Copy

Rosenbladet #27

Det är inte många dagar kvar nu! På söndag den 19 september är valdagen för Svenska Kyrkan här. Men redan nu har du möjlighet att göra din röst hörd. Ta den chansen!

Kyrkovalet är ett väldigt viktigt val där vi ser skillnader mellan vilka som ska styra kyrkan in i framtiden. Ska vi ha ett styre som vill gå tillbaka till en konservativ kyrka där vi inte har kvinnliga präster? SD har nämligen motionerat i Svenska Kyrkan om att försvåra för kvinnor att studera till präster. 
När vi Socialdemokrater försöker få igenom ett sådant enkelt beslut som att präster inte ska få neka att viga samkönade par så får vi inte igenom det. Det är tydligt att det finns skillnader mellan de olika nomineringsgrupper som kandiderar i kyrkovalet.

För oss Socialdemokrater är det viktigt att alla ska vara välkomna till Svenska Kyrkan. Oavsett om du är troende eller ej så finns kyrkan där för dig när du behöver den. Kanske är det när du som nybliven förälder besöker barnverksamheten för att träffa andra föräldrar, eller när du i en tid av sorg behöver någon att prata med. Oavsett så finns kyrkan där för dig hela tiden.

Så ska det fortsätta vara. Därför är det viktigt att vi fortsätter vara med och utveckla kyrkan till något som följer med utvecklingen och tar nya steg framåt för ett mer jämlikt och jämställt samhälle.

Därför vill jag uppmana dig som är medlem i Svenska Kyrkan att ta din möjlighet och gå och rösta. Påminn dina nära och kära för att rösta. Det är oerhört viktigt.
Längre ner i detta mail hittar du vart du kan rösta, men kom ihåg att ta med legitimation och röstkort.

Du hittar tidigare Rosenblad/nyhetsbrev på vår hemsida: https://hudiksvall.socialdemokraterna.se/rosenbladet/

Jim Svensk Larm
070-2880988
Ordförande Hudiksvalls AK

Åsa Persson som är kyrkopolitiskt ansvarig för AK samt aktiv i Dellenbygdens pastorat skriver om vikten av att gå och rösta. Din röst är extra viktig i kyrkovalet då många tyvärr inte röstar.

Som socialdemokrat är det viktigt att rösta i kyrkovalet. Det har stor betydelse på både nationell och lokal nivå. Våra värderingar om en demokratisk kyrka. Där jämställdhet och solidaritet betyder mycket i en öppen kyrka för alla. Där alla ska känna sig välkommmen oavsett var i livet man befinner sig. Kyrkan ska finnas till för oss när man vill eller behöver den. Din röst gör skillnad.

Laila Eriksson är aktiv i Bjuråkers S-förening och Dellenbygdens pastorat. Här kan du läsa vad hon vill skicka med till alla er medlemmar.

Söndagen den 19 september 2021 är det val i Svenska kyrkan. Alla som är medlemmar i vår kyrka  och folkbokförda i Sverige kan rösta. I Svenska kyrkan får du rösta från det att du har fyllt 16 år. Vi röstar om hur vi vill att Svenska kyrkan ska styras. I kyrkan kallas de olika grupperna nomineringsgrupper och inte politiska partier.
 
Nästan 5,5 miljoner svenskar är medlemmar i Svenska kyrkan. Ändå röstade bara knappt 19,08 %. Vilket i och för sig var det högsta valdeltagandet i procent sedan 1934. Men hallå!...... Nog kan vi väl bättre än 1934! Det är för 17 2021!.....
 
I Sverige är vi rätt dåliga på att ta vara på vår möjlighet att påverka. Kan det bero på att vi har det för bra? Att vi är ansvarlösa? Lata? Bekväma? Gillar vi att gnälla? Jag vet inte? Jag väljer att ta min chans att påverka, jag röstar! Med mitt inlägg här vill jag påverka er att göra lika.
 
Varför är det viktigt att rösta på kyrkovalet? Kyrkan finns ju där ändå och erbjuder sina tjänster som samtal, gudstjänst, kyrkkaffe, fördrag, konserter, barnverksamhet, körverksamhet, samvaro, konfirmation, dop, vigsel, begravning och annat vare sig du är medlem eller inte. Är du inte medlem får du betala för en del av tjänsterna men absolut inte alla.
 
För mig är kyrkan och gemenskapen jag hittar där viktig, varje dag. För andra är den viktig ibland, i kriser och i sorg. För alla de som den är viktig för ibland går jag och röstar. För att påverka kyrkan till att fortsatt vara en öppen demokratisk folkkyrka, en kyrka för alla. En kyrka där du och jag kan komma som vi är. Jag behöver inte ens tro, jag är välkommen ändå.
 
Kyrkovalet handlar om vilka värderingar som ska vara vägledande i Svenska kyrkans arbete i framtiden. Det handlar om framtiden för våra unga. Till exempel om att barnverksamheten ska vara kostnadsfri, att präster ska viga samkönade par och att motstånd mot kvinnliga präster aldrig får accepteras.
 
"Att rösta är inte längre bara en rättighet, utan en skyldighet. Rösta, rösta, och bryr du dig inte, rösta ändå." 
(Olivia Lindroth Steinwall)
Här kan du rösta idag och på valdagen

Dellenbygdens Pastorat
Bjuråkers Kyrkby
Förtidsröstning
Måndag - lördag 10-12
Tisdag kväll 17-20

Församlingsexpeditionen Delsbo
Förtidsröstning
Måndag - fredag 10-12, 13-15
Onsdag kväll 17-20
Lördag 10-12

Information om röstning på valdagen i Dellenbygdens pastorat finns på röstkortet.

Enånger-Njutångers Församling

ENÅNGERS FÖRSAMLINGSHEM
Valdagen, söndag19 september öppet
kl 12-15 och 16-20
Förtidsröstning
Tisdag 14 sept. kl 10-12
Torsdag 16 sept. kl 10-12 och 17-19
Fredag 17 sept. kl 17-19

S:T OLOFSGÅRDEN NJUTÅNGER
Valdagen, söndag19 september öppet kl 12-15 och 16-20
Förtidsröstning
Tisdag 14 sept. kl 10-12
Torsdag 16 sept. kl 10-12 och 17-19
Fredag 17 sept. kl 17-19

FÖRSAMLINGSGÅRDEN IGGESUND
Endast valdagen, Söndag 19 september kl 12-15 och kl 16-20

IGGESUNDS KYRKA
Endast förtidsröstning
Tisdag 14 sept. kl 10-12
Onsdag 15 sept. kl 10-12
Torsdag 16 sept. kl 10-12 och 17-20
Fredag 17 sept. kl 17-19
Lördag 18 sept. kl 10-12

Forsa-Högs Församling

Högs församlingshem och Mariagården
Valdagen, Söndag 19 september kl 9-11 och 13-20

Mariagården
Förtidsröstning.

14 september kl. 9-11
15 september kl. 9-11 och kl. 17-20
16 september kl. 9-11
17 september kl. 9-11
18 september kl. 9-11

Hudiksvallsbygdens Församling

Valdagen 19 september
Rösta i Hudiksvallsbygdens vallokal

 • S:t Jakobsgården (församlingsexpeditionen) kl 9-11 och 13-20

Eller lämna din röst vid något av följande röstmottagningsställen:

 • Mariagården Idenor kl 14-18

 • Håsta kyrka kl 8-10:30

 • Hälsingtuna församlingshem kl 14-18

 • Rogsta Församlingshem kl 14-18

 • Björkbergs kyrka kl 8-10:30

  Förtidsröstning
  ​Röstmottagningslokal: S:t Jakobsgården (församlingsexpeditionen) Olof Bromans gata 8.

  måndag-lördag kl 10-12

Har du någon motion som du vill ska hanteras på nästa års distriktskongress behöver du skicka in de till hudiksvall@socialdemokraterna.se senast den 13 oktober.
 
Vi vill även ha in nomineringar på följande poster senast 29 oktober (inom parantes vem som är idag):
Ordförande - (Peter Kärnström)
Vice Ordförande - (Alexandra Gard)
Facklig Ledare - (Patrik Lundqvist)
Studieorganisatör - (Daniel Olsson)
Övrig ledamot VU - (Barbro Andersson)
 
Ledamot från Hudiksvall - (Jim Svensk Larm)
Ersättare från Hudiksvall - (Christina Mattisson)
 
Kyrkopolitisk ledare - (Roberth Krantz)
 
3 Revisorer
(Margareta Wigren
Jan-Evert Hagström
Inger Elisson Wigö )
 
3 Revisorersättare
(Marie Rasjö
Hans-Olof Frestadius
Anna Fencker Lang)
Dags att nominera ombud och till distriktskongressen
 

Den 2-3 april 2022 samlas distriktet på högskolan i Gävle för att besluta om distriktets inriktning de kommande åren, hantera motioner och fastställa våran riksdags och regionslista.

Nu är det dags att nominera vilka som ska representera Hudiksvall på
distriktskongressen. Denna kongress har vi 14 ombud och 14 ersättare. Nominera in vilka du tycker ska representera oss som ombud till hudiksvall@socialdemokraterna.se senast den 29 oktober.

Denna distriktskongress är extra viktig då vi kommer fastställa listorna och politisk inriktning kommande år. Därför är det extra viktigt att du som vill vara ombud säkerställer att du kan delta båda dagarna i april.

Är du intresserad eller vill nominera någon?
Skicka ett mail till hudiksvall@socialdemokraterna.se

Valberedningen vill ha in nomineringar till ny kassör för Hudiksvalls AK
 

Nuvarande kassör Leif Rogell har bett valberedningen att påbörja arbetet med att hitta en ny kassör som kan ta över uppdraget efter han. Därför önskar valberedningen att medlemmar och föreningar nominerar förslag på ny kassör.

Som kassör i ArbetareKommunen (AK) så sitter du i verkställande utskottet (VU) och har tillsammans med ordförande det operativa ansvaret för ekonomin. På expeditionen finns en assistent anställd som hjälper till med att betala räkningar och skicka underlag för bokföring. VU träffas ca 10 gånger per år och utöver det tillkommer styrelsemöten ca 9 gånger per år.

Skicka in din nominering till valberedningens sammankallande Anna-Carin Keisu via Expen på hudiksvall@socialdemokraterna.se

 
Expen är nu öppen för besök tisdagar och torsdagar kl 10 - 16 (lunch 12-13), vi finns på Gammelbansvägen 6. Hör gärna av dig via telefon på 070-65 185 40 eller mailadress hudiksvall@socialdemokraterna.se

I slutet av varje utskick kommer vi sammanställa de aktiviteter och viktiga datum som är planerade inom vår AK dit alla medlemmar är inbjudna.
Information om varje möte kommer i Rosenbladet som skickas ut före aktiviteten.

19 september - Valdagen i Svenska Kyrkan
12 oktober - Nytt nummer av Rosenbladet
13 oktober - Sista datum för motioner till distriktskongressen
20 oktober - Medlemsmöte med Ardalan Shekarabi
28 oktober - Medlemsmöte med tema Social- och Omsorgsnämnden samt kongressen
29 oktober - Sista datum för nominera ombud och personer till distriktskongressen
25 november - Medlemsmöte för hantering av motioner och nomineringar till distriktskongressen
21 december - Medlemsmöte för hantering av budget och verksamhetsplan 2022
31 december - Sista datum för motioner till AK Årsmöte
29 mars 2022 - Årsmöte Hudiksvalls ArbetareKommun

Besök gärna vår hemsida på http://hudiksvall.socialdemokraterna.se också. Vill du hjälpa till med hemsidan, Facebook eller Rosenbladet så tveka inte att kontakta oss, vi tar gärna emot all hjälp vi kan få.
 
Vi vill gärna ha dina åsikter kring arbetet i partiet och detta utskick.
Svara gärna på mailet med dina synpunkter eller kontakta någon i AK Styrelsen.
Utan alla er medlemmar står partiet stilla, det är tillsammans vi utvecklar partiet och vår politik.
Kontakta oss via mail
Facebook
Website
Avsändare:
Hudiksvalls Socialdemokratiska Arbetarekommun


Our mailing address is:
hudiksvall@socialdemokraterna.se

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Socialdemokraterna Hudiksvall · Gammelbansvagen 6 · Hudiksvall 82440 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp