten i riksdagsgruppen? Vad sker i riksdagen nu?
Har du funderingar om något av detta?

Ställ dina frågor på detta digitala medlemsmöte.

Alla medlemmar som önskar och vill har möjlighet att ansluta sig till samtalet via Zoom.

Använd denna länk eller mötes id och lösenord nedan
https://us02web.zoom.us/j/87993280373?pwd=N3FQelpkc2xmalYyVUxYS0dNbmlGQT09

Meeting ID: 879 9328 0373
Passcode: 740271

 

Denna månad skriver Mats Eriksson, ordförande i LO-distriktet Dalarna och Gävleborg, månadens krönika. Läs ett utdrag här och tryck på knappen nedan för att läsa hela krönikan.
 

Okunskap – vårt största hot?

Jag sitter i bilen en tidig höstmorgon på väg söderut och den första snön har fallit, jag som inte hunnit byta till vinterdäck. På marken ligger ett tunt snötäcke som förvandlat landskapet ljust trots morgonens mörker. Även vägbanan ligger vit på den korta vägsträckan över berget, så som den brukligt gör när den första snön fallit och jag tänker, ”-Släpp på gasen Mats, släpp på gasen”…

Denna höst kommer gå till historien på många sätt. Redan i tidig vår drog pandemin in över vårt land som en ostoppbar tsunamivåg som lamslog stora delar av landet. Vi i arbetarrörelsen.......


Läs hela krönikan genom knappen nedan.

Läs hela krönikan här
 
Expen har tillsvidare stängt på grund av Covid-19. Enstaka dagar kan Expen vara bemannad men vi ber medlemmar att höra av sig via E-post.

I slutet av varje utskick kommer vi sammanställa de aktiviteter som är planerade inom vår AK dit alla medlemmar är inbjudna.
Information om hur du ansluter till mötet hittar du ovan.

25 november - Digitalt samtal med Maria Löfgren
2 december - Digitalt samtal med Patrik Lundqvist
8 december - Nästa utskick av Rosenbladet
14 december - Repskap

Besök gärna vår hemsida på http://hudiksvall.socialdemokraterna.se också. Vill du hjälpa till med hemsidan, Facebook eller Rosenbladet så tveka inte att kontakta oss, vi tar gärna emot all hjälp vi kan få.
 
Vi vill gärna ha dina åsikter kring arbetet i partiet och detta utskick.
Svara gärna på mailet med dina synpunkter eller kontakta någon i AK Styrelsen.
Utan alla er medlemmar står partiet stilla, det är tillsammans vi utvecklar partiet och vår politik.
Kontakta oss via mail
Facebook
Website
Avsändare:
Hudiksvalls Socialdemokratiska Arbetarekommun


Our mailing address is:
hudiksvall@socialdemokraterna.se

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Socialdemokraterna Hudiksvall · Gammelbansvagen 6 · Hudiksvall 82440 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp