Copy
Bekijk deze email in uw browser
Geachte lezer,
.

Bij het verschijnen van dit blad is de vakantieperiode weer voorbij. Een vakantietijd, die toch ook nog in het teken stond van het coronavirus. We hopen, dat u, in welke vorm dan ook, ontspanning hebt kunnen vinden en weer nieuwe energie hebt opgedaan voor de komende periode. Nu de vakantietijd voorbij is, betekent het ook weer, dat allerlei kerkelijke activiteiten gaan starten. En we hopen natuurlijk van harte, dat dit weer zo “normaal” mogelijk kan. Want, laten we wel wezen: met alle goede Zoom-bedoelingen van dien, biedt het weer “life” bij elkaar komen toch een extra dimensie aan ons samenzijn.
.
In dit nummer kijken we vooruit naar 2022, het jaar, waarin Bernard van Verschuer met emeritaat gaat en Maaskant Open Grenzen op zoek gaat naar een nieuwe predikant. De leden van MKOG worden opgeroepen hier een actieve rol in op te pakken.
.
In de serie over de liturgie bij het LP vertelt Harold Schorren over de preek als onderdeel van de liturgie en krijgen we een inkijkje in zijn manier van voorbereiden. Een nieuw seizoen betekent ook weer de start van het cursusseizoen van de Theologische Vorming voor Gemneeteleden (TVG): Adri v.d. Wal vertelt u over de zin en de mogelijkheden. Tenslotte een bijdrage van Bernard van Verschuer over het Nederlandse slavernijverleden. Een verleden, waarvoor de laatste tijd veel belangstelling is.

.
DOWNLOAD HET NUMMER (PDF) HIER
.
We wensen u veel leesplezier en uw reacties en/of vragen zijn, zoals altijd, welkom via onderstaand redactieadres.
.
Liesbeth van Heel, Cor van den Hoek en Carola Scholten

.
Redactieadres
: kerkblad@kerkenindelaurens.nl
Sluitingsdatum kopij volgend nummer: 13 oktober 2021.
Verschijningsdatum: 6 november 2021

Jaargids

Recentelijk is ook onze jaargids verschenen. In deze jaargids is het programma van de Kerken in de Laurens, Laurenspastoraat en Maaskant Open Grenzen, voor het seizoen 2021-2022 gebundeld. Elkaar ontmoeten, leren van de oude Bijbelverhalen en hun nieuwe uitleg, samen in gesprek en op pad gaan, en bewust in de Rotterdamse samenleving staan: de komende maanden is er van alles te doen. Naast informatie over de verschillende typen kerkdiensten is er muziek in de Laurenskerk, zijn er activiteiten op het gebied van kunst en cultuur, en verschillende vormen voor een (laagdrempelig) goed gesprek.
Download de jaargids hier.


Wilt u ook onze wekelijkse nieuwsbrief ontvangen?

Wij versturen elke week een nieuwsbrief met alle laatste informatie over de diensten en andere activiteiten in en rond de Laurenskerk Rotterdam. Daarmee bent u helemaal op de hoogte van wat er speelt. Tijdens de 40dagentijd voor Pasen en Adventstijd voor Kerst sturen we zelfs een dagelijkse nieuwsbrief. Wilt u zich voor één van deze nieuwsbrieven aanmelden?
.
Vanwege privacy en beveiliging dient u een aantal stappen te doorlopen.
 .
  1. Klik op deze link
  2. Een pagina opent, klik daar op de knop ‘Email me a link
  3. Een mail wordt verstuurd naar de mailbox waar u gebruikelijk dit kerkblad ontvangt. Open deze mail en klik op de link ‘Update your preferences
  4. Een pagina opent, met halverwege de vraag ‘Wat wilt u graag per email van ons ontvangen?’. Zet een vinkje in het blokje voor ‘Onze wekelijkse nieuwsbrief 'Morgen is het Zondag'. En klik op de knop ‘Update profile’.
  5. Een pagina opent met de mededeling ‘Profile Updated’ (schik niet van de sterretjes in het emailadres, dat is ter beveiliging.) U bent dan klaar en kunt de pagina sluiten.
U ontvangt deze nieuwsbrief van het Laurenspastoraat Rotterdam als lid van de wijkgemeente, omdat u in het verleden heeft aangegeven regelmatig informatie te willen ontvangen, of omdat u zich zelf heeft ingeschreven via onze website.

Wilt u elke twee maanden dit kerkblad ontvangen?
Klik hier om u in te schrijven.

Ontvangt u dit kerkblad, maar wilt u zich afmelden?
Klik hier om u uit te schrijven.

Wilt u uw emailadres en/of persoonsgegevens aanpassen?
Klik hier om uw voorkeuren aan te passen.

Ons kantooradres is:
Laurenspastoraat
Grotekerkplein 101
Rotterdam, 3011GC
Netherlands

Add us to your address book


Copyright © 2021 Laurenspastoraat, Alle rechten voorbehouden.


Email Marketing Powered by Mailchimp