Copy
Werkbrief Januari 2020                                    View this email in your browser
Uitnodiging voor dinsdag 3 maart 2020 

... nodigt jullie uit op 3 maart voor het Open Ruimte Platform XL!
 
Bereid je voor op een dag vol getuigenissen, kennisdeling en bakken energie om samen verder te sleutelen aan de programma's en initiatieven van het Open Ruimte Platform.  In deze nieuwsbrief geven we alvast een voorsmaakje van wat die dag op het programma staat, want binnen een maand is het al zo ver! Vergeet alvast niet op voorhand in te schrijven via deze link

Houd zeker www.openruimteplatform.org in het oog voor updates van het dagprogramma! 

Tot dan!
 
Een Terug- en Vooruitblik! In het begin van de dag evalueren we de werking van het Open Ruimte Platform. In een spannend debat kijken we eerst terug naar de geschiedenis van het Open Ruimte Platform om vervolgens een gooi te doen naar de toekomst. Waar willen we met het Open Ruimte Platform naartoe? Waar liggen de kansen en waar de struikelblokken? 
Vervolgens duiken we in het pioniersprogramma Water+Land+Schap en laten we lokale coalities aan het woord. Het programma Water+Land+Schap deed een oproep aan lokale actoren om vanuit een geïntegreerde aanpak van water, landbouw en landschap acties op poten zetten. Hoe hebben de lokale coalities en het programmateam tot nu toe de programmawerking ervaren? Wat zijn volgens hen de voor- en nadelen?  En welke verwachtingen hebben ze voor de toekomst? 
In de namiddag steken we de handen uit de mouwen en gaan we aan de slag! De programma's die in ontwikkeling zijn binnen het Open Ruimte Platform nemen jullie mee in hun traject en zo bouwen we gezamenlijk, in parallelle werksessies aan de verderzetting. Op de programmaverkenning OP(EN)RUIMEN  wordt verder gewerkt tijdens het Onthardingsforum van 5 maart! 
En dan is er nog de Kraamkamer Energie & Klimaat! In deze kraamkamersessie testen we of we een programma Energie en Klimaat in de startblokken kunnen krijgen. Hoe kunnen we aan deze thema's werken binnen het Open Ruimte Platform? Over welke vragen willen we ons buigen en op welke uitdagingen willen we inzetten? 

Tot dan!
Vriendelijke groeten,


Het Open Ruimte Platform, in samenwerking met 
  • WATER+LAND+SCHAP met de VLM, VMM, ILVO, Departement Omgeving, Departement Landbouw & Visserij, VITO, VLAKWA en ANB
  • VOEDSEL+LAND+SCHAP met de VLM, ILVO, Departement Landbouw & Visserij, Departement Omgeving en Team Vlaams Bouwmeester
  • GRONDZAKEN met OVAM, Departement Omgeving, VLM, ILVO, INBO, ANB, Departement Landbouw & Visserij, Agentschap Onroerend Erfgoed en VITO
  • LUWTE-OASES met Departement Omgeving, Agentschap Zorg en Gezondheid, VLM, ANB en de Regionale Landschappen
  • OP(EN)RUIMEN met Departement Omgeving, VLM, Team Vlaams Bouwmeetser, VRP en VMM 
ondersteund door Voorland, Hans Leinfelder en Architecture Workroom Brussels

Voor vragen, opmerkingen of — nog beter — inzendingen, kan u ons bereiken via:

info@openruimteplatform.org


Copyright © OpenRuimtePlatform, All rights reserved.
We beschikken over uw e-mailadres omdat we in het verleden met u samengewerkt hebben aan het Open Ruimte Platform. Als u niet langer de Nieuwsbrief wenst te ontvangen, kan u zich steeds uitschrijven:
You can update your preferences or unsubscribe from this list.
Twitter
Facebook
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
openruimteplatform · Anspachlaan 65 · Brussel 1060 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp