Copy
In de vorige nieuwsbrief kon je lezen dat de stookketel helemaal aangesloten was, maar het helaas niet deed. Tijd voor plan B dus. Hoe dat gaat, lees je verderop in deze nieuwsbrief.

Wil je de vorige nieuwsbrief nog even snel lezen? Klik dan hier.

Ok, dus de aansturing doet het niet. Tijd voor wat anders! En ik neem dan niet zomaar wat, maar wel een veelbelovende oplossing. Ik ga namelijk voor (de start van) automatisering. Met een raspberry pi, een touchscreen, en Node-RED, is namelijk een fantastische aansturing van je stookketel mogelijk.

Voorlopig houd ik “alleen” bij het uitlezen van de thermometers en het aansturen van het kook-element. Maar in de toekomst kunnen er mogelijk meer sensoren aan, en zou je er bijvoorbeeld de naaldkraan voor het aftappen mee kunnen aansturen.

Deze oplossing is al vrij ver af, alleen was er nog wel wat elektronica voor nodig. Omdat het ondertussen toch echt al eens tijd werd om te stoken, dus ook maar eens kijken naar een tussenoplossing, Plan C, of eigenlijk, Plan A(nderhalf).

En hoe dat afloopt? Ik blijf het zeggen, maar echt: in de volgende nieuwsbrief meer nieuws. Groot nieuws!

Dan heb je dus zo’n ketel gevuld met water voor het testen. En dan besef je pas: oh ja, hij moet ook leeg kunnen. Dus snel een pomp en hittebestendige buizen regelen, en zo kan de ketel efficiënt en handig worden leeggepompt.

Dit is voor mij één van de belangrijkste redenen voor Maenscijn: experimenteren! Ze zijn in het seizoen, dus ik heb twee fermentaties opgestart, één met kweepeer en één met mispel.

Benieuwd naar het resultaat? Ik ook!

Email
Website
Twitter
LinkedIn
Instagram
Facebook
Copyright © 2019 Maenscijn, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp