Copy

Tack för att ni firade 1 maj med oss

Ett stort tack till alla er som kom och firade 1 maj med oss.
Vi var ca 200 st som deltog nere på firandet och fick lyssna på tal från Johan Viklund och Helle Klein.
Är du intresserad av att se fler bilder ifrån firandet hittar du dessa här:
https://www.facebook.com/1887193698186148/posts/2298674990371348?s=610160035&v=i&sfns=mo

Ordförande har ordet

Mitt namn är Jim Svensk Larm och jag har fått förtroendet att leda vårat interna partiarbete i kommunen de kommande två åren.
Detta utskick är något nytt som vi i styrelsen kommer arbeta med för att öka informationsflödet med vad som sker inom partiet och förhoppningsvis göra det lättare för er medlemmar att värva fler medlemmar till vårat parti.

Jag vill ta tillfället och göra en kort presentation av mig. Jag heter som sagt Jim Svensk Larm och bor i Iggesund tillsammans med min fru Melina och våra barn Lykke 6 år och Love 3 år. Jag är anställd på Iggesunds Bruk där jag jobbar på Kartongmaskin. De senaste åren har jag gått i förtroendeuppdrag som Kassör för Pappers i Iggesund, ett uppdrag jag lämnade i samband med att jag fick uppdraget som Ordförande för Socialdemokraterna.
Jag har under hela mitt liv haft ett engagemang i föreningslivet och speciellt i Folkets Hus Iggesund där jag tillbringat de flesta av dagarna efter skoldagens slut i låg och mellanstadiet.

Det var i samband med valet 2014 som jag valde att bli medlem i Socialdemokraterna och fick under förra mandatperioden förtroendet att engagera mig i Lärandenämnden samt Kultur och Fritidsnämnden.
I denna mandatperiod sitter jag i Kommunfullmäktige och Lärandenämnden samt ersättare i Regionsfullmäktige och Hållbarhetsnämnden i Regionen.

Jag brinner för att vi ska utveckla partiet för att locka fler medlemmar att engagera sig i politiken. För att vi ska lyckas med det så behöver vi visa respekt till varandra, erbjuda bra utbildning för att stärka de som vill engagera sig och även utveckla vår samverkan med de fackliga organisationerna.

På 1 maj tog jag chansen att hålla ett välkomsttalet tal där jag pratade om några av de utmaningar vi står inför framöver när det gäller demokratin, läs gärna det här:
https://hudiksvall.socialdemokraterna.se/trevligt-1-maj-firande-i-hudiksvall/

I samband med att jag fick förtroendet att bli vald som ordförande så skrev jag en uppdatering med vilka tre områden jag vill fokusera på, du kan läsa den texten här:
https://www.facebook.com/610160035/posts/10156213052180036?s=610160035&v=i&sfns=mo

Nog om mig, vad sker just nu inom partiet då?
Jo under april månad skickade partiet in sitt svar på skolstruktursutredningen som presenterades i februari. Repskapet i april ställde sig bakom styrelsens förslag. Nu ligger frågan i den grupp som består av alla partier för att tillsammans komma med förslag på hur vi kan utveckla våran skola i kommunen för att erbjuda alla barn en likvärdig utbildning av hög kvalitet. Frågan kommer förmodligen återkomma till partiet i höst.
Nyligen hade vi även en distriktskongress där jag och Susanne Norling (vice Ordförande i Arbetarekommunen) blev invalda i Distriktsstyrelsen. 
Våren präglas mycket av årsmöten och administrativa uppgifter. Men nu lämnar vi dessa bakom oss och kan börja utveckla partiet och verksamheten.
Styrelsen kommer under juni att arbeta fram ett förslag på verksamhetsplan för 2019 som behandlas på medlemsmötet i juni.
Har du idéerpå vad som kan vara bra att fokusera på i verksamhetsplanen? Skicka in det till hudiksvall@socialdemokraterna.se

Avslutningsvis vill vi utlysa en tävling för att få ett bra namn på dessa utskick. Vad tycker du vi ska kalla dessa återkommande utskick?
Skicka in ditt förslag till hudiksvall@socialdemokraterna.se så får det bästa förslaget någon trevlig vinst. Skicka in ditt förslag senast den 4 juni.

Gå och rösta

Förtidsröstningen till EU valet har startat och nu är det extra viktigt att vi påminner våra vänner, familjer och arbetskamrater att besöka vallokalen för att göra sin röst hörd!

Du kan förtidsrösta i följande lokaler och tider:
Delsbo: Ede skola (matsalen)
Måndag-fredag kl 15.30-19, lördag kl 10-13.

Iggesund: Tryggebo Servicehus
Måndag-fredag kl 15-19, lördag kl 10-13.

Hudiksvall: Biblioteket, Kulturhuset
Måndag-torsdag kl 10-19, fredag kl 10-17, lördag-söndag kl 11-14,
söndag den 26 maj kl 8–21.

På valdagen den 26 maj har alla vallokaler öppet kl 8-21.

Vad vi går till val på hittar du här
https://www.socialdemokraterna.se/aktuellt/2019/valplattform-eu-valet/
Vi ska nu genomföra val av nämndemän till tingsrätten. Vi kommer att ha 8 st platser i tingsrätten ifrån oss, om du är intresserad av att veta vad det innebär att sitta som nämndeman i tingsrätten kan du läsa mer på http://www.blinamndeman.se/

Anmäl ditt intresse till din S-förening eller hudiksvall@socialdemokraterna.se om du är osäker vilken förening du tillhör.
Anmäl så snart som möjligt då vi kommer genomföra valen under maj eller juni.
Gå till vår Facebook


Vår mail är:
Hudiksvall@socialdemokraterna.se

Vill du inte längre ha dessa utskick?
Kontakta oss på hudiksvall@socialdemokraterna.se eller Avregistrera dig.

Email Marketing Powered by Mailchimp