View this email in your browser
september 2020
 • Van de voorzitter 
 • Informatieavonden uitbreiding
 • Algemene ledenvergadering
 • Mededelingen
  • Het is nog niet voorbij .... Corona
  • ClubApp
  • Wijzigen mailadres
  • Storing toegangssysteem verholpen
  • Zondagtombola na 1-11
  • Roken niet in de ban
  • Inschrijven KNLTB wintercompetitie
  • Grote Clubactie komt er weer aan
  • Bij ALV en informatiebijeenkomsten bar gesloten
  • Geen vrijspelen tijdens ALV
 • Prijsvraag zonnepanelen 
 • Foto's Baan-8 toernooi
 • Verslag en foto's 24-uurs toernooi
 • Verslag en foto's SCK 2020
 • Padel clinics
En zo zitten we in september en is de vakantieperiode alweer voorbij. Ik hoop dat je een lekkere vakantie hebt gehad. De komende maanden worden voor ons als bestuur best uitdagend. Het kan je niet ontgaan zijn dat we twee informatie- bijeenkomsten organiseren over de uitbreiding van ons park. 23 september volgt dan de algemene ledenvergadering (ALV), waarin we naast onze financiële verantwoording ook stemmen over de uitbreiding van ons park. Vervolgens hopen we eind oktober of begin november een definitieve 'go' van de gemeente te krijgen. En die 'go' is natuurlijk altijd onder voorbehoud van goedkeuring van onze leden.

Voor de eerste keer doen we de ALV zowel online als fysiek. Dat vraagt wel even wat van ons als bestuur en ook een beetje van jou als deelnemer. Voor ons schaken op meerdere borden, voor jou soms een beetje geduld. We doen in ieder geval ons uiterste best de avond zo zorgvuldig en professioneel mogelijk te laten verlopen. Verderop lees je meer informatie over deze bijeenkomsten. Let op, zonder aanmelden kunnen we je helaas niet toelaten. Dit vanwege het toegestaan maximum aantal aanwezigen in de tent en het clubhuis in verband met corona.

Sinds maart hebben we een aantal hartstikke leuke toernooien gehad. Het begon met het Baan-8 toernooi, het Spaans toernooi, de 24 uur van DEM en tenslotte een heerlijke week clubkampioenschappen. En over twee weken starten we met de KNLTB competitie 2020. Met de nieuwe tent die voor ons terras staat, hebben we inmiddels 80 zitplaatsen kunnen realiseren. Ik hoor eigenlijk alleen maar positieve geluiden over ons besluit de tent te plaatsen. Fijn!

Op 11 september krijgen we in totaal 160 kinderen op ons park. Drie scholen en drie verenigingen (waaronder DEM) organiseren 'Kennismaken met sport'. Het team van Jeroen Hoevenberg begeleidt de dag bij ons. En - niet onbelangrijk - binnenkort start Kees van Roon weer met de organisatie voor de interne wintercompetitie. Dus houd de communicatie hierover in de gaten.

Helaas hebben we dit keer de vrijwilligersborrel moeten annuleren. De combinatie van onze grote hoeveelheid vrijwilligers en de eerste dag van de competitie, zou voor teveel mensen in het clubhuis en de tent zorgen. Maar, we maken het goed. We plannen hem op een iets beter moment.

Ik wens je veel leesplezier en hoop je tijdens een van de bijeenkomsten de komende weken te mogen ontmoeten.

Informatieavonden uitbreiding park

Op dinsdag 8 en woensdag 16 september zijn er in het clubhuis en de tent informatieavonden over de voorgenomen uitbreiding van ons park. Om de bekende reden kan er een beperkt aantal leden per avond worden toegelaten. Graag aanmelden via een van de buttons. Of stuur een mail naar activiteiten@demtennis.nl

Aanmelden informatieavond 8 september 2020, 20:00 uur
Aanmelden informatieavond 16 september 2020, 20:00 uur

Algemene Ledenvergadering 23 september, 20:00 uur

Op de ALV stemmen we over de uitbreiding van het park. Let op: op de ALV gaan we niet de informatieavond dunnetjes overdoen. Wel ontvangen alle leden vooraf de presentatie per mail.

Ook hier een maximum aantal aanwezigen. De ALV kan echter ook online worden gevolgd via Zoom. Oudere leden (65+) en leden die niet online kunnen deelnemen, krijgen voorrang om de ALV 'live' te kunnen bijwonen. Er is een zitplaats voor 60-80 personen.

Graag met een van de buttons aangeven hoe je de ALV wilt bijwonen. Of stuur een mail naar activiteiten@demtennis.nl. Ook als je online deelneemt is het voor ons van belang dit te weten in verband met het uitbrengen van de stemmen.

Aanmelden 'live' ALV op 23 september 2020, 20:00 uur
Aanmelden 'online' ALV op 23 september 2020, 20:00 uur

Het is nog niet voorbij ..... Corona

Corona blijft een grote uitdaging. En een grote klus. Je hebt vast al de mooie borden met Corona-regels bij de ingang zien staan. Hierop staan onder andere de verplichte 1,5 meter afstand en er is ook een routing aangegeven. We hebben op het park eennrichtingsverkeer en je gaat naar het clubhuis via baan 2-3. Ook op de bankjes naast de baan moet je 1,5 meter afstand houden. Op de bankjes is dit aangegeven met kruisjes van tape.

Zeker met grote groepen zoals tijdens de competitie is het wel belangrijk om elkaar aan de regels te herinneren en erop aan te spreken. Het is geen onwil, maar de regels worden snel vergeten. En voor je het weet doe je een echte high five in plaats van eentje met het racket. Gewoon elkaar even helpen hiermee!

Heb je de ClubApp van DEM al?

De meeste leden gebruiken hem al, maar er zijn er nog een paar die de ClubApp niet op hun telefoon hebben. De app is heel handig voor het volgen van het laatste nieuws van DEM, maar ook om het telefoonnummer of mailadres van andere leden op te zoeken. De jeugdtrainers zetten bijvoorbeeld ook in de app (en op de site) wanneer vanwege het weer de jeugdtraining niet door gaat. Ook staat de hele clubagenda erin: toernooien, competitie, bijeenkomsten. Je kunt de app downloaden bij de KNLTB of in je eigen Appstore. Nog even DEM als je club instellen en je mist niets meer.

Zelf je mailadres of telefoonnummer wijzigen

Heb je een nieuw telefoonnummer of mailadres? Je kunt dit zelf wijzigen in de ClubApp.

Van jongeren horen we vaak dat ze helemaal geen mail ontvangen. In veel gevallen blijkt de mail dan nog verstuurd te worden naar het mailadres van een van de ouders. En dat kun je dus ook zelf wijzigen.

Ouders, willen jullie je oudere kind hierop attenderen? Bedankt!

Storing toegangssysteem verholpen

Het was enige tijd niet mogelijk om nieuwe leden toegang te geven tot het park. Onlangs bleek dat dit kwam door een kabelbreuk in de datakabel tussen de server en het toegangshek. Dit is nu opgelost, dus iedereen moet met zijn pas het hek kunnen openen. Lukt dat alsnog niet? Geef dit dan door aan Ron Nome via it@demtennis.nl onder vermelding van je bondsnummer.

Weer zondagtombola vanaf 1 november

De tombola op zondag voor jeugd en senioren was best een succes. Jammer dat hij nu een tijdje niet door kan gaan, maar we hebben de banen nodig voor de competitie. Vanaf 1 november pakken we de draad weer op, dus hou het DEM-nieuws in de gaten!

Roken niet (helemaal) in de ban

Sinds dit jaar mag niet meer worden gerookt op het terras, maar alleen in de daartoe aangewezen zone. Die zone is naast het chalet op het grasterras. We hadden inderdaad niet duidelijk aangegeven waar de rookzone eindigt. Sommigen dachten daardoor dat het hele grasveld een rookzone was. Dit is natuurlijk niet zo! Op het gras wordt immers vaak door kinderen gespeeld. Roken mag alleen bij een aantal tafeltjes op het grasterras. Binnenkort zal duidelijk worden aangegeven welke tafeltjes dit zijn.

Natuurlijk is het nog steeds zo dat roken tijdens jeugdevenementen ongewenst is. Dus dan graag nergens roken. Op naar een rookvrije generatie.

Inschrijven KNLTB wintercompetitie

Wil je met je competitieteam (weer) meedoen aan de wintercompetitie van de KNLTB? Schrijf je dan uiterlijk 16 september in via een mail naar tc@demtennis.nl

De Grote Clubactie komt er weer aan

DEM doet weer mee aan De Grote Clubactie. Onze jeugdspelers verkopen dan loten om zo geld voor DEM èn voor zichzelf te verdienen. Medio september zullen de boekjes met loten worden uitgedeeld.

Bij ALV en informatiebijeenkomsten bar niet open voor tennissers

Tijdens de informatiebijeenkomsten op 8 en 16 september en de ALV op 23 september zal de bar niet open zijn voor tennissers.

Geen vrijspelen tijdens ALV

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 23 september 2020 is vrijspelen niet mogelijk. De trainingen gaan wèl door.

DEM Zonnepanelen bereiken de 10MWh opbrengst!

Wat een zomer hebben we gehad! Dit was ook te merken aan onze nieuwe zonnepanelen op het dak van het clubhuis. Ze hebben de eerste 10MWh opgewekt. Dat is ongeveer net zoveel als 3 gezinnen per jaar verbruiken. De 42 panelen zijn sinds 11 maart 2020 geïnstalleerd door Greeny Bros en hebben dus nu reeds een flinke bijdrage aan een duurzamere vereniging geleverd. De stroom die de panelen overdag opwekken wordt gebruikt door Baan-8. Deze investering is voor de helft mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Rabo Dichtbijfonds. 

De prestaties van de panelen kun je zelf live volgen via deze link. Hieronder zie je de stand van 3 september 2020.

Prijsvraag
 
Beantwoord onderstaande vraag en win 24 flesjes energiedrank!
 
Op welke datum behalen wij de 15 MWh?

Stuur je antwoord uiterlijk 10 september naar activiteiten@demtennis.nl Als niemand de datum goed raadt, gaat de prijs naar degene die er het dichtste bij zit.

24 uur van DEM

Het zit erop. De 24 uur van DEM. Dat was anders een leuk toernooi! Leuk anders ook. En vermoeiend! Mwa... Gelukkig was daar het chalet. En was dat nou te boeken met welkomstpakket, opgemaakte bedden en eindschoonmaak? Driedubbel geboekt, dus uiteindelijk voor niemand. Maar uiteindelijk lag er toch iemand. Heel verwarrend allemaal. En de DEM-camping was gezellig vol!

Wist je trouwens dat Lars uit stilstand anderhalve meter de lucht in kan springen? Dat Kees dacht dat hij te zwaar was, maar dat hij gewoon een diesel bleek te zijn? Dat er volwassenen waren die - nadat hun jeugdige tegenstanders hen alle hoeken van de baan hadden laten zien - door hen nog een keer met u werden aangesproken en hen toen etters noemden. Toen pas. Dat team 1 eruit lag? En dat onze laatdunkende-opmerkingen-diesel dat best even wilde benadrukken?

Dat verdenkingen zijn gerezen dat er sprake was van matchfixing. Wat zou jij denken als het verliezende team de naam van de tegenstander op de rug heeft staan? En dat menigeen 's ochtends om 7:00 uur (!) gewoon op de baan een dansje ten beste gaf op de vrolijke klanken van Gutenmorgen Sonnenschein? Ed's vaste opstartnummer.

Nou, iedereen die er was, weet dat allemaal wèl. Volgend jaar een herkansing voor iedereen die dit niet nog een keer wil missen? Hopelijk wel!

Senioren Clubkampioenschappen

Afgelopen week zijn de Senioren Clubkampioenschappen (SCK) gespeeld. Voorgaande jaren vonden deze plaats in juni direct na de competitie, maar het aantal inschrijvingen hield toen niet over. We planden ze daarom dit jaar in de laatste week van augustus en dat bleek een groot succes. Wellicht ook omdat veel leden 'honger' hadden naar een eerste toernooi sinds de corona-uitbraak. Maar om welke reden dan ook, er deden ruim 180 leden mee, en dat was met de 1,5 meter-afstand-regels best een uitdaging. Er zijn waarschuwingsborden bij de entree geplaatst, barman Ed van Roon heeft de tafels en stoelen op vaste plaatsen gezet, en zitbanken zijn afgeplakt.

Bovendien is er een grote tent over ons terras geplaatst zodat er veel meer overdekte zitplaatsen zijn. En dat bleek bij de regen en wind een gouden greep. Want de weergoden lieten ons wel een beetje in de steek. We waren blij dat het geen 35 graden was, maar 17 graden met een harde noordenwind is ook niet ideaal. Toch mogen we niet mopperen, want op een verregende zaterdagochtend na, konden alle partijen op de avonden - ondanks wat buitjes - worden uitgespeeld. Met dank aan de deelnemers die gewoon in de regen door bleven tennissen!

De laatste jaren koppelt de Technische Commissie jeugdige talenten aan sterke ervaren spelers. Dat leverde met name in Heren Dubbel 3-4 hele mooie partijen op. Maar liefst tien koppels streden om een plaats in de finale waarin uiteindelijk Danny Lieuwen en Luca Zamorano te sterk bleken voor Nick Verduin en Casper Klipp. Ook in de Heren Enkel mochten de jeugdige mannen zich meten met de gevestigde namen. Norin Bakkum bleek te sterk voor de hoger geplaatste spelers Erwin Veth en Hidde Spinder, maar moest uiteindelijk wel zijn meerdere erkennen in Nick Verduin.

Ook bij de dames zagen we heel wat jonge speelsters met veel talent. Prachtig om te zien hoe ze uit hun nog tengere lichamen die harde klappen weten te halen. Dat belooft wat voor de toekomst. Denise Brunekreef was de sterkste van allemaal en mag zich clubkampioen noemen. Het 14- jarig talent Nikki Schram gaf haar echter heel goed partij, waardoor zij de tweede prijs in ontvangst mocht nemen.

Verder is er in alle categoriën heel veel strijd geleverd. Alle uitslagen zijn te vinden op mijnknltb.toernooi.nl of via de link op demtennis.nl. Het is maar goed dat er in plaats van een derde set steeds een Super Tiebreak werd gespeeld. Die wordt gewonnen door degene die het eerst 10 punten behaalt, waardoor de partijen minder lang duren. Doordat iedereen soms wel zes of meer partijen in zo'n week speelt, komt het blessurespook gauw om de hoek kijken. Er waren daardoor helaas nogal wat uitvallers, maar omdat we bij de clubkampioenschappen niet gehinderd worden door strenge KNTLB-regels, konden er voor de dubbels vaak invallers geregeld worden. Hierdoor kon iedereen toch verder spelen al was het dan wel buiten de prijzen.

Elk jaar reiken we ook de Corrie Spanjaard-prijs uit. Die is vernoemd naar een erelid dat bijna tot haar tachtigste heeft getennist. De prijs is bestemd voor de oudste 1ste-prijswinnaar in een willekeurige categorie. Dit jaar ging de prijs weer naar Jan Kruk die het heren Enkel 6 40+ op zijn naam wist te schrijven. Het is al de derde keer dat Jan die prijs wint, dus welke 'senior' doet volgend jaar een poging? 

We hopen dat volgend jaar nog meer leden meedoen want er is nog wel ruimte voor meer partijen. Dus hopelijk tot ziens in 2021!

Veel enthousiaste reacties na padel clinics

Er zijn inmiddels drie padel clinics voor DEM-ers geweest bij TV Neckslag. Wil je ook nog meedoen? Dit kan nog op donderdag 10 september 9:00-11:00 uur of 17 september 9:00-11:00 uur. Aanmelden kan via een mail naar activiteiten@demtennis.nl.

De clinics werden heel goed verzorgd door de trainers Joost en Jurre. En velen waren erg enthousiast over het spel. Iedereen tennist natuurlijk, dus het was voor de meesten gemakkelijk aan te leren.

Een greep uit de reacties:

'Echt fun. Leuk voor erbij, maar voor mij niet in plaats van tennis'

'Ik vond het padel-en heel leuk. Het was best makkelijk om te leren, alleen met de muur erbij was eerst best moeilijk. Het zou wel leuk zijn als het ook op DEM komt'

'Top dat je al na 1,5 uur les een leuke wedstrijd kunt spelen. Leuk om te leren gebruik te maken van de muur. Ik dacht 'ik leer het nooit, via die muur', maar aan het eind van de clinic kon er al gebruik van maken'

'Leuk spel. Omdat je dichter bij elkaar staat, krijg je een sneller spel. Maar met de muren vond ik wel lastig'

Facebook
Instagram
Website
YouTube
Copyright © 2020 L.T.C. DEM, All rights reserved.


Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je lid bent van L.T.C. DEM en daarom op deze mailinglijst staat.

Wil je onze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Wijzig hier je voorkeuren of schrijf je hier uit van deze lijst

Email Marketing Powered by Mailchimp