Copy
Bekijk deze email in uw browser
Verblijd u altijd in de Heer; ik zeg het opnieuw: Verblijd u.
(Filip. 4:4)
Vieringen

Zondag 25 juli

9:00u Vroegdienst
Voorganger: mw. Joke van Rosmalen

Voor deze dienst hoeft u zich niet aan te melden.

10:30u Hoofddienst
Voorganger: ds. Marloes Meijer
Organist: Hayo Boerema
Leden van de Laurenscantorij o.l.v. Mirjam van den Hoek

Voor deze dienst hoeft u zich niet aan te melden, wel vindt er een registratie plaats bij de ingang van de kerk. De dienst wordt ook gestreamd via het Youtube-kanaal van Kerken in de Laurens.

17:00u Middagdienst De Samaritaan
Voorganger: ds. J. Wouters

Zie kerkenindelaurens.nl voor informatie over aanmelden en de livestream.


Dinsdag 27 juli

12:15u Alledagkerk
Voorganger: ds. Bert Kuipers
Organist: dhr. Jan Teeuw
M.m.v. mw. Aniek van Dam-Van Oosterom, panfluit


Vrijdag 30 juli

12:30u Gebed voor vrede en verzoening
We bidden gelijktijdig met 180 plaatsen over de hele wereld waar men weet heeft van oorlogsgeweld maar zich in wil zetten voor verzoening en vrede. Entree via de kapel, het deurtje links van de hoofdingang van de Laurenskerk.

 

Voorganger vroegdienst mw. Van Rosmalen

Op 25 juli 2021 zal mw. Joke van Rosmalen voorgaan in de vroegdienst. Ze is in 2003 afgestudeerd als theoloog. Deze studie is zij begonnen uit persoonlijke nieuwsgierigheid toen zij volledig afgekeurd thuis kwam te zitten, niet om er ook nog iets mee te gaan doen.

Maar dat bleek niet zo te verlopen en zij gaat nu in verschillende diensten voor; weeksluitingen, af en toe een zondagse eredienst en ook op dinsdag in de Alledagkerk.

Zoals de meeste theologen leest ze graag, maar een andere grote hobby is het leggen van puzzels van Jan van Haasteren. En hoewel zij 09.00 uur erg vroeg vindt, wil ze toch heel graag een keer bij ons voorgaan, want "als ik in de Laurenskerk wordt gevraagd, kan ik toch niet weigeren".

Graag verwelkomen we haar nu in de vroegdienst.

 

Op weg met de NBV21
 
Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap heeft een podcastserie “Op weg met de NBV21” ontwikkeld, die aandacht besteed aan de vernieuwde versie van de Nieuwe Bijbelvertaling, die in oktober van dit jaar zal verschijnen.
 
In deze podcastserie praten Mirjam Vos en Cor Hoogerwerf van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap met inspirerende gasten over de betekenis van de Bijbel en hoe nieuwe vertaalkeuzes in de NBV21 die betekenis nog beter uit de verf laten komen. Zo krijgt de luisteraar een kijkje achter de schermen van de NBV21 en nemen mensen die veel over de bijbel weten je mee in het verhaal van het bijbelboek of bijbelgedeelte.
 
De serie is al in juni begonnen en wekelijks verschijnt een nieuwe aflevering. Zelf luisterde ik al naar de aflevering waarin de historicus Jona Lendering over de Bergrede spreekt en afgelopen week hoorde ik Alain Verheij over het verhaal van Kain en Abel. De afleveringen duren zo’n drie kwartier.
 
Via nbv21.nl kun je je (gratis) abonneren op de podcasts of ze gewoon beluisteren.
 
Van harte aanbevolen!
Cor van den Hoek
 

Stuur ons je vakantiefotoOf je nou thuisblijft of weg gaat: de zomermaanden vormen altijd een bijzondere tijd waarin we veel meemaken, maar elkaar minder zien. Zeker deze zomer, nu we weer wat meer van onze vrijheden kunnen genieten en weer eens naar het buitenland reizen of dat ene museum bezoeken waar we maanden niet konden komen.

Om de binding met elkaar te houden, zijn benieuwd naar jouw zomeractiviteiten. Heb je een foto die je met de gemeente wilt delen in de nieuwsbrief, stuur hem ons toe. Het kan dat ene kerkje zijn, gewijd aan een obscure heilige. Of dat indrukwekkende landschap dat je alleen kunt zien na een lange wandeltocht door de bergen. Of één van de zomeractiviteiten van kerkelijk Rotterdam, zoals de een bezoek aan de Alledagkerk of een lunchbijeenkomst in Het Steiger. We ontvangen het graag en we plaatsen de foto dan in een fotorubriek in onze nieuwsbrief.

Stuur je foto naar zondagsbrief@laurenspastoraat.nl
 

Alledagkerk

Afgelopen dinsdag, 20 juli, was de voorganger mw. Joke van Rosmalen en de organiste mw. Willemijn Roodbergen. U kunt de overdenking teruglezen.
 
Komende dinsdag, 27 juli, is de voorganger ds. Bert Kuipers. Aan deze dienst wordt medewerking verleend door organist dhr. Jan Teeuw en panfluitiste mw. Aniek van Dam-van Oosterom.

U bent allen van harte welkom in deze extra sfeervolle dienst. Een dienst waarin we samen naar de verkondiging van God’s Woord kunnen luisteren en waarin samen kunnen bidden en samen kunnen zingen,
 

Tot slot

Ter indamming van het coronavirus zijn door het RIVM en de PKN-maatregelen genomen m.b.t. de inrichting van kerk en eredienst. Wij voldoen uiteraard aan deze adviezen. Als u suggesties heeft, stuur ze aan de scriba van de kerkenraad via scriba@laurenspastoraat.nl.

Bijdragen voor deze nieuwsbrief kunt u sturen naar: zondagsbrief@laurenspastoraat.nl. De deadline voor het aanleveren van bijdragen is elke woensdag 20:00 uur.

Pastorale zorg

Mocht u lief of leed willen melden of behoefte hebben aan pastorale zorg, dan kunt u terecht bij Ineke van Houwelingen, voorzitter van de pastorale werkgroep. Zij is bereikbaar via mail: inekevanhouwelingen-rook@chello.nl of telefonisch via 010-4656904.
U ontvangt deze nieuwsbrief van het Laurenspastoraat Rotterdam als lid van de wijkgemeente, omdat u in het verleden heeft aangegeven regelmatig informatie te willen ontvangen, of omdat u zich zelf heeft ingeschreven via onze website.

Wilt u deze nieuwsbrief wekelijks ontvangen?
Klik hier om u in te schrijven.

Ontvangt u de nieuwsbrief, maar wilt u zich afmelden?
Klik hier om u uit te schrijven.

Wilt u uw emailadres en/of persoonsgegevens aanpassen?
Klik hier om uw voorkeuren aan te passen.

Ons kantooradres is:
Laurenspastoraat
Grotekerkplein 101
Rotterdam, 3011GC
Netherlands

Add us to your address book


Copyright © 2021 Laurenspastoraat, Alle rechten voorbehouden.
Email Marketing Powered by Mailchimp