View this email in your browser
oktober 2020
In deze editie
 • Van de voorzitter
 • Interne winter uitgesteld
 • Verslag ledenvergadering
 • Uitbreiding park
 • Tombola update
 • Kennismakingslessen
 • Maandag- en woensdagochtend tennis
 • Jeugdnieuws
 • Actie? Geef het door!
 • Uit de oude doos
 • Foto-albums op de website
Van de voorzitter

Afgelopen zaterdag stond er een mooi artikel in de krant. Tennis zit weer in de lift. De journalist heeft drie verenigingen uit onze regio gevraagd of zij dit herkennen. En natuurlijk herkennen we dat! 

Als ik de ‘club analytics’ van juni vergelijk met die van oktober, dan hebben wij er ongeveer 35 leden bij. En dan heb ik het niet over de winterleden. Begin oktober stonden we op 708 leden en nu met de winterleden erbij op 753. Linksom of rechtsom: mensen hebben behoefte aan sportief bezig zijn. En voor teamsporten als voetbal en hockey mogen is dat door de Corona pandemie lastiger. Natuurlijk doen wij er alles aan om deze nieuwe leden in de toekomst voor DEM te behouden. 

Zo hebben we sinds enige maanden het buddy-programma, hebben we onze altijd succesvolle tombola (die we ook nog uitgebreid hebben) en geven we nieuwe tennissers de mogelijkheid om kennismakingslessen te volgen. En er is een mooie samenwerking ontstaan tussen de ledenadministratie - waar de aanmeldingen binnenkomen - en een aantal andere vrijwilligers. Zij zorgen samen voor een warm welkom. 

Verderop in deze nieuwsbrief praat ik jullie graag bij over waar we staan met de uitbreiding van ons park. Maar natuurlijk is er veel meer te lezen. Want ondanks de uitdagingen waar we nu middenin zitten, gebeurt er nog steeds veel en zijn we met diverse projecten bezig.

Dus ook voor nu weer: veel leesplezier en tot snel op de baan!

Interne Winter 2020 uitgesteld

Alle deelnemers hebben persoonlijk een mail ontvangen dat de Interne Winter voorlopig is uitgesteld naar 1 december 2020.

Verslag ledenvergadering

Met overweldigende meerderheid (124 voor, 2 tegen) kozen de op de ledenvergadering aanwezige leden vóór uitbreiding van het park met 1 tennisbaan en 2 padelbanen.

Caroline Kraaijeveld werd verrast met haar benoeming tot Vrijwilliger van het Jaar. En Erwin Willems werd benoemd tot (jongste) erelid van LTC DEM en kreeg (eindelijk) zijn welverdiende gereserveerde plek aan de bar. 😀

We namen officieel afscheid van Renske de Wit en Cunera Sengers (Voorzitters Jeugdcommisie). En Wendy Blom, Frank Scholts en Petra Cremer mochten we verwelkomen in het bestuur, respectievelijk als Voorzitter Jeugdcommissie, Voorzitter Sponsorcommissie en Secretaris.

Het verslag van de vergadering kun je hier lezen. 

Uitbreiding park

Sinds eind september, - toen onze algemene ledenvergadering was - is er toch weer veel gebeurd. Zo is de aanvraag omgevingsvergunning in de laatste fase beland. Hij ligt nu ‘ter inzage’. Omwonenden hebben zes weken de tijd om bezwaar tegen onze plannen te maken. Vervolgens nog eens zes weken voor de definitieve verlening van de vergunning, waarna we uiterlijk 22 januari bevestiging krijgen of we het stuk grond bij ons terrein kunnen voegen. 

Er is een archeologisch vervolgonderzoek geweest in de vorm van boringen. Hier zijn geen bijzonderheden uit gekomen. De archeologen adviseren dan ook om de geplande werkzaamheden uit te voeren zonder uitgebreid onderzoek. Hier kan de gemeente trouwens nog van afwijken.

Voor de financiering zijn wij nu in overleg met de gemeente. Hier hopen we snel meer duidelijkheid te krijgen. En we zijn inmiddels ook druk met het aanvragen van offertes bij partijen die voor ons de grond bouwrijp kunnen maken. Ook zijn we bezig met het aanvragen van subsidies van de overheid (BOSA) en van het Schipholfonds. Ons doel is nog steeds dat in 2021 zo snel mogelijk de schop de grond in gaat.

Tombola update

Extra tombola op vrijdagavond
Vanwege het grote succes van Nico’s tombola op de maandagavond hebben we een enquête over de tombola gehouden. Hierin inventariseerden we of er belangstelling was voor een extra tombola op vrijdagavond, zaterdagochtend, zaterdagmiddag of nog een andere dag. Naar aanleiding van de enquête hebben we besloten om te starten met een extra tombola op vrijdagavond. Voor het eerst op vrijdagavond 6 november.  We willen deze organiseren zolang de beperkingen voor wedstrijdtennis en competitie van kracht zijn. Het blijft ook mogelijk om 'gewoon' vrij te spelen op vrijdagavond.

Tombola spelen kan vanaf 1 november op de volgende dagen en tijden:

Inschrijven via de ClubApp
Zolang we te maken hebben met de Corona-maatregelen kun je alleen na inschrijving vooraf deelnemen aan de tombola. Vanaf 3 november moet je je inschrijven via de ClubApp. Voorheen was dit via een mail naar activiteiten@demtennis.nl. Het scheelt ons echter veel werk om het via de app te doen, vandaar. Iedere dinsdagochtend wordt de inschrijving voor de tombola-sessies van de eerstvolgende vrijdag, zondag en maandag in de clubagenda open gezet en kun je je hiervoor inschrijven. Let op: in de mail over de tombola stond dat dit maandagmiddag was.

Heb je de ClubApp nog niet of wil je weten hoe je deze op je smartphone moet zetten? Je kunt dit hier opzoeken. Maar natuurlijk kunnen we je er ook even mee helpen. Als je dat wilt, stuur dan een mail naar activiteiten@demtennis.nl

Ook helpen?
Nico Kleijn organiseert altijd de gezellige tombola op maandagavond. En we hebben een clubje vrijwilligers dat op vrijdag en zondag de tombola organiseert. Hij of zij deelt dan de partijen in. Wil je dit eens per zoveel weken ook doen? Stuur dan een mail naar activiteiten@demtennis.nl. Uiteraard krijg je er eerst uitleg over. En zodra de bar weer open is, wordt een drankje voor de organisator natuurlijk ook geregeld.

Kennismakingslessen voor beginnende tennissers

Omdat er een wachtlijst is voor training is er nu een alternatief voor onze beginnende tennissers. Op dinsdag of donderdag van 18:00 tot 19:00 uur kun je vijf kennismakingslessen volgen voor € 40,--. Tijdens deze lessen wordt ingezoomd op de spelregels en de basistechnieken. Met deze vijf lessen heb je in ieder geval de mogelijkheid om lekker te gaan tennissen of om mee te doen met de tombola (op maandag- of vrijdagavond en zondagmiddag). In overleg kun je na deze kennismakingslessen op de wachtlijst voor training of misschien is er zelfs snel een plekje beschikbaar in een van de trainingsgroepjes. Ben je kort geleden lid geworden van DEM en heb je behoefte aan deze kennismakingslessen. Neem dan contact op met de tennisschool via demtraining@hotmail.nl. Trainer Bart van Voorst neemt dan snel contact met je op om het in te plannen.

Maandag- en woensdagochtend tennis

Op diverse dagen in de week is er een tombola (zie elders in deze nieuwsbrief). Op maandagmorgen (dames) en woensdagmorgen (dames en heren) is er iets wat daar een beetje op lijkt. Net even anders dan een ‘echte’ tombola, maar ook erg leuk. 

De meeste deelnemers zijn 60+, maar natuurlijk zijn ook jongere leden welkom. De dames starten in de zomer om 9:30 uur en in de winter om 10:00 uur. Zowel maandag als woensdag dus. De heren starten zomer en winter om 9:30 uur. Je kunt je aanmelden in een Whatsapp-groep. Dan weet je in ieder geval dat je niet alleen bent en kunnen er van tevoren één of meer banen gereserveerd worden via de ClubApp (tijdens Corona-tijd). Als zich een oneven aantal opgeven, geen probleem:  Amerikaantje (met z’n drieën spelen) of indraaien is altijd mogelijk. Het groepje spelers beslist zelf wie met wie speelt. 

Leuk als je ook meedoet! Neem via Whatsapp of mail contact op met Petra Cremer (06-42496509, petra.cremer@gmail.com) en geef aan met welke groep je wilt meedoen. Zij zorgt er dan voor dat je wordt toegevoegd in de juiste Whatsapp-groep. Geen smartphone met Whatsapp? Ook geen probleem. Neem contact op met Petra: er valt altijd iets te regelen als je een keer wilt meespelen.

Jeugdnieuws

Fun-2-daagse
Helaas verliep de herfstvakantie iets anders dan gepland. Vanwege alle maatregelen kon ons Steboma Open WimbleDEM toernooi helaas niet doorgaan. Maar gelukkig kon met enige aanpassingen de Fun-2-daagse wel doorgaan. De tennisschool had weer een leuk programma voor de deelnemende kids gemaakt. Beide dagen startten met een lekkere warming-up en erna twee uur training. Er was de altijd succesvolle bingo en een heerlijke lunch. En weer volop sportieve activiteiten in de middag. Twee geslaagde dagen!

Grote Clubactie
Op dit moment loopt De Grote Clubactie nog. De loten mogen verkocht worden tot eind november. Je boekje(s) met verkochte loten kun je inleveren bij trainer Bart. Voor de drie best verkopende jeugdleden liggen er weer mooie prijzen te wachten! Wij maken de winnaars bekend tijdens de gezamenlijke uitreiking van het door jullie verdiende geld. Dit is op vrijdag 4 december 2020. Het tijdstip horen jullie later.

Pietentennis 
Ook dit jaar zullen er twee pieten een uurtje komen tennissen met onze jongste jeugdleden op vrijdag 4 december. Noteer alvast in de agenda, meer info volgt.
 
Jeugdtombola
De jeugdtombola op zondag is alweer een paar weken bezig en de deelnemende jeugd vindt deze hartstikke tof! Er worden dan ook leuke wedstrijdjes gespeeld. Van 10:00 tot 11:30 uur speelt de jeugd t/m 12 jaar en van 11:30 tot 13:00 uur jeugd vanaf 13 jaar. Ook volwassenen kunnen zich aanmelden voor de laatste groep en zullen dan gemixt worden met de jeugd (tenzij een jeugdlid dit liever niet wil). Doe je nog niet mee? Meld je aan via de ClubApp en doe gezellig mee! Voor de begeleiding zijn we ook nog op zoek naar hulp om de partijtjes in te delen. Vind je het leuk om de jeugdtombola een keer te begeleiden of hierbij te helpen? Geef je dan op via jc@demtennis.nl.  

Locale (supermarkt)actie? Geef het door!

Laatst had Supermarkt Deen een actie waarbij geld voor clubs ingezameld kon worden. Toevallig doet niemand van het bestuur hier zijn of haar boodschappen, dus we hoorden er te laat over om nog mee te kunnen doen. Vandaar deze oproep: hoor je van een actie waar DEM aan mee zou kunnen doen om geld in te zamelen, neem dan contact op met Jan van der Geest, penningmeester@demtennis.nl.
Rabo ClubSupport

In oktober kon iedereen met een Rabobankrekening zijn stem uitbrengen op zijn of haar favoriete club voor de actie RaboClubSupport. En er kon ook op LTC DEM gestemd worden. We hebben dit via mail en Facebook bij onze leden onder de aandacht gebracht. En gevraagd om ook vrienden en familie hiervoor te mobiliseren. 4 november maakt Rabobank de uitslag bekend. Hopelijk hadden we zoveel stemmen dat we een bijdrage voor een van onze projecten ontvangen. 

Uit de oude doos

Sinds kort heeft de lange historie van LTC DEM ook een plekje op onze website demtennis.nl. Zie onder Vereniging \ Historie. Je vindt hier een historisch overzicht, onze ereleden en leden van verdienste en een link naar het jubileumboekje van ons 75-jarig jubileum. Later zullen we ook nog een historisch foto-album toevoegen.

Foto-albums op website

Tijdens allerlei evenementen op ons park worden leuke foto's en filmpjes gemaakt. Een selectie daarvan plaatsen we op FaceBook en in de nieuwsbrief. Het kan natuurlijk ook leuk zijn om het hele foto-album te bekijken. We zijn bezig met het uitzoeken en ordenen van een grote hoeveelheid foto's van de afgelopen jaren. Deze publiceren we op onze website demtennis.nl. Je vindt ze onder de menuoptie Meer \ Fotoalbums. Je moet hiervoor ingelogd zijn. De login is dezelfde als voor de ClubApp.

Tot nu toe staan er de volgende albums:

Fotoalbums 2020
Algemene Ledenvergadering (sep 2020)
Senioren ClubKampioenschappen
Padel-clinics
Kennismaken met Sport
24 uur van DEM
Baan-8 Toernooi
Zondagtombola
Zonnepanelen
Proeflessen jeugd
Blacklight Tennis
Pubquiz
Verbouwing fietsenstalling en entree
Diversen

Fotoalbums algemeen
Archieffoto's
Foto's tennispark
Luchtfoto's tennispark

Fotoalbums 2019
Nieuwe LED-baanverlichting
TV quiz Echt Waar?!
Kledinglijn jeugdspelers
Brownpaper sessies beleidsplan
Algemene Ledenvergadering (okt 2019)
Afscheid Baanbrekend

Facebook
Instagram
Website
YouTube
Copyright © 2020 L.T.C. DEM, All rights reserved.


Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je lid bent van L.T.C. DEM en daarom op deze mailinglijst staat.

Wil je onze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Wijzig hier je voorkeuren of schrijf je hier uit van deze lijst

Email Marketing Powered by Mailchimp